News

Turiştii, pândiţi de pericole pe litoralul românesc. Un tânăr și-a pierdut viața, iar alți cinci au fost salvați în ultima clipă din gropile morții

Pericolul îi pândește la tot pasul pe turiștii aflați pe litoralul românesc. Un tânăr și-a pierdut viața, iar alți cinci au fost salvați în ultima clipă din gropile morții.
11.07.2024 | 15:33
Turistii panditi de pericole pe litoralul romanesc Un tanar sia pierdut viata iar alti cinci au fost salvati in ultima clipa din gropile mortii
Turiştii, pândiţi de pericole pe litoralul românesc Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Numărul tragediilor de pe litoralul românesc încep să crească de la o zi la alta. Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit, marți, iar alți cinci au fost scoși în ultima clipă din apă.

Turiştii, pândiţi de pericole pe litoralul românesc

Salvamarii au lansat un avertisment și le atrag atenția turiștilor că nu doar valurile reprezintă un pericol, ci și gropile uriașe formate aproape de mal în urma lucrărilor de extindere a plajelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit lor, în stațiunea Mamaia, astfel de gropi au o adâncime de aproximativ trei metri, în Eforie ele ajung până la şapte metri, iar în Neptun, chiar şi la 12 metri.

Într-o astfel de groapă și-a găsit sfârșitul și un tânăr în vârstă de 23 de ani care se afla în stațiunea Neptun împreună cu un grup de prieteni.

ADVERTISEMENT

Marți seară, el a intrat în apă ca să se răcorească, însă nu a mai ieșit la suprafață. Imediat, prietenii lui au alertat autoritățile, iar după 12 ore de căutări, acesta a fost găsit fără viață într-o groapă formată, în urma lucrărilor de lărgire a plajelor.

“Vizibilitatea este foarte scăzută din cauza hulei de fund, nisip cu apă, plus că marea este agitată. Dar totodată în zonă se fac săpături pentru dragarea nisipului, sunt foarte multe gropi.

ADVERTISEMENT

Am fost nevoiţi să căutăm în toate gropile, ulterior fiind găsit într-o groapă”, a declarat Marian Ciulei, șef scafandri ISU Dobrogea.

”Aveam mai mult ca sigur două victime azi”

În aceeași zonă, o fată în vârstă de 18 ani din Republica Moldova a fost la un pas să își piardă viața. Din fericire, salvamarii care îl căutau pe tânărul de 23 de ani i-au auzit ţipetele disperate de ajutor şi au salvat-o în ultima clipă.

ADVERTISEMENT

“Era singură, apoi venise şi doi prieteni care nu stiau să înoate şi ăia aproape… noroc ca am ajuns noi la timp. Intrase să o salveze pe ea.

Norocul fetei că am fost aici şi am salvat-o că altfel aveam mai mult ca sigur două victime azi”, a declarat Cristian Sabău, scafandrul care a salvat-o pe fată de la înec.

Miercuri, autoritățile au salvat de la înec alte patru persoane și au decis să interzică scăldatul de la Neptun până la Mangalia.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Salariile românilor în sens invers cu propaganda guvernamentală. Ciolacu contrazis de statisticile oficiale
Salariile românilor în sens invers cu propaganda guvernamentală. Ciolacu contrazis de statisticile oficiale
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici