News

Turiștii care merg pe litoral ar putea fi testați de Covid-19: ”Sunt mai multe variante în discuție”

05.05.2020 | 15:30
Turistii care merg pe litoral ar putea fi testati de Covid19 Sunt mai multe variante in discutie
ADVERTISEMENT

Turiștii care ajung în vara lui 2020 pe litoralul Mării Negre ar putea fi testați de Covid-19. Autoritățile locale au venit cu o propunere pentru a încerca să evite răspândirea noului coronavirus pe plajele din România.

Turiștii care merg pe litoral ar putea fi testați de Covid-19: ”Sunt mai multe variante în discuție”

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, vine cu măsuri menite să împiedice transmiterea Covid-19 în rândul turiștilor care vor ajunge, în această vară, pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

Oficialul propune varianta testării rapide a turiștilor care intră în fiecare stațiune. După o întâlnire cu reprezentanţii patronatelor din turism, Niculescu dezvăluie că a făcut o propunere în acest sens și așteaptă reacția Ministerului Sănătății.

“Este evident pentru toată lumea că niciun sector al economiei județene nu va rămâne neafectat de această pandemie.

ADVERTISEMENT

Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici și că aceste măsuri să vină în sprijinul lor. Primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru.

Vom face o testare a turiștilor care intră într-o stațiune turistică. Sunt mai multe variante în discuție.

ADVERTISEMENT

Este doar un scenariu, să vedem cum va reacționa și Ministerul Sănătății. În perioada ce urmează se vor face propuneri în vederea condițiilor de după 15 mai”, a declarat George Niculescu, citat de hotnews.

Cine va plăti testele rapide de coronavirus

În ceea ce privește costurile acestor materiale medicale de testare de Covid-19, George Niculescu spune că la acest efort financiar vor contribui toți cei implicați și cu interese în domeniul turistic.

ADVERTISEMENT

”Vom trimite cât mai repede propunerile la minister. În ceea ce privește achiziționarea acestor teste pentru turiști, presupun că va fi un efort comun. Am văzut deschiderea din partea reprezentanților economici de a contribui pentru efectuarea acestor teste.

Sunt costuri pe care ei și le asumă, tocmai pentru a aduce servicii de calitate și în condiții de calitate pentru turiști. De asemenea, trebuie compensate de niște măsuri fiscale, atât la nivel local, cât și la nivel central”, a mai spus Niculescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT