Sporturi

Turneul Campionilor la tenis masculin. Daniil Medvedev câştigă trofeul de la Londra!

22.11.2020 | 23:24
Turneul Campionilor la tenis masculin Daniil Medvedev castiga trofeul de la Londra
ADVERTISEMENT

Daniil Medvedev este câştigătorul Turneului Campionilor de la Londra. Rusul a trecut în trei seturi de Dominic Thiem, scor 4-6, 7-6, 6-4 după un meci electrizant în care austriacul a pornit favorit.

Însă, la fel ca şi în semifinală, Daniil Medvedev a reuşit să revină după ce a pierdut primul set. În semifinala cu Rafa Nadal, rusul a reuşit să întoarcă de la set şi 4-5 plus serviciul pentru adversar.

ADVERTISEMENT

În ultimul act, Thiem a început tare, însă Daniil Medvedev a reuşit să se impună clar în tiebreak-ul setului secund, scor 7-2. Medvedev a reuşit un break în setul trei pe care a reuşit să îl păstreze până la finalul setului care i-a adus titlul la Londra.


UPDATE, 22 noiembrie, ora 23:10. Daniil Medvedev este noul campion de la Londra. Rusul l-a învins în finală pe Dominic Thiem la capătul a trei seturi extraordinare, scor: 4-6, 7-6, 6-4. Pentru rus este prima dată când se impune în Turneul Campionilor.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 noiembrie, ora 20:20. Începe finala dintre Medvedev și Thiem. Cine se impune, va fi prima dată în carieră când va câștiga Turneul Campionilor.


UPDATE, 21 noiembrie, ora 01:00. Surpriză uriașă în a doua semifinală de la Turneul Campionilor. Rafa Nadal a pierdut semifinala cu Daniil Medvedev după ce a servit pentru meci în setul secund. Rusul a revenit de la 3-6, 4-5 și serviciu Nadal pentru a se impune la capătul a trei seturi: 3-6, 7-6, 6-3. Ultimul act de la Turneul Campionilor are loc duminică, de la ora 20:00 între Dominic Thiem și Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 noiembrie, ora 19:05. Dominic Thiem câștigă thriller-ul cu Novak Djokovic și se califică în ultimul act al Turneului Campionilor de la Londra. Thiem s-a impus după 2 ore și 54 de minute cu scorul de 6-4, 6-7, 7-6. Austriacul îl va înfrunta în finală pe învingătorul dintre Daniil Medvedev și Rafa Nadal, care vor evolua de la 22:00.


UPDATE, 21 noiembrie, ora 14:55 / Semifinalele Turneului Campionilor se joacă astăzi și propun două meciuri extrem de tari. Dominic Thiem (nr. 3 ATP) dă piept cu Novak Djokovic (nr. 1 ATP), de la ora 16:00, în vreme ce Daniil Medvedev (nr. 4 ATP) îl va înfrunta pe Rafael Nadal (nr. 2 ATP), începând cu ora 22:00.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 20 noiembrie, ora 08:00 / Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor, după ce l-a învins în ultimul meci din Grupa Londra 2020 pe grecul Stefanos Tsitsipas, deţinătorul trofeului.

Nadal s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 6-2, în două ore şi patru minute și a încheiat grupa pe locul secund. În semifinale, spaniolul îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev, câștigătorul Grupei Tokyo 1970. Va fi o reeditare a finalei US Open de anul trecut.

În celălalt meci al zilei, rusul Andrey Rublev l-a învins pe austriacul Doominic Thiem, deja calificat în semifinale, scor 6-2, 7-5, într-o oră şi 14 minute.

Vineri, la Turneul Campionilor au loc ultimele confruntări din Grupa Tokyo 1970: Novak Djokovic (Serbia) – Alexander Zverev (Germania) şi Danil Medvedev (Rusia) – Diego Schwartzman (Argentina). Ultimul loc în semifinale va fi decis la meciul Djokovic – Zverev.


UPDATE, 19 noiembrie, ora 08:02 / Tenismenul rus Daniil Medvedev l-a învins pe sârbul Novak Djokovic, într-un meci din cadrul Grupei Tokyo 1970 de la Turneul Campionilor şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.

Medvedev, care și-a asigurat primul loc în grupă, s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3, într-o oră şi 21 de minute. În celălalt meci al grupei, germanul Alexander Zverev a trecut de argentinianul Diego Schwartzman cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3, în două ore şi 11 minute.

În ultima etapă, vineri, 20 noiembrie, vor avea loc partidele Djokovic – Zverev, decisiv pentru calificarea în semifinale, și Medvedev – Schwartzman, fără vreo implicație în clasamentul final.

Joi vor avea loc întâlnirile din ultima etapă a Grupei Londra 2020: Dominic Thiem – Andrey Rublev (ora 16:00) și Rafael Nadal – Stefanos Tsitsipas (ora 22:00).


UPDATE, 18 noiembrie, ora 08:23 / Grecul Stefanos Tsitsipas l-a învins pe rusul Andrey Rublev, scor 6-1, 4-6, 7-6 (6), în etapa a doua a Grupei Londra 2020 de la Turneului Campionilor.

În urma rezultatului din acest meci, austriacul Dominic Theim şi-a asigurat calificarea în semifinale de pe primul loc. Pentru cel de-al doilea loc se vor lupta în meci direct, joi, în ultima etapă Rafael Nadal și Stefanos Tsitsipas.

Miercuri vor avea loc partidele din etapa a doua a Grupei Tokyo 1970: Alexander Zverev – Diego Schwartzman (ora 16:00) și Novak Djokovic – Daniil Medvedev (ora 22:00).


UPDATE, 17 noiembrie, ora 18:52. Rafa Nadal a pierdut meciul de la Turneul Campionilor împotriva lui Dominic Thiem. Austriacul s-a impus cu 7-6, 7-6 și a adunat două victorii în grupă. Nadal tremură pentru calificarea în semifinale, care se va decide după ultimul meci al grupei, cu Tsitsipas. De la ora 22:00, Tsitsipas joacă împotriva lui Rublev, jucătorii care au cedat în prima rundă.


UPDATE, 16 noiembrie, ora 23:41 / Tenismenul rus Daniil Medvedev a obținut o victorie în prima etapă a Grupei Tokyo 1970 de la Turneul Campionilor. Medvedev l-a învins pe germanul Alexander Zverev, scor 6-3, 6-4, după o oră și 29 de minute.

Marți se joacă meciurile din etapa a doua a Grupei Londra 2020. De la ora 16:00 se vor întâlni Rafael Nadal și Dominic Thiem, iar de la ora 22:00 va avea loc întâlnirea Stefanos Tsitsipas – Andrey Rublev.


UPDATE, 16 noiembrie, ora 17:36 / Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a avut un start lansat în Grupa Tokyo 1970 de la Turneul Campionilor și l-a învins extrem de clar pe argentinianul Diego Schwartzman.

Sârbul s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră și 19 minute, și a înregistrat al șaselea succes în fața lui Schwartzman din tot atâtea partide. De la ora 22:00 se va disputa cel de-al doilea meci al grupei, între rusul Daniil Medvedev și germanul Alexander Zverev.


UPDATE, 15 noiembrie, ora 22:15 / Duminică se joacă primele meciuri din Grupa Londra 2020 de la Turneul Campionilor:

  • Dominic Thiem (Austria) – Stefanos Tsitsipas (Grecia) 7-6 (5), 4-6, 6-3
  • LIVE Rafael Nadal (Spania) – Andrey Rublev (Rusia) 6-3, 6-4

Turneul Campionilor 2020 la tenis masculin Live Stream pe Eurosport 2

Turneul Campionilor ediţia 2020 va putea fi urmărit pe micile ecrane şi de iubitorii tenisului din România prin intermediul canalului Eurosport 2, care îşi va începe transmisiunile din această duminică. De asemeni veţi putea viziona jocurile de la această competiţie şi în format LIVE VIDEO, intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Cei opt aşi ai rachetei au fost repartizaţi în două grupe, din care doar primii doi vor urca în semifinale, unde se vor întâlni încrucişat, adică locul 1 din grupa Tokyo 1970 cu locul 2 din grupa Londra 2020 şi invers. Evident, Rafael Nadal este într-o grupă, cea intitulată Londra 2020 şi sârbul în cealaltă.

Componenţa celor două grupe

În fiecare dintre cele două grupe există câte un jucător ajuns în premieră la Turneul Campionilor. Djokovic îl are pe micuţul (de statură) dar foarte energicul argentinian Diego Schwarzmann, Nadal pe rusul Andrei Rublev.

În grupa Tokyo 1970, alături de Djokovic şi Schwarzmann se mai află alt rus, Daniil Medvedev şi germanul Alexander Zverev, în timp ce lui Rafa Nadal şi Andrei Rublev li s-au adăugat grecul Stefanos Tsitsipas şi austriacul Dominic Thiem.

Rafa Nadal vrea primul succes din carieră

Rafael Nadal este unul dintre cei care vor da totul pentru a se impune la Londra, deşi suprafaţa hard nu este cea favorită, spaniolul având 13 succese pe zgură, la Roland Garros.

Aceasta deoarece Turneul Campionilor este singurul trofeu care îi lipseşte din palmares, care în afară de Openul francez mai cuprinde patru succese la US Open, două la Wimbledon şi unul la Australian Open.

Ilie Năstase, patru victorii la Turneul Campionilor

De altfel, dintre cei opt jucători calificaţi doar sârbul Novak Djokovic, germanul Alexander Zverev şi austriacul Dominic Thiem au reuşit să se impună, primul câştigând de cinci ori competiţia, la fel ca Ivan Lendl sau Pete Sampras. Recordman este Roger Federer, cu şase victorii.

În panoplia de onoare a Turneului Campionilor, care pe atunci, în anii 70, purta denumirea de Grand Prix Masters, figurează şi numele lui Ilie Năstase, cu patru succese şi o finală pierdută. S-a impus în 1971 la Paris, în 1972 la Barcelona, 3-2 cu Stan Smith, în 1973 la Boston, 3-1 cu Tom Okker şi în 1975 la Stockholm, 3-0 cu Bjorn Borg, pierzând în 1974 la Melbourne cu 3-2 în faţa lui Guillermo Villas.

ADVERTISEMENT