Life

Turiștii, ținta celei mai noi escrocherii. Totul se întâmplă în momentul în care ai probleme cu biletul de avion și vrei să contactezi compania aeriană

În plin sezon de vară, o nouă metodă de înșelătorie face ravagii în rândul călătorilor. Turiștii care au probleme cu biletele de avion sunt ținta preferată a hackerilor.
17.06.2024 | 13:15
Turistii tinta celei mai noi escrocherii Totul se intampla in momentul in care ai probleme cu biletul de avion si vrei sa contactezi compania aeriana
În plin sezon de vară, o nouă metodă de înșelătorie face ravagii în rândul călătorilor. Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

Sezonul vacanțelor este în toi, așa că multe persoane deja și-au rezervat biletele de avion. Cei care au lăsat totul pe ultima sută de metri trebuie să fie foarte atenți. De ceva vreme, turiștii care au probleme cu biletele de avion sunt ținta preferată a hackerilor.

În plin sezon de vară, o nouă metodă de înșelătorie face ravagii în rândul călătorilor

Sezonul aglomerat al vacanțelor este perioada preferată a hackerilor. În entuziasmul vacanțelor, turiștii nu mai sunt la fel de atenți și cad pradă diverselor metode de înșelătorie. Acum, escrocii îi păcălesc pe turiști cu ajutorul unei tactici noi.

ADVERTISEMENT

Principalii vizați sunt cei care întâmpină diverse probleme cu biletele de avion. Adevărată metodă de înșelătorie este pusă în practică în momentul în care se încearcă contactarea companiei aeriene.

Noua metodă de înșelătorie este, pe cât de simplă, pe atât de periculoasă. Din dorința de a rezolva cât mai repede problemele legate de biletele de avion, turiștii fac tot posibilul pentru a intra în legătură cu respectiva companie aeriană.

ADVERTISEMENT

Abia de aici încolo îi paște pericolul. De multe ori, la capătul celălalt al firului nu se află niciun reprezentant al companiei aeriene, ci un robot. Astfel, oamenii ajung să ofere date personale escrocilor, devenind victime.

În loc să primească ajutorul necesar, turiștii îndeplinesc cu ușurință toți pașii care îi transformă în victime ale furtului de date. De foarte multe ori, escrocii se folosesc inclusiv de conturi false pe rețele sociale.

ADVERTISEMENT

Companiile aeriene își îmbunătățesc constant securitatea pentru a-i proteja pe călători de hackeri

Potrivit specialiștilor, călătorii care întâmpină dificultăți sau probleme legate de biletele de avion trebuie să fie foarte precauți. Aceștia nu ar trebui să ofere date personale conturilor care par false și nici bani, acolo unde sunt solicitați.

Noua metodă de înșelătorie face ravagii în rândul tuturor companiilor aeriene. Inclusiv companiile mari s-au confruntat cu astfel de probleme și, tocmai de aceea, au tras un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

Toate companiile aeriene îi sfătuiesc pe clienți să se adreseze canalelor oficiale de comunicare. De asemenea, este recomandat ca turiștii să nu acceseze niciun link dubios care le solicită anumite date.

Momentan, toate companiile aeriene fac front comun pentru a gestiona această situație și pentru a-i proteja pe călători. La nivelul tuturor companiilor de zbor se fac eforturi constante de îmbunătățire a securității și de identificare a potențialelor amenințări la adresa călătorilor.

”Continuăm să raportăm conturi false de social media și dorim să le reamintim clienților să nu-și dea niciodată datele personale pe aceste canale. Pasagerii ar trebui să contacteze serviciul clienți prin intermediul centrelor noastre de reclamații sau al centrelor de apeluri.”, este declarația unui purtător de cuvânt al Wizz Air, potrivit cancan.ro.

ADVERTISEMENT