News

Turiștii blocați în Masivul Ceahlău, găsiți de salvamontişti. Misiunea de salvare s-a încheiat. Update

07.05.2021 | 07:22
Turistii blocati in Masivul Ceahlau gasiti de salvamontisti Misiunea de salvare sa incheiat Update
ADVERTISEMENT

Patru turiști au rămas blocați în Masivul Ceahlău, după ce au luat-o pe un traseu care nu este destinat vizitatorilor. Cei de la Salvamont au intervenit de urgență, pentru a le salva viața celor patru persoane, aflate în stare de epuizare. Ei au fost găsiți de salvatori.

UPDATE, 7 MAI 2021, ORA 7:22:

Cei patru turiști rămași blocați în Masivul Ceahlău, între Cascada Duruitoarea și Piciorul Şchiop, au fost salvați după o misiune care a durat șase ore. Aceștia au fost găsiți de salvamontiștii la circa două ore de la momentul apelului, dar pentru că traseul era unul dificil, salvarea lor de pe munte a durat alte câteva ore bune.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ORA 18:32:

Turiștii au fost găsiți de salvamontiști, dar vor mai petrece câteva ore până când aceștia vor putea fi coborâți de pe munte și să ajungă, în siguranță, acasă. Au fost recuperați de salvatori acum circa două ore, în zona Cascadei Duruitoarea. Aceștia au pornit către Vârful Toaca în dimineața zilei de joi. Misiunea de salvare nu s-a încheiat încă.

ȘTIREA INIȚIALĂ, ORA 17:01/Patru turiști au rămas blocați în Masivul Ceahlău. Patru oameni au rămas blocați în Masivul Ceahlău, fiindcă au luat-o pe un traseu care nu este, deocamdată, destinat turiștilor. Aceștia se află în stare de epuizare, după cum au anunțat reprezentanții de la Salvamont Neamț.

ADVERTISEMENT

Starea lor de sănătate este una bună, dar sunt speriați și doi dintre ei au suferit atacuri de panică. Este vorba despre două femei și doi bărbați Din Iași, cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, blocați între Cascada Duruitoarea şi Piciorul Şchiop.

O echipă de la Salvamont Neamț a pornit acum o oră în căutarea celor patru persoane, dar traseul este unul dificil, conform acestora. De asemenea, acolo există riscul de avalanșe și posibilitatea de căderi de pietre.

ADVERTISEMENT

„Echipa de prim răspuns care a plecat acum o oră din stațiunea Durău este în drum spre zona unde au fost identificați cei patru, conform apelului pri 112, sperăm ca situația să evolueze favorabil, deși în astfel de cazuri nu poți să știi niciodată, este un traseu deosebit de dificil, există și niște culoare de avalanșe, există posibilitatea căderilor de piatră, este gheață în zona respectivă”, a transmis Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Turiștii au pornit singuri pe un traseu care nu este destinat publicului și care este foarte periculos. Ei au ignorat semnele din zonă care îi avertizau că se aventurează pe un traseu periculos.

ADVERTISEMENT

„Iar cei patru sunt, nu știu dacă toți, oricum din grupul celor patru, măcar două persoane sunt în stare de epuizare, cu atac de panică, în imposibilitatea de a coborî singuri. Vreau să precizez că acel traseu nu este deschis încă traficului turistic, iar cei patru au ignorat și au comunicatele pe care noi le-am trimis și panourile de informare care sunt pe traseu și te anunță că e periculos și închis circulației publice”, a mai spus șeful Serviciului Salvamont Neamț.

„Avem o decapotantă de salvare, am asigurat și un loc cald, la câteva sute de metri de locul incidentului, în apropierea Cascada Duruitoarea, avem și un refugiu pentru asemenea operațiuni”, a mai declarat acesta.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Andra a luat 9,96 la BAC, dar a contestat nota. Cât a primit...
Andra a luat 9,96 la BAC, dar a contestat nota. Cât a primit după recorectare
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ROMÂNIA, la JOCURILE OLIMPICE de la Paris. LISTA COMPLETĂ a SPORTIVILOR
ROMÂNIA, la JOCURILE OLIMPICE de la Paris. LISTA COMPLETĂ a SPORTIVILOR
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Facilități sporite pentru cei care au cont bancar. Noile măsuri devin obligatorii
Facilități sporite pentru cei care au cont bancar. Noile măsuri devin obligatorii
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de...
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de ani mai mică: „Şi-ar fi dorit să fiu iubita lui secretă”