News

Turiștii din România, nevoiți să facă un test de coronavirus înainte de a ajunge într-o importantă țară turistică 

12.06.2020 | 11:30
Turistii din Romania nevoiti sa faca un test de coronavirus inainte de a ajunge intro importanta tara turistica
ADVERTISEMENT

Turiștii din România vor fi nevoiți să facă un test de coronavirus dacă vor să ajungă în următoarea perioadă într-o importantă destinație turistică a Europei.

Turiștii din România, nevoiți să facă un test de coronavirus înainte de a ajunge într-o importantă țară turistică

Odată cu redeschiderea granițelor pentru turiștii din străinătate, autoritățile din Cipru au impus o serie de măsuri de restricționare a călătorilor și de prevenire a infectării cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Recent, responsabilii din conducerea Ciprului au împărţit în două categorii ţările din care turiştii pot vizita această țară.

Diferențierea se face pe baza datelor epidemiologice disponibile la nivel internațional, după ce ”Insula Afroditei” şi-a redeschis aeroporturile închise din cauza pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Astfel, din 20 iunie, turiștii din România, incluși în categoria B, care sosesc în această țară, trebuie să prezinte rezultatului unui test Real Time PCR contra coronavirus.

Regula intrată în vigoare spune că toate persoanele care călătoresc din ţările din categoria B trebuie să facă un test PCR în ţara de origine, cu 72 de ore înainte de călătorie.

ADVERTISEMENT

Certificatul de testare PCR va fi solicitat înainte de îmbarcarea în aeronavă şi va trebui prezentat şi la controlul de frontieră la destinaţie.

Ce se întâmplă cu turiștii care nu dispun de testare PCR

În ceea ce-i privește pe călătorii din categoria B a căror ţară nu este în măsură să pună la dispoziția publicului teste PCR pe scară largă, testarea obligatorie va fi necesară la sosirea pe aeroporturile din Cipru.

ADVERTISEMENT

Ţările din categoria A sunt Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Elveția. Țara noastră face parte din categoria B, alături de Polonia și Israel.

Conform raportului de joi al Grupului de Comunicare Strategică, în țara noastră s-au înregistrat alte 237 de noi contaminări, iar bilanțul total de la startul pandemiei de Covid-19 a ajuns la 21.182 de contaminări.

ADVERTISEMENT