Sport

Turneu final cu opt echipe în Champions League? Scenariul pregătit de EHF care avantajează Râmnicu Vâlcea și CSM București

04.04.2020 | 15:49
Turneu final cu opt echipe in Champions League Scenariul pregatit de EHF care avantajeaza Ramnicu Valcea si CSM Bucuresti
ADVERTISEMENT

EHF ia în considerare disputarea unui turneu final cu opt formații pentru încheierea actualului sezon al Ligii Campionilor la handbal masculin și feminin. În acest caz, Râmnicu Vâlcea și CSM București ar fi direct calificate pentru competiția de la Budapesta, în timp ce Dinamo ar juca cu PSG în iunie.

Turneu final cu opt echipe în EHF Champions League?

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile naționale și continentale de handbal, iar EHF pregătește mai multe variante pentru încheierea actualului sezon.

ADVERTISEMENT

Inițial, forul continental a luat în considerare amânarea Final Four din Champions League la handbal masculin și feminin pentru luna august, însă varianta nu este agreată de cluburi din considerentele loturilor, care ar putea suferi modificări, unele contracte expirând în iunie.

Un alt scenariu care s-ar putea aplica ar fi transformarea Final Four în turnee finale cu opt echipe, situație în care, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București ar fi deja calificate pentru competiția de la Budapesta, conform Prosport.

ADVERTISEMENT

În primul meci al turneului final din Ungaria, care s-ar disputa la jumătatea lunii iunie, campioana României ar întâlni, într-o singura manșă, Metz, în timp ce CSM București ar lupta pentru un loc în semifinale cu Gyor.

Dinamo – PSG în optimi la masculin

Dacă în Liga Campionilor la handbal feminin cele două reprezentante ale României ar obține direct calificarea pentru turneul final, în competiția masculină Dinamo va avea o misiune dificilă.

ADVERTISEMENT

Pentru un loc la competiția de la Koln, „dulăii” vor trebui să treacă de PSG, în dublă manșă, meciuri care s-ar juca în perioada 8 – 14 iunie.

Turneul final al EHF Champions League la masculin s-ar disputa în același format precum cel propus și pentru competiția feminină, cu opt formații, în perioada 22 – 22 iunie, rezervată inițial pentru sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Dacă scenariul va fi pus în aplicare de EHF, meciurile s-ar juca cu porțile închise, situație ce ar conduce la pierderi financiare imense atât pentru organizatori, cât și pentru cluburi.

ADVERTISEMENT