ADVERTISEMENT
Stiri sportive

Turiștii din Sinaia, amendați de jandarmi. Ce nu ai voie să faci în stațiunea montană

Autor: Georgiana Dicu | 03.01.2021 | 07:56
Turiștii din Sinaia, amendați de jandarmi. Ce nu ai voie să faci în stațiunea montană
Turiștii din Sinaia, amendați de jandarmi. Ce nu ai voie să faci în stațiunea montană Foto: Facebook Gondola Sinaia

Turiștii din Sinaia au fost amendați de jandarmi pentru nepurtarea măştii de protecţie. 20 de reprezentanți ai jandarmeriei au acționat în stațiunea în care mii de turiști s-au înghesuit după Revelion.

ADVERTISEMENT

Cozi imense s-au format la staţiile de îmbarcare de la instalaţiile de transport pe cablu, timpul de așteptare fiind chiar şi aproape două ore pentru a urca pe munte.

În aceste condiții, reprezentanții primăriei Sinaia au cerut jandarmeriei suplimentarea efectivelor pentru a se asigura respectarea măsurilor impuse de contextul pandemic.

ADVERTISEMENT

3.000 lei amenzi pentru nepurtarea măștii

Șase dintre turiștii care intenţionau să urce pe pârtiile de altitudine din Sinaia au fost amendați de jandarmii prahoveni care le-au aplicat amenzi în valoare de 500 lei fiecăruia dintre ei.

Conform datelor furnizate Agerpres de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, la Sinaia, staţiune în care mii de turişti au stat la cozi imense pentru a urca pe pârtiile din golul alpin, au acţionat 20 de jandarmi, astfel încât instalaţiile de transport pe cablu să poată fi folosite în siguranţă.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook Gondola Sinaia

Potrivit aceleiași surse, city managerul de la Primăria Sinaia, Marian Panait, a precizat că peste 5.000 de turişti au urcat pe pârtii, context în care autorităţile locale au cerut suplimentarea efectivelor de jandarmi pentru a se asigura respectarea măsurilor impuse în contextul pandemic.

S-au format cozi imense la staţiile de îmbarcare de la instalaţiile de transport pe cablu, turiștii așteptând în anumite zone chiar şi aproape două ore pentru a urca pe munte.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook Gondola Sinaia

Cozile de la stațiile de îmbarcare ale instalaţiilor pe cablu au fost fotografiate de turiști și postate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!