News

Turiști români amendați cu mii de euro pentru că au furat nisip de pe plajele Sardiniei. Italienii și spaniolii au pățit-o la fel

Vameșii italieni au anunțat recent că mai mulți turiști români, sârbi, polonezi, italieni suedezi și spanioli au fost amendați pentru că au furat nisipi, pietricele și scoici de pe plajele Sardiniei.
10.08.2022 | 00:21
Turisti romani amendati cu mii de euro pentru ca au furat nisip de pe plajele Sardiniei Italienii si spaniolii au patito la fel
Turiști români amendați chiar înainte de îmbarcare. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Conform informațiilor jurnaliștilor ANSA (Agenția Națională de Presă Asociată), furtul nisipului nu mai este de mult timp o noutate printre turiștii care vizitează Sardinia.

Turiști amendați pentru că fură nisip și scoici

La fel se întâmplă și cu scoicile sau pietricelele de pe plajele Sardiniei. Astfel, în timpul controalelor de pe aeroportul din Alghero, funcționarii Agenției Vamale și Monopolurilor au recuperat 10 kg de nisip, 7 kg de pietricele și 5 kg de scoici.

ADVERTISEMENT

Aceste cantități de nisip, scoici și pietricele au fost sustrase de pe plajele din nordul insulei. Controalele au fost efectuate între între 15 și 30 iulie.

Au fost vizate bagajele unor turiști de diferite naționalități, printre care au fost români, polonezi, suedezi, spanioli, sârbi și italieni. Ei se pregăteau să decoleze de pe aeroportul Riviera del Corallo, dar au fost obligați să renunțe la suveniruri.

ADVERTISEMENT

În plus, în funcție de cantitățile de nisip, scoici sau pietricele găsite în bagajele lor, ei au fost amendați cu sume cuprinse între 500 și 3.000 de euro.

Sardinia, o destinație de vacanță foarte căutată

Sardinia este o insulă din Marea Mediterană, situată între Peninsula Italică, coasta sudică a Franței și coasta Tunisiei. Insula aparține Italiei și este organizată ca regiune autonomă.

ADVERTISEMENT

Cu suprafață de 24,090 km² și o populație de 1,65 milioane, Sardinia era numită ”Ichnusa” de fenicieni. La rândul lor, grecii o numeau ”Sandalyon”.

Capitala regională a Sardiniei este Cagliari, oraș cunoscut mai ales de iubitorii fotbalului italian. Cagliari, Sassari, Nuoro, Oristano și Sud Sardinia sunt cele 5 provincii din Sardinia.

ADVERTISEMENT

În 2016 au fost desființate provinciile Olbia-Tempio, Ogliastra, Carbonia-Iglesias și Medio Campidano. Limba vorbită în aceste locuri este sarda. În timp, ea a fost înlocuită de către italiană în scopurile oficiale și este puțin cunoscută de către tinerii din Sardinia.

Economia regiunii se bazează mai ales pe turism, industrie, comerț, servicii și tehnologia informației. De asemenea, vinurile, gastronomia, minele de aur și argint aduc venituri la buget.

ADVERTISEMENT