Sport

Turneul Campionilor la tenis masculin. Reacția lui Novak Djokovic după ce a câștigat titlul la Torino: „Întotdeauna mă văd cel mai bun din lume!”

Novak Djokovic s-a impus la Torino în finala Turneului Campionilor, scor 7-5, 6-3 contra lui Casper Ruud. Este al șaselea titlu al sârbului la ATP Finals.
21.11.2022 | 09:11
Turneul Campionilor la tenis masculin Reactia lui Novak Djokovic dupa ce a castigat titlul la Torino Intotdeauna ma vad cel mai bun din lume
Novak Djokovic va încasa cel mai mare premiu financiar din istoria tenisului dacă se va impune la Turneul Campionilor. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
21-11-2022
07:18

Reacția lui Novak Djokovic după ce a câștigat Turbeul Campionilor de la Torino

Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor de la Torino și a intrat în posesia celui mai mare premiu din instoria tenisului, în valoare de 4.740.300 de dolari. Sârbul nu se mai impusese în această competiție din 2015, iar acum a egalat recordul lui Roger Federer, cu șase trofee în palmares.

„Nu sunt cel mai bun, sunt al cincilea… Săptămâna asta, probabil am fost. În general, clasamentul arată cine a avut cel mai bun an, iar în 2022 tenismenul în cauză e Alcaraz.

În mintea mea, mă văd mereu cel mai bun jucător din lume, cu siguranță. Am mentalitatea aceasta, indiferent de numele adversarului care se află de partea opusă a fileului, de suprafața pe care jucăm sau de sezon,” a declarat Novak Djokovic după finala câștigată în fața lui Casper Ruud cu scorul de 7-5, 6-2.

20-11-2022
19:24

Novak Djokovic - Casper Ruud 7-5, 6-2. Nole, al șaselea titlu ATP Finals

Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară în carieră ATP Finals, după ce l-a învins pe Casper Ruud, scor 7-5, 6-3. Nole nu mai câștigase această competiție din 2015. Sârbul primește și cel mai mare premiu din istoria tenisului, 4,7 milioane de dolari.

  • Novak Djokovic câștigă și setul doi, decis de un break în chiar primul game. 6-3
  • Novak Djokovic câștigă primul set, în care a reușit să facă un break, chiar în game-ul 12. 7-5
20-11-2022
08:56

Novak Djokovic, premiu de 4,7 milioane de dolari dacă va câștiga Turneul Campionilor

Novak Djokovic este la o partidă distanță de a scrie istorie. Tenismenul sârb a câștigat toate meciurile din grupe, iar cu o victorie în finală își va adjudeca cel mai mare premiu financiar din istoria tenisului, 4,7 milioane de dolari. 

În săptămâna Turneului Campionilor, fostul lider ATP a mai depășit un record, devenind primul jucător din istorie care obține peste 160 de milioane de dolari doar din tenis. În finală, Novak Djokovic îl va înfrunta pe Casper Ruud, duminică, 20 noiembrie, ora 20:00. 

„Oamenii pot să vadă sumele pe care le câștigăm. Despre ce nu scrie presa sunt taxele și impozitele. Dar e în regulă. Nu pot să stau aici și să vorbesc despre bani ca fiind o problemă în viața mea. Am fost foarte binecuvântat și norocos. 

Banii vin drept o consecință a tenisului meu și a succesului pe care l-am avut, alături de familie și echipă. Cred că fiecare euro pe care l-am câștigat a fost prin muncă grea și lacrimi. 

Nu iau nimic de-a gata, pentru că știu cum e să nu ai nimic de pus pe masă, o familie cu cinci oameni, război, sancțiuni. Să nu uităm de unde provin și în ce eră am crescut eu. Știu exact partea opusă a situației, lucru care mă ajută în viață să apreciez totul și mai mult”, a declarat Novak Djokovic. 

19-11-2022
20:11

Casper Ruud - Andrey Rublev 6-2, 6-4. Norvegianul e în finală

Casper Ruud s-a calificat în finală la Turneul Campionilor, unde îl va înfrunta pe Novak Djokovic, duminică, ora 20:00 a României. Ruud a trecut clar de Andrey Rublev, scor 6-2, 6-4. O serie de 9 game-uri câștigate consecutiv, de la 1-2 la 6-2, 4-0, a fost decisivă.

Prim set fără istoric, câștigat de Ruud cu 6-2. Rublev a avut 2-1, dar jocul său s-a prăbușit din acel moment. A pierdut cinci game-uri la rând și are din ce în ce mai multe reacții de frustrare.

Partida a început.


Casper Ruud (4 ATP) și Andrey Rublev (7 ATP) se înfruntă în cea de-a doua semifinală de la Turneul Campionilor. Câștigătorul îl va înfruna în marea finală pe Novak Djokovic. 

Meciul poate fi urmărit în direct pe Eurosport 2.

19-11-2022
19:05

Novak Djokovic, optimist înainte de finala Turneului Campionilor

Novak Djokovic (8 ATP) a trecut în minimum de seturi de Taylor Fritz (9 ATP), scor 7-6(5), 7-6(6) și va juca finala cu învingătorul din partida Casper Ruud (4 ATP) – Andrey Rublev (7 ATP). Novak Djokovic este încrezător după victoria cu Taylor Fritz și speră să termine cu o victorie sezonul 2022.

„A trebuit să lupt pentru a supravieţui. Nu m-am simţit foarte activ, foarte comod pe teren. Am venit după un meci greu cu Medvedev, ştiam că voi avea nevoie de timp pentru a-mi găsi dinamica de deplasare.

Ştiam că Fritz e un jucător cu un servicu excelent, aşa că a trebuit să îmi ţin nervii în frâu. Am câştigat primul set, dar în cel de-al doilea m-am resimţit. Am reuşit, totuşi, să revin şi sunt foarte bucuros.

Nu am făcut cel mai bun meci, nu am fost în cea mai bună formă fizică, dar am reuşit să câştig şi să fiu iar în finala Turneului Campionilor. Sunt foarte fericit.

Sunt foarte motivat, flămând să câştig. Mai am un singur meci, se va juca mâine şi sper să termin cu bine acest an”, a spus Novak Djokovic, la finalul partidei împotriva americanului, potrivit Eurosport.

19-11-2022
13:04

Novak Djokovic - Tylor Fritz 7-6 (5), 7-6 (6)

7-6, 7-6 – Sârbul se califică în finală după ce a câștigat și tie-break-ul setului secund, de această dată cu 8-6.

7-6, 5-5 – Djokovic revine senzațional în set, face break-ul și astfel se intră în prelungiri.

7-6, 3-5 – Fritz joacă la un nivel ridicat și este la un singur game de câștigarea setului.

7-6, 2-3 – Americanul continuă jocul bun și își păstrează avantajul în set.

7-6, 0-2 – Fritz începe în forță setul secund și reușește break-ul din start.

7-6 – Djokovic își trece în cont primul set după un tie-break echilibrat câștigat cu 7-5.

6-6 – Serviciul le funcționează ambilor jucători și primul set se va decide în tie-break.

4-5 – În continuare s-a mers cu serviciul și americanul este la un game de câștigarea setului.

3-3 – Fritz răspunde pe măsură și face imediat rebreak-ul.

3-2 – Djokovic este primul care reușește un break în semifinală și ia un avantaj pentru câștigarea primului set.

1-2 – Ambii jucători reușesc să-și facă serviciul în startul jocului.

În prima semifinală de la Turneul Campionilor de la Torino, sârbul Novak Djokovic îl întâlnește pe americanul Taylor Fritz.

În cea de-a doua semifinală, de la ora 22:00, norvegianul Casper Rudd va da piept cu rusul Andrey Rublev.

19-11-2022
11:52

Imagini îngrijorătoare cu Novak Djokovic la Turneul Campionilor

Novak Djokovic l-a învins, într-un meci de mare luptă, pe Daniil Medvedev și a terminat faza grupelor cu 3 victorii din tot atâtea meciuri.

Partida dintre cei doi foști lideri mondiali a fost foarte echilibrată și s-a întins pe parcursul a trei ore și nouă minute, scor 3-6, 7-6(5), 6-7(2). La finalul setului doi, câștigat de Daniil Medvedev, Novak Djokovic a părut dezorientat și a avut o reacție îngrijorătoare.

Tenismenul sârb a început să tremure, iar reacția a fost surprinsă de camerele TV. În semifinalele competiției, Novak Djokovic îl înfruntă pe Taylor Fritz, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 15:00.

Ulterior, Novak Djokovic a comentat la finalul partidei cu Medvedev momentele prin care a fost nevoit să treacă. „Am avut o zi de pauză înainte de meci și m-am simțit odihnit înainte de confruntarea cu Medvedev.

Nu cred că există o limită. Este doar în capul tău. Totul este despre perspectivă și despre modul în care înțelegi lucrurile în asemenea momente grele.

Desigur, când treci prin dificultăți fizice îți este afectat jocul, mentalitatea, limbajul corpului. Normal, oponentului îi place să te vadă căzut și încearcă să te domine, genul de situație care s-a întâmplat și azi (n.r. la meciul cu Medvedev). Cred că cea mai mare bătălie, după cum am mai spus-o, e cea interioară.

Dacă reușești să găsești echilibrul între minte și trup pe cât de des posibil, cred că poți astfel să scoți cele mai bune rezultate și să ai cele mai bune prestații, punct cu punct, meci cu meci”, a spus Djokovic, potrivit Express.co.uk.

18-11-2022
20:16

Stefanos Tsitsipas - Andrey Rublev 6-3, 3-6, 2-6

6-3, 3-6, 2-6: Calificare spectaculoasă a lui Andrey Rublev în semifinale, după o oră și 45 de minute de tenis! 

6-3, 3-6, 2-5: Dublă greșeală pentru Tsitsipas! Rublev are două break-uri în față și e cu un pas în semifinale.

6-3, 3-6, 1-2: Continuă momentul foarte bun pentru Rublev, care reușește al doilea break.

6-3, 3-6, 1-0: Grecul începe cu dreptul setul decisiv.


6-3, 3-6: Rusul reușește să întoarcă soarta meciului!

6-3, 3-5: Rublev se desprinde și servește pentru a egala la seturi.

6-3, 2-2: Tsitsipas și Rublev merg cap la cap în setul doi, însă grecul a pierdut doar patru puncte pe propriul serviciu.

6-3, 0-1: Rublev începe bine setul al doilea și își adjudecă serviciul.


6-3: Tsitsipas se impune clar în primul set, după un game „alb”.

4-1: Tsitsipas se desprinde într-un prim set în care Rublev a făcut nu mai puțin de 10 greșeli neforțate!

3-1: Primul break al meciului, după un game foarte lung și disputat! 

2-1: Tsitsipas servește din nou foarte bine și câștigă cu 40-15.

1-1: Rublev reușește să își câștige serviciul, după ce a reușit și primul as al meciului.

1-0: Grecul câștigă primul game al meciului! 

A început duelul-șoc pentru semifinale între Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev!

18-11-2022
12:58

Daniil Medvedev - Novak Djokovic 3-6, 7-6 (5), 6-7 (2)

3-6, 7-6 (5), 6-7 (2): Djokovic câștigă clar tie-break-ul setului decisiv. Cu trei victorii din tot atâtea posibile, se califică triumfal în semifinalele Turneului Campionilor de la Torino.

3-6, 7-6 (5), 6-6: Meciul se va decide la tie-break.

3-6, 7-6 (5), 5-5: Djokovic răspunde cu un break. meciul se prelungește.

3-6, 7-6 (5), 5-4: Medvedev se impune la mare luptă pe serviciul lui Djokovic, după game care a durat mai bine de 15 minute. Va servi pentru meci.

3-6, 7-6 (5), 4-4: Medvedev scapă cu bine dintr-o situație dificilă și menține suspansul în meci.

3-6, 7-6 (5), 3-3: Fiecare jucător își câștigă serviciul, din nou egalitate la game-uri.

3-6, 7-6 (5), 2-2: Partidă foarte echilibrată, un singur break până acum, cel care i-a asigurat lui Nole câștigarea primului set.

3-6, 7-6 (5), 1-1: Meci superb, Medvedev nu se lasă bătut.


3-6, 7-6 (5): Medvedev se impune în tie-break cu 7-5 și duce meciul în set decisiv.

3-6, 6-6: Djokovic face față cu brio presiunii și setul se va decide la tie-break.

3-6, 6-5: Rusul e la un game de a egala situația la seturi.

3-6, 5-5: Djokovic egalează după ce salvează 3 mingi de set.

3-6, 4-4: Medvedev nu cedează lupta, deși nu mi are nicio șansă de calificare.

3-6, 3-3: Nimeni nu greșește la serviciu.

3-6, 2-2: Cel de-al doilea set începe la fel de echilibrat ca și primul.

3-6, 1-1: Djokovic egalează situația în cel de-al doilea set.

3-6, 1-0: Medvedev începe cu dreptul setul secund, cu game câștigat la serviciu.


3-6: Djokovic câștigă primul set după 47 de minute.

3-5: Djokovic reușește primul break al meciului și va servi pentru câștigarea setului.

3-3: Deocamdată, se merge cap la cap în acest prim set.

2-2: Cei doi își jucători își fac serviciul. Echilibru la început de set.

1-1: Rusul egalează la 1, dar după un game extrem de disputat, deși avusese la un moment dat 40-0.

0-1: Sârbul câștigă destul de greu, pe propriul serviciu, primul game al meciului.


De la ora 15:00, se joacă partida Daniil Medvedev – Novak Djokovic, ultima pentru cei doi jucători în Grupa Roșie a Turneului Campionilor de la Torino.

Indiferent de rezultat, Djokovic va juca în semifnale, în timp ce Medvedev va pleca acasă.

18-11-2022
07:02

Programul zilei de vineri, 18 noiembrie, la Turneul Campionilor

Vineri, 18 noiembrie, sunt programate ultimele două meciuri de simplu, ambele din Grupa Roșie, a Turneului Campionilor de la Torino.

Deschiderea o vor face, de la ora 15:00, Novak Djokovic și Daniil Medvedev, într-un meci care nu contează decât pentru statistici și palmares. Sârbul este deja în semifinale, în timp ce rusul, cu două înfrângeri la activ, nu mai are nicio șansă de a accede în penultimul act.

Seara, de la ora 22:00, Andrey Rublev și Stefanos Tsitsipas și-o vor da parte în parte pentru ultimul loc din semifinale. Ambii au câte o victorie și un eșec, iar câștigătorul va ajunge în careul de ași.

17-11-2022
20:11

Felix Auger-Aliassime - Taylor Fritz 6-7, 7-6, 2-6. Americanul merge în semifinale.

Taylor Fritz se impune în trei seturi, 7-6, 6-7, 6-2, și merge în semifinale la Turneul Campionilor. Va juca împotriva lui Novak Djokovic pentru un loc în ultimul act.

6-7, 7-6, 2-6. Fritz face un nou break și e în semifinale la Turneul Campionilor.

6-7, 7-6, 2-5. Game Fritz, care e aproape de semifinale.

6-7, 7-6, 2-4. Primul break al partidei este reușit de Fritz.

6-7, 7-6, 2-3. Fritz obține și el un game alb.

6-7, 7-6, 2-2. Game alb reușit de Auger-Aliassime.

6-7, 7-6, 1-2. Fritz își face serviciul.

6-7, 7-6, 1-1. Auger-Aliassime își face un game început slab.

6-7, 7-6,b0-1. Fritz își face serviciul în startul decisivului.


7-6. Auger-Aliassime câștigă în tie-break la 5.

6-6. Avem încă un tie-break.

6-5. Din nou avantaj în set pentru canadian.

5-5. Fritz rămâne în set.

5-4. Auger-Aliassime, fără probleme la serviciu.

4-4. Fritz egalează.

6-7, 4-3. Game pentru canadian.

6-7, 3-3. Din nou egalitate în set.

6-7, 3-2. Game Auger-Aliassime.

6-7, 2-2. Game alb Fritz.

6-7, 2-1. Auger-Aliassime revine în avantaj în setul doi.

6-7, 1-1. Fritz își face serviciul după ce salvează 3 mingi de break.

6-7, 1-0. Auger-Aliassime începe bine setul doi.


6-7. Fritz se impune în tie-break, scor 7-4.

6-6. Avem tiebreak.

5-6. Fritz, excelent la serviciu și de această dată.

5-5. Canadianul rămâne în set.

4-5. Fritz, din nou în avantaj.

4-4. Auger-Aliassime egalează din nou.

3-4. Game Fritz.

3-3. Auger-Aliassime își face serviciul. Încă nu au existat mingi de break în meci.

2-3. Fritz revine în avantaj, dar pierde primele puncte pe serviciu.

2-2. Se merge în continuare cu serviciul.

1-2. Fritz, din nou fără punct pierdut fără serviciu.

1-1. Auger-Aliassime își face și el serviciul.

0-1. Fritz își face serviciul la zero.

17-11-2022
15:34

Rafael Nadal, resemnat după eliminarea de la Turneul Campionilor: „N-a fost săptămâna perfectă pentru mine”

Rafael Nadal (2 ATP) a câștigat ultima partidă din grupa Verde a Turneului Campionilor, scor 7-5, 7-5 împotriva lui Casper Ruud (4 ATP), însă a părăsit competiția după înfrângerile din primele două partide. 

Rafael Nadal a recunoscut la finalul meciului împotriva tenismenului norvegian că nu a avut o săptămână reușită la Torino. „Am încercat să fiu pozitiv la finalul anului, să joc cât mai bine cu putință. Casper e un bun prieten, îi urez succes pentru restul turneului.

N-a fost săptămâna perfectă pentru mine, n-a fost să fie nici de această dată, am pierdut în primele meciuri. Sigur că e greu de fiecare dată la Turneul Campionilor în fața celor mai buni jucători din lume.

Primele meciuri de când am devenit tată au fost destul de grele”, a declarat Rafael Nadal, la finalul partidei. 

 

17-11-2022
13:01

Rafael Nadal - Casper Ruud 7-5, 7-5. Ibericul părăsește cu fruntea sus Turneul Campionilor

7-5: Rafael Nadal face break-ul și se impune în două seturi contra lui Casper Ruud. 

6-5: La fel ca în primul set, cei doi tenismeni intră în prelungiri. Casper Ruud este nevoit din nou să servească pentru a spera la victorie. 

5-4: Rafael Nadal a făcut un meci impecabil la serviciu, ajungând la 14 ași până în acest game. Casper Ruud va servi pentru a păstra șanse în partidă. 

4-3: Casper Ruud își face serviciul cu ceva emoții, în timp ce Nadal punctează din nou fără problemă pe tabelă. 

3-2: Rafael Nadal face un game excelent și trece din nou în avantaj. 

2-1: Se reia seria game-urilor câștigate pe propriul serviciu. Nadal intră în avantaj la prima pauză de scaun.

1-0: Rafael Nadal repetă istoria din primul set și câștigă fără probleme în game-ul de debut al setului secund.


7-5: Casper Ruud cedează, iar Rafael Nadal câștigă primul set după ce a reușit singurul break al manșei inaugurale. 

6-5: Casper Ruud va servi pentru a doua oară pentru a rămâne în primul set. Rafael Nadal își face fără probleme serviciul.

5-4: Rafael Nadal face față primului test. Casper Ruud a ratat două șanse de break și va servi pentru a rămâne în primul set. 

4-3: „El Matador” nu poate pune probleme pe serviciul norvegianului, însă păstrează avansul de un game.

3-2: Seria echilibrată continuă. Rafael Nadal rămâne în față după ce a câștigat pe propriul serviciu cu 40-30.

2-1: Rafael Nadal servește impecabil în startul partidei și are avantaj de un game. 

1-0: Rafael Nadal își face lejer serviciul și pornește cu dreptul în partida cu Ruud.

Meciul a început.


Ziua de joi programează ultimele meciuri din grupa Verde a Turneului Campionilor. În prima partidă, care va începe la ora 15:00, Rafael Nadal (2 ATP) îl înfruntă pe Casper Ruud (4 ATP). Norvegianul este deja calificat în optimi, în timp ce Rafael Nadal a ieșit din competiție după primele două meciuri. 

De la ora 22:00 va avea loc cealaltă partidă din grupa Verde a Turneului Campionilor. Taylor Fritz (9 ATP) îl va înfrunta pe Felix Auger-Aliassime (6 ATP). Câștigătorul va merge în semifinalele competiției, unde va da piept cu Novak Djokovic (8 ATP), care este sigur de primul loc în grupa Roșie.

17-11-2022
11:01

Anunțul lui Rafael Nadal înainte de partida împotriva lui Casper Ruud

Rafael Nadal (2 ATP) a părăsit încă din faza grupelor Turneul Campionilor. Ibericul a cedat în două seturi atât în prima partidă cu Taylor Fritz (9 ATP), cât și în al doilea meci cu Felix Auger-Aliassime (6 ATP). În ultima partidă de la Torino, fostul lider ATP îl va înfrunta doar pentru palmares pe Casper Ruud (4 ATP).

Tenismenul din Norvegia este calificat deja în semifinalele competiției din sala Alpitour Torino. Rafael Nadal a vorbit despre viitorul său în tenis înaintea partidei care va începe joi, 17 noiembrie, ora 15:00. 

„Poate exista optimism și îndoială în același timp. După cum am spus, poți fi optimist și în același timp să ai îndoieli. De ce nu? Pentru mine, îndoielile, așa cum am spus de nenumărate ori, sunt foarte bune în această lume.

Oamenii care nu au îndoieli sunt probabil foarte aroganți, după părerea mea. Dar dacă nu ești optimist sau pozitiv, lucrurile nu pot merge corect, asta e filozofia mea. Ce se va întâmpla în Australia? Nu știu.

Ce pot face pentru a-mi oferi o șansă de a avea un sezon bun anul viitor? Ca întotdeauna, voi fi suficient de umil încât să accept că am o provocare în față, că ultimele șase luni au fost foarte dificile pentru mine și că trebuie să muncesc mai mult și să recuperez ceea ce am pierdut.

Tot ce am de facut acum este să revin la antrenament, să muncesc din greu, să fiu pozitiv în fiecare zi, să accept provocarea, să accept că probabil trebuie să sufăr puțin mai mult. Sunt gata să trec prin toate astea, iar în câteva luni vom ști dacă sunt hotărât în tot acest proces”, a declarat Rafael Nadal, citat de welovetennis.fr. 

17-11-2022
07:14

Carlos Alcaraz a primit trofeul de lider mondial la Turneul Campionilor

Carlos Alcaraz s-a accidentat și nu a putut să ia startul la Turneul Campionilor. Câștigătorul de la US Open putea fi depășit în clasament de Rafael Nadal și Stefanos Tsitsipas, însă în urma eliminării premature a lui „El Matador” și înfrângerea lui Stefanos Tsitsipas în meciul cu Djokovic, Carlos Alcaraz a aflat că va încheia sezonul 2022 în fotoliul de lider.

„Înseamnă foarte mult pentru mine să fac parte din istoria tenisului alături de alte legende ale acestui sport”, au fost cuvintele lui Carlos Alcaraz. Tenismenul în vârstă de 19 ani este primul jucător din afara „Big Four” care încheie anul pe primul loc de la Andy Roddick în 2004.

Carlos Alcaraz a vorbit și despre compatriotul său, Rafael Nadal, despre care spune că și-ar fi dorit să câștige. Referitor la Stefanos Tsitsipas, „puștiul minune” a mărturisit că a ținut cu Novak Djokovic în prima partidă din grupa Roșie.

„Toată viața mea am fost alături de Rafa și aici mi-am dorit și eu ca el să câștige. Chiar dacă mi-ar fi luat numărul 1, aș fi fost fericit. Da, am ținut cu Djokovic în meciul cu Tsitsipas”, a adăugat Carlos Alcaraz.

16-11-2022
22:53

Programul zilei de joi, 17 noiembrie, la Turneul Campionilor

Joi, 17 noiembrie, sunt programate ultimele două meciuri de simplu din Grupa Verde a Turneului Campionilor de la Torino.

De la ora 15:00, în prima partidă a zilei, spaniolul Rafael Nadal îl va întâlni pe norvegianul Casper Ruud, iar de la 22:00 se vor afla față în față canadianul Felix Auger-Aliassime și americanul Taylor Fritz.

Ruud este deja în semifinale, Nadal e eliminat, iar învingătorul dintre Auger-Aliassime și Fritz va obține cel de-al doilea bilet pentru penultimul act al competiției.

grupa verde
Clasament Grupa Verde
16-11-2022
22:50

Stefanos Tsitsipas - Daniil Medvedev 6-3, 6-7(11), 7-6(1)

În al doilea meci al zilei de miercuri, din Grupa Roșie a Turneului Campionilor de la Torino, grecul Stefanos Tsitsipas și rusul Daniil Medvedev au oferit o confruntare epică.

După două ore și jumătate de joc, Tsitsipas s-a impus în trei seturi, cu scorul de 6-3, 6-7(11), 7-6(1), și va lupta vineri pentru un loc în semifinale cu Andrey Rublev.

Medvedev, în schimb, cu două înfrângeri din tot atâtea partide, a ratat orice șansă de a accede în penultimul act și va juca doar pentru palmares împotriva lui Novak Djokovic.

grupa rosie
Clasament Grupa Roșie
16-11-2022
14:24

Novak Djokovic e în semifinale la Turneul Campionilor

Novak Djokovic l-a învins în două seturi pe rusul Andrey Rublev, așa cum o făcuse și în primul meci cu grecul Stefanos Tsitsipas, și s-a calificat deja în semifinalele Turneului Campionilor de la Torino.

„Am jucat foarte bine, probabil e unul dintre cele mai bune meciuri ale mele în 2022. Sunt motivat. Sunt mulți rivali tineri în acest turneu și vreau să demonstrez că încă pot concura împotriva lor. Italia? Este țara în care mă simt ca acasă și asta îmi dă încredere și putere, de aceea pot juca cel mai bun tenis al meu aici”, a spus Novak Djokovic imediat după victoria în fața lui Rublev.

În cel de-al doilea meci al zilei de miercuri, în Grupa Roșie, se vor afla față în față Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev. Startul partidei va fi la ora 22:00 și va putea fi urmărită pe postul Eurosport 2.

16-11-2022
13:02

Andrey Rublev - Novak Djokovic 4-6, 1-6

4-6, 1-6: Novak Djokovic încheie meciul în stil de mare campion, cu un game câștigat lejer pe propriul serviciu.

4-6, 1-5: Sârbul reușește un nou break și va servi pentru câștigarea partidei.

4-6, 1-4: Djokovic nu slăbește ritmul și se apropie de câștigarea meciului.

4-6, 1-3: Primul game câștigat în acest set de rus, pe propriul serviciu.

4-6, 0-3: Al cincilea game câștigat la rând de Novak Djokovic.

4-6, 0-2: Al doilea break la rând reușit de Djokovic, care se desprinde în startul setului secund.

4-6, 0-1: Djokovic începe cu dreptul și setul secund, câștigând primul game pe serviciul propriu.


4-6: Novak Djokovic fructifică prima minge de break pe care o are și câștigă primul set.

4-5: Djokovic închide game-ul cu un as, al optulea al său din acest prim set.

4-4: Niciunul dintre cei doi jucători nu cedează pe propriul serviciu.

3-3: Niciun break până acum, cei doi jucători merg cap la cap în primul set.

2-2: Echilibru în startul meciului, fiecare jucător își câștigă fără prea mari emoții serviciul.

1-1: Rublev își face serviciul la zero.

0-1: Game câștigat fără mari probleme de Djokovic pe propriul serviciu.


A început partida Andrey Rublev – Novak Djokovic, prima a zilei de miercuri din Grupa Roșie a Turneului Campionilor de la Torino.

Meciul poate fi urmărit la tv de microbiștii din România pe postul Eurosport 2.

16-11-2022
07:23

Programul meciurilor de la miercuri, 16 noiembrie, de la Turneul Campionilor

Miercuri, 16 noiembrie, vor avea loc alte două partide din Grupa Roșie de la Turneul Campionilor, care se desfășoară în această săptămână la Torino.

De la ora 15:00 (ora României), Andrey Rublev îl va întâlni pe Novak Djokovic, iar ziua se va încheia cu meciul de la ora 22:00 dintre Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev.

În ceea ce-l privește pe Novak Djokovic, iese în evidență un nou record stabilit de sportivul sârb după victoria din primul meci cu Stefanos Tsitsipas. El a devenit primul jucător din istorie care ajunge la 60 de victorii în fața unui adversar care se află în Top 3 în clasamentul ATP. În această ierarhie, Nole este urmat de Rafael Nadal cu 55 de victorii și de roger Federer cu „doar” 51.

15-11-2022
20:10

Casper Ruud - Taylor Fritz 6-3, 4-6, 7-6! Norvegianul, în careul de aşi

GAME, SET şi MECI, Casper Ruud! Norvegianul se impune cu 6-3, 4-6, 7-6. Taylor Fritz a salvat două mingi de meci, dar a cedat-o pe a treia: 8-6 pentru Ruud, care merge în semifinalele Turneului Campionilor. Taylor Fritz joacă meci decisiv pentru calificarea în careul de aşi cu Auger-Aliassime. 

GAME, 6-6! Meciul are nevoie de tiebreak pentru a se încheia. 

GAME, 5-6, Fritz! Americanul câştigă un game alb şi Ruud serveşte ca să rămână în meci. 

GAME, 5-5! Ruud rezistă sub presiune şi egalează. 

GAME, 4-5, Fritz! Americanul este la un pas de victorie. Presiune mare pe Ruud. 

GAME, 4-4! Norvegianul pune presiune. Şi-a făcut uşor serviciul. 

GAME, 3-4, Fritz! Americanul are din nou emoţii la serviciu, dar reuşeşte să încheie şi de această dată. 

GAME, 3-3! Ruud egalează din nou pe tabelă

GAME, 2-3, Fritz! Americanul salvează două mingi de break şi trece din nou în avantaj.  

GAME, 2-2, Ruud! Emoţii pe serviciul nordicului, care egalează. 

GAME, 1-2, Fritz! Excelent serveşte americanul. 

GAME, 1-1. Ruud egalează pe tabelă. 

GAME, 0-1, Fritz! Americanul începe bine decisivul. 

Start în setul decisiv!

BREAK, 4-6! Taylor Fritz câştigă setul cu un break reuşit în ultimul game al setului. 

GAME, 4-5 Fritz! Americanul menţine presiunea şi Ruud serveşte să rămână în set. 

GAME, 4-4! Ruud îşi face serviciul. Încă nu a pierdut niciunul în meci. 

GAME, 3-4, Fritz! Americanul trece din nou în avantaj. Fără break deocamdată.

GAME, 3-3! Se merge cap la cap. Ruud îşi face serviciul. 

GAME, 3-2, Fritz! Americanul serveşte mai bine ca în primul set şi trece din nou în avantaj. 

GAME, 2-2, Ruud! Finalistul de la Roland Garros ţine aproape de Fritz în setul secund. 

GAME, 2-1, Fritz! Rămâne în faţă americanul în set. O evoluţie mai bună în setul secund. 

GAME, 1-1, Ruud! Norvegianul a salvat trei mingi de break. Scapă dintr-o situaţie dificilă. 

GAME, 0-1, Fritz! Americanul începe cu dreptul setul secund

Start în setul secund!

SET, 6-3, Casper Ruud! Norvegianul a fost jucătorul mai bun în prima manşă, pe care şi-a adjudecat-o fără probleme. 

5-3, GAME, Fritz! Americanul rămâne în set, dar Ruud serveşte pentru încheierea primei manşe. 

5-2, GAME, Ruud! Se merge cap la cap, break-ul din start face diferenţa

4-2, GAME, Fritz! Americanul îşi face greu serviciul. 

4-1, GAME, Ruud! Rămâne diferenţa de un break în favoarea lui Ruud, care serveşte excelent. 

3-1, GAME Fritz! Americanul obţine primul game al meciului. 

3-0, GAME Ruud! Început perfect pentru norvegian, care îşi consolidează break-ul

2-0, BREAK Ruud! Fritz revine de la 0-40 la 30-40, dar Casper Ruud face break-ul. 

1-0, GAME Ruud! Norvegianul începe excelent meciul. 

A început meciul! Norvegianul servește primul!

15-11-2022
13:12

Rafael Nadal - Felix Auger-Aliassime 3-6, 4-6

3-6, 4-6: Felix Auger-Aliassime își face serviciul și se impune după o oră și 58 de minute.

3-6, 4-5: Felix Auger-Aliassime va servi pentru câștigarea partidei.

3-6, 3-4: Rafael Nadal rămâne în continuare aproape de Auger-Aliassime după ce a salvat o nouă minge de break. Canadianul va servi cu mingi noi.

3-6, 2-3: Rafael Nadal rămâne în partidă după ce a salvat o minge de break. 

3-6, 1-2: Felix Auger-Aliassime începe motivat setul doi și reușește să facă break-ul. 

3-6, 1-0: Rafael Nadal își face serviciul în game-ul inaugural al setului secund. 

3-6, 0-0: Setul secund începe cu Rafael Nadal la serviciu.


3-6: Felix Auger-Aliassime face primul break-ul și câștigă setul inaugural după 53 de minute de joc. 

3-4: Rafael Nadal a avut două șanse de break, însă Auger-Aliassime a rezistat și și-a făcut în cele din urmă serviciul. Rafael Nadal va servi cu mingi noi.

2-3: Echilibrul se menține. Ambii jucători și-au făcut serviciul, astfel tenismenul canadian rămâne în continuare cu un game în față.

1-2: Se merge cu serviciul în start de meci. Felix Auger-Aliassime conduce la prima pauză de scaun a meciului. 

0-1: După un prim game foarte echilibrat Felix Auger-Aliassime reușește să puncteze pe tabelă. Servește Rafael Nadal.

Meciul a început.


Ziua de marți programează partidele din runda a doua din grupa Verde a Turneului Campionilor, care se desfășoară în sala Alpitour din Torino. 

În primul meci Rafael Nadal joacă împotriva lui Felix Auger-Aliassime. Ambii tenismeni au pierdut în partidele de debut la Turneul Campionilor. În meciul din sesiunea de seară se vor înfrunta Casper Ruud și Taylor Fritz în celălalt meci din grupa Verde de la ora 22:00.

Partidele pot fi urmărite de telespectatorii români pe Eurosport 2. 

15-11-2022
11:37

Novak Djokovic a dezvăluit rețeta succesului după victoria cu Tsitsipas

Novak Djokovic (8 ATP) s-a impus în două seturi contra lui Stefanos Tsitsipas (3 ATP), scor 6-4, 7-6(4) și a obținut primul punct în grupa Roșie a Turneului Campionilor. Fostul lider mondial a oferit primele reacții după victoria în minimum de seturi. 

„Primul game a fost foarte important. Să fac break atât de devreme a însemnat un mare imbold, a contat enorm în plan mental. Am crescut în încredere şi m-a ajutat pentru că ştiam că va fi un meci pe muchide de cuţit, strâns”

”Am jucat câteva meciuri foarte echilibrate în ultima perioadă. Am reuşit să fiu solid cu serviciul, a fost o armă importantă pe durata întregului meci. Am încheiat în forţă, cred că am jucat excelent în tie-break. A fost o evoluţie foarte solidă”, a declarat Novak Djokovic, conform nittoatpfinals.com.

 

14-11-2022
22:00

Programul de marți, 15 noiembrie, la Turneul Campionilor

Marți, 15 noiembrie, sunt programate alte două partide de simplu la Turneul Campionilor de la Torino, ambele în Grupa Verde.

De la ora 15:00 (ora României), spaniolul Rafael Nadal îl va întâlni pe canadianul Felix Auger-Aliassime, iar de la ora 22:00 se vor afla față în față norvegianul Casper Ruud și americanul Taylor Fritz.

14-11-2022
19:20

Stefanos Tsitsipas – Novak Djokovic 4-6, 6-7 (4)

4-6, 6-7 (4): Novak Djoovic se impune în tie-break cu scorul de 7-4, câștigă cel de-al set și implict meciul.

4-6, 6-6: Avem tie-break, după ce sârbul câștigă game-ul pe propriul serviciu.

4-6, 6-5: Djokovic servește pentru a duce setul în tie-break.

4-6, 5-4: Final de set pe muchie de cuțit. Tsitsipas forțează break-ul.

4-6, 4-3: Niciun break până acum în setul secund.

4-6, 2-2: Început echilibrat de set secund, cu fiecare dintre cei doi jucători câștigând pe propriul serviciu.


4-6: Djokovic închise setul pe propriul serviciu.

4-5: Din nou, fiecare jucător își face serviciul. Djokovic servește însă pentru a câștiga setul.

3-4: Se merge cap la cap, dar sârbul încă are un break avans.

1-2: Fiecare jucător își face serviciul, Djokovic are avantajul unui break.

0-1: Sârbul începe meciul cu un break.

A început partida.


La ora 22:00, va începe cel de-al doilea meci din Grupa Roșie de la Turneul Campionilor, care-i va pune față în față pe sârbul Novak Djokovic și pe grecul Stefanos Tsitsipas.

Partida va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane de telespectatorii din România pe postul Eurosport 2.

14-11-2022
13:07

Daniil Medvedev - Andrey Rublev 7-6 (7), 3-6, 6-7 (6)

7-6, 3-6, 6-7 – Andrey Rublev câștigă dramatic tie-break-ul setului decisiv, cu 8-6, și se impune în primul meci de la Turneul Campionilor în fața compatriotului său Daniil Medvedev.

7-6, 3-6, 6-7 – Învingătorul se va decide după un tie-break în setul decisiv.

7-6, 3-6, 5-5 – Set decisiv foarte echilobrat, totul e pe muchie de cuțit.

7-6, 3-6, 3-3 – Se joacă sun o presiune uriașă, dar ambii sportivi rezistă.

7-6, 3-6, 1-2 – Decisivul începe sub semnul echilibrului, fiecare jucători făcându-și serviciul.


7-6, 3-6 – Rublev nu mai face erorile din primul act și egalează situația la seturi.

7-6, 3-4 – Ambii jucători își fac serviciul, dar Rublev menține avantajul de un break.

7-6, 1-3 – Rublev începe tare și setul secund și face break încă din start.


7-6 – Medvedev a salvat nu mai puțin de 7 mingi de set și a reușit să se impună într-un tie-break nebun în care a revenit de la 2-6.

2-5 – Rublev își menține avansul de un break și este la un singur game de câștigarea setului inaugural.

1-3 – Rublev începe în forță meciul și reușește să facă primul break.

Ziua de luni programează partidele din Grupa Roșie de la Turneul Campionilor, care se desfășoară la Torino.

În prima întâlnire va fi un duel rus între Daniil Medvedev și Andrey Rublev, pentru ca în partida de seară să se întâlnească sârbul Novak Djokovic și grecul Stefanos Tsitsipas.

13-11-2022
20:06

Rafael Nadal – Taylor Fritz 6-7 (3), 1-6

Start de coșmar pentru Rafa Nadal la Turneul Campionilor, în Torino. Marele campion iberic a cedat în fața celui mai slab cotat adversar din grupă, americanul Taylor Fritz, scor 6-7, 1-6. Rafa, care nu își mai permite pași greșiți în competiție, va juca marți cu Felix Auger-Aliassime. Canadianul a cedat și el primul joc, învins de Casper Ruud.

6-7, 1-6. Rafa Nadal cedează partida de debut la Turneul Campionilor 2022.

6-7, 1-3. Lucrurile nu merg bine pentru Rafa Nadal nici în setul doi.


6-7. Fritz este mai lucid în tie-break și se impune la 3.

5-5. Meciul continuă pe aceleași coordonate, ambii jucători făcându-și serviciul.

4-3. Nadal mai scapă de două ori de pierderea serviciului și meciul merge cap la cap.

2-1. Se merge cu serviciul în startul meciului, deși americanul a ratat p minge de break.

A început cel de-al doilea meci din Grupa Verde de la Turneul Campionilor, în care spaniolul Rafael Nadal îl întâlnește pe americanul Taylor Fritz.

13-11-2022
13:09

Casper Ruud - Felix Auger-Aliassime 7-6 (4), 6-4

7-6, 6-4. Casper Ruud își trece în cont prima victorie la Turneul Campionilor.

7-6, 5-4. Ruud reușește primul break al meciului și va servi pentru a-și trece în cont și setul secund.

7-6, 3-3. Cei doi jucători merg cap la cap și nu oferă cadouri la serviciu.

7-6, 1-2. Setul secund merge în aceeași direcție, cu game-uri scurte la serviciu.


7-6. Ruud se dovedește mai inspirat în tie-break, pe care îl câștigă la 4.

6-6. Echilibrul se păstrează și primul set va fi decis la tie-break.

4-4. Meciul continuă pe aceleași coordonate și nu a existat nicio minge de break.

3-2. Ambii jucători își fac cu lejeritate serviciul.

1-0. Ruud își face serviciul.

Ultimul mare eveniment din lumea tenisului masculin, Turneul Campionilor, are loc în acest an în perioada duminică, 13 noiembrie – duminică, 20 noiembrie, în Italia, la Torino. Va fi asaltul lupilor tineri, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz sau Andrey Rublev asupra monștrilor sacri Novak Djokovic și Rafael Nadal, undeva între cele două categorii situându-se rusul Daniil Medvedev.

Unde are loc Turneul Campionilor 2022 la tenis masculin

Turneul Campionilor la tenis masculin este organizat anul acesta în Italia, la Torino. Este ediția cu numărul 53 a competiției de simplu și numărul 48 la dublu și al doilea an consecutiv în care capitala regiunii Piemont, Torino, este orașul gazdă. Torino a preluat în 2021 ștafeta de la Londra, acolo unde ultima ediție, cea din 2020 a avut loc fără spectatori din cauza pandemiei de COVID.

ADVERTISEMENT

La Torino meciurile au loc în cea mai mare sală de tenis din Italia, cu o capacitate de 12.000 de locuri, Pala Alpitour, unde se joacă și meciuri de hochei pe gheață. Este un complex modern, dat în folosință în 2005, cu o acustică foarte bine pusă la punct. Jucătorii prezenți la ediția precedentă au avut numai cuvinte de laudă la adresa locației unde s-a desfășurat turneul.

Cine transmite la TV Turneul Campionilor 2022 la tenis masculin

Turneul Campionilor la tenis feminin se dispută în perioada 13-20 noiembrie în imensa Pala Alpitour, sala polivalentă din Torino și nu va putea fi urmărit pe micile ecrane decât pe canalul Eurosport, care are exclusivitate an de an pentru cele patru turnee de Grand Slam și asupra Turneului Campionilor. Meciurile mai pot fi vizionate însă și dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Premiile acordate la această ediție reprezintă un record în istoria competiției, cu 200 de puncte ATP acordate pentru fiecare victorie și un învingător care nu ar pierde nici un meci ar sduna 1500 de puncte și în bani, unde se acordă 383.000 dolari de victorie, la 4.740.300 dolari, dintre care 2.200.400 este premiul pentru câștigarea turneului.

Rafael Nadal și Novak Djokovic, principalii favoriți la victorie în Turneul Campionilor 2002

Ca și în competiția feminină, recent încheiată la Fort Worth în statul Arizona din SUA și adjudecată absolut neașteptat de Caroline Garcia din Franța, se joacă pe sistemul cu două grupe de patru, doar că la băieți au nume de culori și nu de foste glorii din tenis, cum a fost la fete. Avem grupa Verde, cu Rafael Nadal, Casper Ruud, Felix Auger Aliassime și Taylor Fritz și grupa Roșie, cu Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev.

ADVERTISEMENT

Marii favoriți sunt veteranii Novak Djokovic, care a câștigat de cinci ori până acum Turneul Campionilor și vrea al șaselea succes pentru a-l egala pe elvețianul Roger Federer, retras din activitate și spaniolul Rafael Nadal, care nu vrea să își încheie cariera fără a-și trece în palmares și o victorie la Turneul Campionilor, pentru că pare greu de crezut, dar ibericul nu l-a câștigat niciodată!

Grupe Turneul Campionilor 2002

Simplu

Grupa verde: Rafael Nadal (locul 2 ATP), Casper Ruud (4 ATP), Felix Auger-Aliassime (6 ATP), Taylor Fritz (9 ATP)

ADVERTISEMENT

Grupa roșie: Stefanos Tsitsipas (3 ATP), Daniil Medvedev (5 ATP), Andrey Rublev (7 ATP), Novak Djokovic (8 ATP)

Dublu

Grupa verde: Koolhof & Skupski, Mektic & Pavic, Dodig & Krajicek, Kokkinakis & Kyrgios

Grupa roșie: Ram & Salisbury, Arevalo & Jean-Julien Rojer, Glasspool & Heliovaara, Granollers & Zeballos

Programul meciurilor din prima etapă la simplu Turneul Campionilor 2022, faza grupelor

Duminică, 13 noiembrie

Grupa verde

ora 15:00 Casper Ruud – Felix Auger-Aliassime,

ora 22:00 Rafael Nadal – Taylor Fritz

Luni, 14 noiembrie

Grupa roșie

ora 15:00 Daniil Medvedev – Andrey Rublev

ora 22:00 Stefanos Tsitsipas – Novak Djokovic

Marele absent la Turneul Campionilor 2022  este cel mai talentat tânâr jucător, spaniolul Carlos Alcaraz

Marele absent la Turneul Campionilor este noul fenomen al sportului alb, puștiul spaniol Carlos Alcaraz, 19 ani, liderul mondial ATP cu 6820 de puncte, care a ratat prezența ca urmare a marelui ghinion avut la ultima competiție la care a participat și care, culmea poartă tot denumirea de Turneul Campionilor, turneul Masters de 1000 de puncte de la Paris, unde s-a accidentat!

În acest fel la Torino a ajuns în mod nesperat americanul de 25 de ani Taylor Fritz, cel care a declarat că se simte onorat să fie prezent la o competiție de asemenea nivel, unde s-a reunit toată crema tenisului masculin dar că regretă că accesul său a fost posibil ca urmare a nefericitului eveniment petrecut cu liderul mondial, Carlos Alcaraz.

ADVERTISEMENT