Cele mai citite

Video. Dimitrov, succesul carierei. L-a executat pe învingătorul lui Nadal şi Federer

Bulgarul Grigor Dimitrov este câştigătorul ediţiei 2017 a Turneului Campionilor, după ce l-a învins în finală pe belgianul David Goffin în trei seturi.
20.11.2017 | 00:37
Video. Dimitrov, succesul carierei. L-a executat pe învingătorul lui Nadal şi Federer
ADVERTISEMENT

Grigor Dimitrov este câştigătorul ediţiei 2017 a Turneului Campionilor la tenis masculin, desfăşurat la Londra. În ultimul act al competiţiei, în cea mai surprinzătoare finală din istoria competiţiei, bulgarul l-a învins cu 2-1 pe belgianul David Goffin, pe seturi 7-5, 4-6, 6-3, adică pe cel care reuşise să îi trimită la podea în acest turneu pe numărul 1 şi numărul 2 mondial, respectiv Rafa Nadal şi Roger Federer.

A fost un meci foarte frumos, cei doi jucători reuşind numeroase lovituri de mare spectacol. Dimitrov se află la cea mai mare performanţă a carierei şi termină, ca urmare a acestui rezultat, pe locul 3 în 2017, în urma lui Rafa Nadal şi Roger Federer. Dimitrov l-a învins de două ori la acest turneu pe Goffin, cu care s-a întâlnit şi în faza grupelor.

Finala surpriză de la Turneul Campionilor

“Aceasta este una dintre cele mai bune săptămâni pe care le-am avut vreodată. A fost fantastic. Nu am cuvinte. A fost o onoare uriaşă să pot juca aici” – a declarat învingătorul, care până la Turneul Campionilor mai avea în carieră trei succese ATP, la Brisbane, Sofia şi Cincinnati. Cel supranumit Grisha a dovedit astfel că este şi un mare campion, nu doar un cuceritor înrăit din lumea tenisului, faima sa fiind mai mult creată prin trofeele feminine din WTA, ultimul fiind jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, prezentă la acest turneu.

ADVERTISEMENT

Finala a aparţinut generaţiei 90 din lumea tenisului, jucători aflaţi la deplina maturitate sportivă. Pentru Goffin însă anul 2017 nu s-a încheiat aici, pentru că urmează finala Cupei Davis în care Belgia va juca împotriva Franţei. 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri