Cele mai citite

Poveşti din vestiarul campionilor ATP! Dezvăluirile unui tânăr prezent ca sparring la Londra

Maxence Broville, un tânăr jucător de tenis, în vârstă de 18 ani, a avut şansa de a fi prezent la Turneul Campionilor de la Londra, ca partener de antrenament pentru participanţi.
21.11.2017 | 13:50
Poveşti din vestiarul campionilor ATP! Dezvăluirile unui tânăr prezent ca sparring la Londra
ADVERTISEMENT

ATP caută să faciliteze schimbul de generaţii prin diverse programe derulate pentru tinerii jucători. Maxence Broville, locul 1289 ATP a avut oportunitatea de a fi partener de antrenament la Turneul Campionilor pentru jucătorii ce au participat. Experienţele sale sunt diverse, acesta oferind câteva dezvăluiri foarte interesante despre modul în care percep cei mai buni jucători ai lumii antrenamentele.

Broville a povestit cum decurge o zi din această postură, el fiind solicitat de către jucători pentru antrenamente ce pot dura între o oră şi patru ore. S-a antrenat alături de toţi jucătorii prezenţi la simplu, cu excepţia lui Alexander Zverev şi Marin Cilic, fiind solicitat în special de către Grigor Dimitrov, cel ce avea să se impună la Londra. Bulgarul este foarte consecvent la antrenamente şi pare să îşi fi schimbat total etica de a privi tenisul, călcând astfel pe urmele lui Roger Federer, jucătorul ce l-a impresionat cel mai mult pe tânărul francez

Partener de antrenament pentru Tecău!

Francezul povesteşte şi că a avut şansa de a se antrena şi cu două dintre perechile prezente la dublu : fraţii Bryan şi perechea Horia Tecău/Jean Julien Rojer. Acesta a remarcat diferenţa de abordare dintre jucătorii de dublu şi cei de simplu, spunând că “dubliştii” sunt mult mai relaxaţi în ceea ce priveşte modul în care lovesc mingea la antrenament. “Atât Horia şi Jules cât şi fraţii Bryan lovesc mingea fără să depună foarte mult efort, au exerciţii specifice şi acoperă întreg terenul într-un mod fantastic. Sunt la fel de concentraţi ca în meciuri, iar antrenamentele specifice pentru jucătorii de dublu diferă cu mult faţă de ceea ce mi se cerea să fac pentru cei de la simplu.”  spune Maxence despre specificul antrenamentelor cu echipele de dublu.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre atmosfera din vestiar, acesta remarca faptul că jucătorii sunt foarte destinşi, părând să se înţeleagă foarte bine între ei, voia bună şi glumele fiind la ordinea zilei, conform lui Broville, care spune că şi după ce i-a cunoscut personal pe aceşti mari campioni, idolul său în tenis va rămâne Rafael Nadal, care din păcate a părăsit accidentat Londra după doar un meci

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri