News

Turkish Airlines anunță un zbor pe ruta Miami – București. Personalul român de pe vasele Royal Caribbean Cruises, adus în țară

15.04.2020 | 09:42
Turkish Airlines anunta un zbor pe ruta Miami  Bucuresti Personalul roman de pe vasele Royal Caribbean Cruises adus in tara
ADVERTISEMENT

Compania Turkish Airlines anunță operarea unui zbor pe ruta Miami – București. În acest sens, compania turcă a solicitat Departamentului pentru Transporturi al SUA (DoT) permisiunea de a opera un zbor charter din Miami spre București.

Turkish Airlines anunță un zbor pe ruta Miami – București. Personalul român de pe vasele Royal Caribbean Cruises, adus în țară

Noul zbor operat de compania din Turcia va fi operat pentru cei de la Royal Caribbean Cruises și are scopul de a aduce în țară personalul de naționalitate română care lucrează pe vasele de croazieră aflate pe apele lumii.

ADVERTISEMENT

În aceeași cerere în care anunță zborul Miami – București,  Turkish Airlines mai solicită permisiunea de a opera zboruri din Miami și spre Kiev, Jakarta și Mauritius, câte unul pe fiecare rută.

Turkish Airlines anunță un zbor pe ruta Miami – București. Foto: boardingpass.com

Până la această oră, data în care acest zbor va fi efectuat nu a fost făcută publică. De asemenea, modelul de avion cu care acesta va fi operat dar și orarul zborului spre București nu sunt specificate în documentele disponibile pe siteul autorităților americane, anunță site-ul BoardingPass.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de persoane blocate pe vasele de croazieră

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, zeci de mii de persoane au rămas blocate pe nave de croazieră sau vase de marfă.

Recomandările lansate la 8 aprilie de către Comisia Europeana vin în sprijinul acestora, trasând linii directoare în domenii precum sănătatea celor de pe vapoare, repatrierea lor și modalitățile de transport.

ADVERTISEMENT

Statele membre sunt de asemenea îndemnate să creeze o rețea de porturi unde schimbul de echipaje se poate face rapid.

Până în urmă cu o săptămână, autoritățile anunțau că 20 de cetăţeni români, care fac parte din personalul angajat, se află la bordul navelor de croazieră Zaandam şi Rotterdam, unde au fost depistate cazuri de COVID-19, şi care sunt în prezent ancorate în Fort Lauderdale (SUA), arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

ADVERTISEMENT

”Operatorii de nave de croazieră ar trebui să își asume responsabilitatea pentru organizarea repatrierii pasagerilor și echipajelor proprii, inclusiv din porturile din afara UE. Comisia solicită statelor sub al căror pavilion este nava să ajute operatorii să identifice porturile adecvate pentru debarcare și să îi sprijine în organizarea debarcării și repatrierii clienților și a echipajului lor.

Dacă la bord există persoane infectate cu coronavirus, vasele trebuie direcționate către cel mai apropiat port, unde spitalele au capacitate suficientă.”, anunță UE, conform Europa.eu.

ADVERTISEMENT