News

Turiştii şi investitorii, revoltaţi după lărgirea plajei din Mamaia! Glume savuroase în mediul online: “Până ajungi la apă ți se termină șlapii”

Turiștii şi investitorii, revoltaţi după lărgirea plajei din Mamaia!, dar și glume care fac deja înconjurul mediului online.
07.07.2021 | 15:03
Turistii si investitorii revoltati dupa largirea plajei din Mamaia Glume savuroase in mediul online Pana ajungi la apa ti se termina slapii
Plajele din Mamaia, subiect de glume pe internet. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oamenii au rămas cu gura căscată după ce au văzut cât de mult au de mers până la apă. Mai mult decât atât, mulți s-au plâns de calitatea nisipului. Altădată fin și preferat de familiile cu copii, acum este plin de scoici sparte. Drept pentru care nu puțini au fost cei care au transmis că regretă banii plătiți pe sejur.

Pe lângă turiștii dezamăgiți, investitorii ridică din umeri și amenință și ei cu suspendarea contractelor. Oamenii încearcă să explice că regulile jocului s-au schimbat peste noapte și afacerilor lor au avut de suferit. Au existat chiar și antreprenori care au solicitat Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral închiderea înțelegerilor inițiale.

ADVERTISEMENT

Cele mai tari glume după lărgirea plajelor din Mamaia!

Patronii au motivat că turiștii s-au plâns de faptul că apa este foarte adâncă la doar câțiva pași de la intrarea în mare, în timp ce șezlongurile sunt și ele poziționate prea departe de mal. Cele două probleme au stârnit nemulțumire, dar și amuzament.

Astfel, pe rețelele de socializare circulă deja câteva mesaje devenite virale. “Până ajungi la apă ți se termină șlapii”, “O să moară de oboseală ăla cu porumbu’, să bată plaja-n lung și-n lat”, sunt doar câteva dintre ele .

ADVERTISEMENT

“Aia din spate prind răsăritul la o oră după cei de pe mal”, “Când pleci de pe plajă să intri în apă trebuie să iei și câteva sandwichuri pentru drum” sau “Trebuie pus Google maps înapoi spre șezlong” au făcut și ele furori.

Presa locală nu a ratat nici ea momentul. “Emanuel Spitescu (32 de ani) a venit tocmai de la Tulcea, pe bicicletă, pentru a face o baie în mare. Din păcate, bărbatul nu a mai apucat să-și vadă visul cu ochii, el fiind găsit leșinat pe plajă, la aproximativ 500 de metri de mal”, a scris constantadeazi.ro.

ADVERTISEMENT

Turiștii și hotelierii, front comun

Culmea, pentru prima oară turiștii și hotelierii par că au ajuns la o înțelegere. „Administrăm o proprietate considerată pe malul mării, un hotel preferat de familiile cu copii. Știți ce mi-a spus un client la un moment dat?

‘Doamnă, e ultimul an în care mai vin. Dacă a uitat fii-mea ceva în cameră până mă întorc la hotel apoi la familie mi-am pierdut jumătate de zi’. Poți să-i spui omului ceva, să-l contrazici?”, a zis Letiția Togan pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„M-am întors acum două zile, am stat la un hotel din Mamaia, unul care se adresează familiilor cu copii. Anul trecut era pe malul mării, acum mergeam 5 minute până la apă. N-am înțeles ce-au vrut să facă, nu înțeleg ideea. Cei de la beach bar spuneau și ei că nu știu de unde să apuce toată treaba.

Până vine ospătarul cu berea e deja caldă, poate că e o idee bună, nu neg, dar cred că trebuie regândit totul, întreaga idee. De la administrator de plajă, șezlong și până la așteptările turiștilor”, a spus Tudorache Marian.

De ce vor să renunțe la afaceri investitorii de pe plajă

Administratorii privați de plajă spun că turiștii nu s-au mai îngrămădit la fel ca în anii precedenți și că preferă să meargă la plajă în Năvodari sau în alte stațiuni ale litoralului românesc. Afaceriștii vor o întâlnire cu ministrul Mediului, dar și cu reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral și ai Prefecturii Constanța.

De remarcat că în urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare. Lucrările de înnisipare continuă în zona Năvodari și fac parte din proiectul “Reducerea eroziunii costiere, implementat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, însemnând lucrări de reducere a eroziunii costiere pentru 11 sectoare: stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia- Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai.

ADVERTISEMENT