Sporturi

Turneul de la Indian Wells 2020, anulat din cauza coronavirus. Sorana Cîrstea, reacție după anunț: ”Tocmai am aflat de pe Twitter”

09.03.2020 | 08:16
Turneul de la Indian Wells 2020 anulat din cauza coronavirus Sorana Cirstea reactie dupa anunt Tocmai am aflat de pe Twitter
Turneul de la Indian Wells 2020, anulat din cauza coronavirus: ”Sănătatea jucătorilor, a fanilor și a celor implicați e mai importantă”. Sursa foto: WTAtennis.com
ADVERTISEMENT

Turneul de la Indian Wells 2020 nu va mai avea loc în următoarea perioadă. În cursul nopții de duminică spre luni, organizatorii competiției din California au decis ca întrecerea din acest sezon să nu se dispute din cauza riscurilor pe care le presupune coronavirusul.

Indian Wells 2020 a fost anulat din cauza coronavirus

Într-un comunicat emis pe site-urile de socializare, oficialii Indian Wells au anunțat că turneul programat în perioada 12-22 martie nu va mai avea loc conform calendarului competițional.

ADVERTISEMENT

Decizia de anulare a acestui turneu este o urmare a declarării unei situații de urgență în Coachella Valley. În această zonă a fost confirmat un caz de îmbolnăvire cu coronavirus,.

”E un risc prea mare pentru sănătatea tuturor să se organizeze un eveniment de o asemenea amploare.

ADVERTISEMENT

Nu e în interesul nimănui, nici al fanilor, al jucătorilor sau al comunităților învecinate cu turneul să mergem mai departe. Trebuie să fim cu toții uniți să apărăm comunitatea de coronavirus”, a spus David Agus,  doctorla Universitatea din Southern California.

La rândul său, Tommy Haas, fost jucător important al Germaniei în circuitul ATP, actualmente director al turneului Indian Wells, a spus că siguranța fanilor și a jucătorilor primează.

ADVERTISEMENT

“Suntem extrem de dezamăgiţi că turneul nu va mai avea loc, dar sănătatea şi siguranţa comunităţii, fanilor, jucătorilor, voluntarilor, sponsorilor, comercianţilor şi tuturor celor implicaţi în eveniment este de o importanţă supremă. Suntem pregătiţi să organizăm turneul la o dată ulterioară şi căutăm deja soluţii alternative”, a transmis germanul.

Sorana Cîrstea a aflat de pe Twitter de anularea turneului

Rămasă singura româncă de pe tabloul principal de la Indian Wells, Sorana Cîrstea a aflat din mediul online de decizia organizatorilor de a anula competiția.

ADVERTISEMENT

Kirsten Flipkens a fost jucătoarea care a făcut anunțul pentru mai multe jucătoare din circuit, printr-un mesaj pe Twitter.

Stare de urgență în California

Decizia de anulare a Indian Wells 2020 este strâns legată de situația din zonă. În urmă cu trei zile, autoritățile din California au declarat stare de urgență din cauza coronavirus.

Atunci, organizatorii Indian Wells încă era optimiști și spuneau, printr-un comunicat, să speră ca turneul să se desfășare normal.

La turneul din California era așteptați sute de mii de fani. În 2018 și 2019, adică la ultimele două ediții, au fost în tribune peste 450.000 de fani.

Coronavirus, răspândire rapidă în Statele Unite

În ultimele zile, coronavirus a cunoscut o răspândire rapidă și pe teritoriul nord american.

Până duminică, 8 martie, erau depistate deja 539 de cazuri și 22 de decese înregistrate în toată țara.

Simona Halep se retrăsese de la Indian Wells

Cu o zi înainte de decizia organizatorilor de anulare a turneului, Simona Halep anunțase că nu participă la Indian Wells 2020 din cauza unei accidentări.

  • 17.085.360 de dolari însumau premiile Indian Wells 2020 (ATP +WTA)

În 2019, Simona Halep a părăsit turneul de la Indian Wells în faza optimilor de finală, fiind eliminată la capătul unui meci de trei seturi. Cehoaica Marketa Vondrousova, numarul 61 WTA pe atunci, a reușit să se impună în fata Simonei în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-2.

ADVERTISEMENT