Sporturi

Turneul de la Wimbledon se dispută cu fani în tribune! Ce condiții vor exista la competiţia londoneză

27.04.2021 | 18:02
Turneul de la Wimbledon se disputa cu fani in tribune Ce conditii vor exista la competitia londoneza
ADVERTISEMENT

All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează şi găzduieşte turneul de Grand Slam de la Wimbledon, a anunţat că spectactorii vor putea fi prezenţi în tribune, dar şi când se pun în vânzare biletele.


UPDATE 27 aprilie, ora 18:00 / Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat astăzi, 27 aprilie, că tribunele vor fi ocupate în proporţie de aproximativ 25%, dar speră ca, după relaxarea restricţiilor din Marea Britanie pe 21 iunie, acest procent să poată fi mărit.

ADVERTISEMENT

„Vreau să precizez cât de bucuroşi suntem că Winbledon va reveni în această vară, cu cei mai buni jucători de tenis pe terenurile noastre de iarbă, în faţa spectatorilor pasionaţi. Deşi va fi diferit de Wimbledonul pe care îl ştiam, suntem entuziasmaţi şi dedicaţi să revenim după ce anul trecut turneul a fost anulat“, a spus preşedintele Ian Hewitt.

„Sperăm că procentul de 25% este minimul de la care să pornim. Ne dorim ca un număr cât mai mare de oameni să poată urmări turneul în siguranţă“, a completat preşedintele executiv Sally Bolton.

ADVERTISEMENT

Ştire iniţială 18 martie 2021, ora 14:00

Wimbledon 2021, cu spectatori. Biletele se scot la vânzare în iunie

Programat între 28 iunie şi 11 iulie, turneul de Wimbledon, se va desfăşura cu spectatori. Anunţul a fost făcut de AELTC, organizatorul competiţiei. Numărul acestora va fi unul redus, procentul exact de ocupare a tribunelor depinzând de hotărârile autorităţilor britanice, la momentul respectiv. Tocmai din acest motiv, organizatorii au precizat că vânzarea biletelor nu poate începe mai devreme de luna iunie.

Vor să aibă flexibilitatea necesară atât pentru a mări numărul tichetelor, cât şi de a-l diminua, în cazul în care situaţia medicală va impune una sau cealaltă măsură.

ADVERTISEMENT

AELTC a spus că va ţine cont de toate restricţiile impuse de guvern, siguranţa şi sănătatea tuturor celor implicaţi, de la jucători şi staff, până la spectatori, fiind prioritare.

De asemenea, tombola publică, un eveniment de tradiţie la Wimbledon, început în 1924, nu va avea loc în 2021. Câştigătorii din 2020, când turneul de Grand Slam a fost anulat, vor avea şansa de a-şi procura bilete pentru aceeaşi zi şi pe acelaşi teren al competiţiei.

ADVERTISEMENT

Nici tombola organizată de Federaţia Engleză de Tenis nu va avea loc, singura modalitate de procurare a tichetelor pentru Wimbledon fiind achiziţia online. Acestea vor fi puse în vânzare pe o platformă online, în luna iunie, astfel încât numărul de bilete să fie în concordanţă cu acela al spectatorilor care pot fi prezenţi în tribune.

Hoteluri speciale pentru jucători şi oficiali

AELTC a anunţat şi măsuri sanitare speciale pentru ediţia din acest an. Printre acestea se numără şi introducerea unor hoteluri oficiale pentru jucători şi echipele acestora, dar şi pentru oficiali. Va fi o condiţie obligatorie pentru participarea la Wimbledon 2021.

„Vremurile pe care le trăim rămân dificile şi incerte, iar gândurile noastre se îndreaptă către toţi cei afectaţi de pandemie. Chiar dacă promisiunea unei reveniri la normalitate se întrevede la orizont, nu am ajuns încă acolo. De aceea, am luat câteva decizii cheie care să ne ofere un grad de siguranţă în planificările noastre, dar şi suficientă flexibilitate acolo unde avem cel mai mult nevoie.

Ne menţinem angajamentul de a organiza cel mai bun turneu posibil, aşa cum ne dorim. Respectând regulile impuse de guvernul britanic, credem, cu optimism, că turneul va juca un rol important în revenirea ţării noastre la normalitate. Rămânem umili şi încurajaţi de pasiunea demonstrată de fanii noştri din întreaga lume pentru Wimbledon şi aşteptăm cu nerăbdare să-i primim cei mai buni jucători de tenis din lume pe terenurile noastre încă o dată“, a declarat Ian Hewitt, preşedintele AELTC.

Simona Halep şi-a păstrat trofeul doi ani

Simona Halep, campioana en-titre de la Wimbledon, îşi poate apăra trofeul cucerit în 2019. Datorită anulării ediţiei din 2020, din cauza pandemiei, jucătoarea noastră a fost deţinătoarea trofeului timp de doi ani.

ADVERTISEMENT