Fotbal international

Foto. Scene incredibile la Viareggio! Un meci de tineret la un pas de o mare tragedie

Scene greu de imaginat la finalul partidei Fiorentina - Empoli, din cadrul turneului de tineret de la Viareggio. Tragedia a fost evitată de puţin.
22.03.2018 | 10:32
Foto Scene incredibile la Viareggio Un meci de tineret la un pas de o mare tragedie
ADVERTISEMENT

Un turneu de tineret este, în esenţa lui, o competiţie destinată descoperii şi afirmării de talente aflate încă la început de drum, dar care odată ce au şansa de a fi văzute îşi pot schimba viaţa într-o direcţie pe care nici nu ar fi visat-o vreodată.

Cel mai prestigios eveniment destinat echipelor de tineret în Italia este turneul de la Viareggio, o localitate situată în Toscana, în apropiere de Lucca şi unde se desfăşoară şi un important festival. Turneul de la Viareggio este cea mai complexă competiţie de profil din Peninsulă, cu multe participante, evident, majjoritatea autohtone, dar şi prezenţa unor cluburi străine.

ADVERTISEMENT

Suporterii viola au aruncat tot meciul cu sticle din tribună

Miercuri, în cadrul fazei optimilor de finală, s-au aflat faţă în faţă două echipe din regiunea Toscana, între care există de multă vreme o rivalitate acerbă la toate nivelurile: Fiorentina şi Empoli. Spectacolul a fost de bună calitate, iar la final Fiorentina s-a impus cu 3-2.

După încheierea partidei însă au apărut evenimentele cu adevărat grave, care nu au nimic în comun cu sportul şi mai ales cu o competiţie destinată tinerilor. Între jucătorii lui Empoli şi suporterii Fiorentinei s-a produs un scandal. Jucătorii au reproşat că tot meciul au fost înjuraţi şi scuipaţi şi se spune că unii dintre echipierii lui Empoli ar fi avut reacţii provocatoare.

ADVERTISEMENT

Cert este că totul a luat repede aspect de confruntare fizică şi numai o minune a făcut să nu se producă o mare tragedie. Fundaşul lui Empoli, Alessio Gianneschi a fost salvat doar de câţiva centimetri diferenţă între viaţă şi moarte. Un suporter al Fiorentinei l-a nimerit în obraz cu o piatră, iar Comisia de disciplină a sancţionat clubul Fiorentina cu amendă de 3000 de euro. Atât valorează viaţa copilului de la Empoli!