Sport

Turnee de tenis 25-31 iulie. Ana Bogdan s-a calificat în finala turneului WTA de la Varșovia

În săptămâna 25-31 iulie au loc patru turnee importante de tenis, două la masculin, la Atlanta și Kitzbuhel și două feminine, la Praga și Varșovia, cu patru românce prezente în concurs.
29.07.2022 | 13:41
Turnee de tenis 2531 iulie Ana Bogdan sa calificat in finala turneului WTA de la Varsovia
Ana Bogdan e în semifinale la Varșovia. foto: Twitter WTA
ADVERTISEMENT
30-07-2022
10:42

Ana Bogdan, prima finală WTA a carierei! E în ultimul act la Varșovia

Ana Bogdan va juca duminică prima finală WTA a carierei, după ce sâmbătă a învins-o pe Kateryna Baindl, din Ucraina, scor 7-5, 7-5. A fost o partidă în care ambele jucătoare au avut mari probleme la serviciu și s-au descurcat bine la retur.

Nu mai puțin de 9 break-uri s-au înregistrat în primul set, inclusiv în fiecare dintre primele 7 game-uri ale partidei. Alte cinci break-uri s-au înregistrat în setul doi.

În ultimul act la Varșovia, Ana Bogdan o va înfrunta pe învingătoarea din partida Caroline Garcia – Jasmine Paolini, care se joacă de la această oră.

29-07-2022
10:43

Ana Bogdan, calificare spectaculoasă în semifinalele turneului WTA de la Varșovia

Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Varșovia după o victorie spectaculoasă, scor 6-1, 6-1, în fața jucătoarei braziliene Laura Pigossi (13 WTA). Meciul a durat o oră și 10 minute și a curs practic într-o singură direcție.

În penultimul act al competiției, românca se va duela cu învingătoarea partidei Petra Martic (56 WTA) – Katerina Baindl (190 WTA). Pentru performanța sa, Ana Bogdan va fi recompensată cu un premiu de 11.000 de euro și 110 puncte WTA.

27-07-2022
12:01

Ana Bogdan e în sferturile de finală la WTA Varșovia

Ana Bogdan (108 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Varșovia, după ce a învins-o în turul secund pe Katerina Siniakova ( 86 WTA). Românca s-a impus lejer, în două seturi, cu scorul de 6-0, 6-4.

Pentru performanța sa, Ana Bogdan va primi 6.071 de euro și 60 de puncte WTA. În turul următor, ea va juca înpotriva învingătoarei dintre Nadia Podoroska (211 WTA) și Laura Pigossi (113 WTA). 

Tot miercuri, Gabriela Lee (146 WTA) a trecut de cipriota Raluca Șerban (185 WTA) cu scorul de 3-6, 6-2, 7-5. Meciul a contat pentru primul tur al aceluiași turneu de la Varșovia și s-a întins pe durata a două zile. El începuse marți, dar a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 3-6, 6-2, 2-2.

26-07-2022
14:34

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Praga de o jucătoare de 19 ani

Sorana Cîrstea a pierdut în primul tur la turneul de la Praga, în fața rusoaicei Oksana Selekhmeteva, numărul 170 WTA.

Selekhmeteva are doar 19 ani și se află la prima victorie în circuitul WTA, după ce a învins-o pe a doua cea mai bună jucătoare din România, scor  5-7, 4-6.

Sorana Cîrstea era favorita numărul patru a turneului de la Praga, însă sfârșește a fi învinsă de o jucătoare venită din calificări, la fel ca Mihaela Buzărnescu. 

26-07-2022
12:27

Ana Bogdan, victorie entuziasmantă cu Nuria Parrizas-Diaz

Ana Bogdan a debutat în forță la WTA 250 de la Varșovia. Românca, locul 108 WTA, a învins-0 în două seturi pe iberica Nuria Parrizas-Diaz (55 WTA), scor 6-4, 7-6(3).

Jucătoarea noastră a avut nevoie de doar o oră și 58 de minute de joc, pentru a se califica în optimile de finală ale competiției din Polonia. În urma acestei victorii, Bogdan și-a asigurat un cec în valoare de 3800 de dolari și 30 de puncte WTA.

Pentru un loc în sferturi, sportiva din Sinaia va da piept cu o adversară și mai bine cotată, cehoaica Katerina Siniakova (26 WTA).

Urmează o nouă săptămână intensă de tenis, cu turnee ATP și WTA, în perioada 25-31 iulie. Au loc trei turnee masculine, pe hard, în SUA, la Atlanta și pe zgură la Kitzbuhel, în Austria și la Umag, în Croația și alte douâ în circuitul WTA, ambele având ca suprafață de joc zgura, la Praga și la Varșovia. Pe teren vor fi cinci jucătoare din România, două la Praga și alte trei la Varșovia.

Toate competițiile sunt turnee de 250 de puncte

Toate competițiile din această săptămână, 25-31 iulie, sunt turnee de 250 de puncte și dotate cu premii care variază între 235-250.000 de dolari. Cu toate acestea, deși, de regulă, la acest gen de turnee participă jucători de la locurile 20 în jos, chiar și cei între locurile 20-30 sunt puțini, acum există două importante excepții:  în turneul de la Varșovia, justificată și sentimental, prezența liderului mondial feminin, Iga Swiatek și la Praga a nr. 2 WTA, Anett Kontaveit.

ADVERTISEMENT

De asemenj, la Umag vor fi prezenți Carlos Alcaraz, nr.6 ATP și Jannik Sinner, locul 10. Alte două nume importante, de fapt primii doi capi de serie de la Kitzbuhel, noevegianul Casper Ruud, locul 5 mondial și italianul Matteo Berrettini, locul 15, au anunțat că nu vor mai participa, cei doi tocmai jucând finala de la Gstaad, în Elveția, duminica trecută.

Duelul tinerei generații la Umag

Turneul de la Atlanta, singurul care se joacă pe hard, de fapt marcând intrarea în sezonul de joc pe suprafață dură, îi are capi de serie pe americanii Relly Opelka, locul 17 ATP și John Isner, locul 22, urmați de australianul Alex de Minaur, locul 24 și de alt american, Frances Tiafoe, locul 27. Este primul turneu pe hard din circuitul masculin.

ADVERTISEMENT

La Kitzbuhel, după retragerea primilor doi capi de serie principalii favoriți sunt acum spaniolul Roberto Bautista-Agut, locul 19 și rusul Aslan Karatsev, care a coborât mult, fiind acum pe locul 37, urmați de alți doi iberici, Alberto Ramos și Pedro Martinez. La Umag pare a fi cel mai puternic turneu, pentru că prezența celor doi lupi tineri din noua generație, Alcaraz și Sinner, din TOP 10, dau mare greutate competiției, dar atenție și la favoritul 4, și el o mare speranță, argentinianul Sebastian Baez.

Miki Buzărnescu joacă luni, Sorana Cîrstea marți la Praga

La Praga consemnăm primul meci al Soranei Cîrstea, favorită 4, după turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Primele trei favorite sunt estonianca Anett Kontaveit, carevine după eșecul din finala de la Hamburg în fața americancei Bernarda Pera, locul 19 și favorita gazdelor, Barbora Krejcikova și locul 30, Elise Mertens.

ADVERTISEMENT

Alături de Sorana Cîrstea va mai fi prezentă o altă româncă acceptată direct pe tablou, Mihaela Buzărnescu, locul 135. Miki va juca luni 25 iulie, ora 12:00, contra niponei Nao Hibino, locul 259 WTA și în mod normal pornește ca favorită, japoneza pierzând în calificări dar intrând în concurs ca lucky looser. Sorana joacă marți cu nr.177 mondial, rusoaica Oksana Selekhmeteva, 19 ani, venită din calificări.

Irina Begu merge la Varșovia după succesul de la Palermo

La Varșovia evident că Iga Swiatek este imensa favorită la câștigarea competiției în fața compatrioților. Din partea noastră sunt prezente Irina Begu, care tocmai a câștigat la Palermo, favorită nr.4, care o va întâlni marți, 26 iulie, pe ucraineanca Bandi, Ana Bogdan, locul 110 mondial, misiune foarte grea cu favorita 7, iberica Nuria Parrizas-Dias, locul 54 și Alexandra Cadantu-Ignatik, locul 172, venită din calificări.

ADVERTISEMENT

Alexandra Cadantu-Ignatik este prima dintre românce intrată luni, 25 iulie, de la ora 12:00 în competiție, adversară fiindu-i locul 235, argentinianca Nadia Podoroska, revenită nu de mult în activitate după o serioasă accidentare, motiv pentru care a și căzut mult în clasament. Alexandra este la al doilea turneu consecutiv, după Hamburg, unde intră pe tabloul principal, după ce a învins o altă româncă, Gabriela Talaba-Lee.

Programul româncelor

WTA Praga

Luni, 25 iulie, ora 12:00

Mihaela BUZĂRNESCU – Nao Hibono 0-2 (2-6, 2-6)

Marți, 26 iulie

Sorana CÎRSTEA – Oksana Selekhmeteva

WTA Varșovia

Luni, 25 iulie, ora 12:00

Alexandra CADANTU-IGNATIK – Nadia Podoroska 0-2 (1-6, 1-6)

Marți, 26 iulie

Ana BOGDAN – Nuria Parrizas-Dias

IRINA BEGU – Kateryna Baindi

ADVERTISEMENT