Sporturi

Turneul Campionilor nu va mai avea loc la Londra, pe O2 Arena! În ce oraş s-ar putea muta

17.04.2019 | 21:45
Turneul Campionilor nu va mai avea loc la Londra pe O2 Arena In ce oras sar putea muta

Turneul Campionilor nu va mai avea loc la Londra începând din 2021! Lumea sportului alb a fost luată prin surprindere miercuri, după o decizie controversată a şefilor ATP, care ar fi hotărât să mute Turneul Campionilor din Londra, de pe O2 Arena, acolo unde acest eveniment se desfăşoară la fiecare sfârşit de an încă din 2009. Prestigiosul turneu are şanse foarte mari să se mute începând cu 2021.

Turneul Campionilor se mută după 12 ani în care a fost organizat la Londra

Desfăşurarea Turneului Campionilor pe O2 Arena a reprezentat un real succes pentru tenisul mondial masculin, însă, conform informaţiilor furnizate de către metro.co.uk, Torino se află în pole-position pentru a înlocui Londra începând cu 2021, însă nici Tokyo nu iese prea uşor din cursă. Japonezii sunt şi ei hotărâţi să se lupte pentru a organiza cel mai important turneu din ATP la final de sezon competiţional.

După 12 ani în care Turneul Campionilor a avut loc în Londra, pe Arena O2, ATP pregăteşte o modificare revoluţionară pentru perioada 2021-2015. În cei 12 ani, în care turneul s-a disputat la O2 Arena din Londra, competiţia a avut un succes nebun printre fanii de pretutindeni, înregistrându-se circa 2,5 milioane de spectatori. La Turneul Campionilor se duelează cei mai buni opt jucători din sezonul competiţional curent.

Turneul Campionilor nu va mai avea loc la Londra începând din 2021

Novak Djokovic, pro! Roger Federer, total împotriva modificării

Printre jucători s-au format deja două tabere conduse de Novak Djokovic, care este pentru schimbare şi îşi doreşte să se califice la Turneul Campionilor pentru a evolua într-un alt loc decât Londra, şi Roger Federer, care nu înţelege motivul pentru această decizie. Elveţianul în vârstă de 37 de ani s-a impus la Londra de două ori, în 2010 și 2011.

“De ce să nu rămână la Londra? Nu văd vreun motiv pentru a se schimba locația, cu excepția cazului în care cineva își dorește foarte mult turneul. Londra a fost o locație excelentă, mi-a plăcut să joc aici”, a mărturisit jucătorul din Ţara Cantoanelor, conform sursei citate.

Tags: