Sport

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat Cupa României la handbal feminin! CSM Bucureşti n-a putut să revină după o primă repriză horror. Lui Florentin Pera i s-a făcut rău pe bancă

06.09.2020 | 19:24
SCM Ramnicu Valcea a castigat Cupa Romaniei la handbal feminin CSM Bucuresti na putut sa revina dupa o prima repriza horror Lui Florentin Pera i sa facut rau pe banca
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat Cupa României la handbal feminin. Echipa lui Florentin Pera s-a impus în faţa lui CSM Bucureşti cu 22-19 după un meci nebun. Vâlcencele au condus cu 15-7 la pauză, însă CSM Bucureşti a început să joace ca o echipă şi a revenit la două goluri în partea secundă. Totuşi, echipa lui Adi Vasile nu a putut să surmonteze handicapul din prima repriză şi a pierdut trofeul. 

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureşti 22-19

UPDATE, ora 19:30. SCM Râmnicu Vâlcea este câştigătoarea Cupei României. Deşi a jucat mai modest în partea secundă, SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat cu 22-19 în faţa marii rivale. Din păcate, la finalul meciului i s-a făcut rău lui Florentin Pera, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pera s-a agitat mult pe marginea terenului, însă finalul de meci l-a surprins stând jos, cu staff-ul medical lângă el. Antrenorul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea a mai avut în trecut probleme medicale. Cu această victorie, SCM Râmnicu Vâlcea şi-a asigurat şi Supercupa României.  

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 18:40. La pauză, scorul este unul uluitor. SCM Râmnicu Vâlcea conduce cu 15-7 după o repriză dominată complet de echipa lui Florentin Pera.

UPDATE, ora 18:00. Start în finala Cupei României. CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea luptă pentru trofeu

ADVERTISEMENT

UPDATE, 6 septembrie, ora 12:30 / Gloria Buzău a câştigat medaliile de bronz din Cupa României. Echipa antrenată de Ovidiu Mihăilă s-a impus cu 22-17 în faţa Rapidului după un meci dominat de la un capăt la celălalt. Marea finală se va disputa duminică, de la ora 18:00 între CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea.


UPDATE, 5 septembrie, ora 19:25 / CSM Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României la handbal feminin. “Tigroaicele” au învins-o pe Gloria Buzău, scor 30-16, şi nu au avut deloc emoţii pentru accederea în ultimul act.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Capitală, cu 5 goluri înscrise. În finală, CSM Bucureşti se va duela cu SCM Râmnicu Vâlcea, un adevărat derby în handbalul feminin din ultimii ani. Meciul se va juca duminică, de la ora 18:00.


UPDATE, 5 septembrie, ora 12:47. SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat prima semifinală din Cupa României, scor 30-23 în fața echipei Rapid București. Echipa lui Florentin Pera a dominat autoritar meciul și s-a impus fără emoții.

ADVERTISEMENT

Asma Elghaoui a fost cea mai bună marcatoare a echipei care a încheiat pe primul loc în campionat cu 6 goluri marcate, la egalitate cu Marta Lopez. Alicia Fraga Fernandez a arătat o mare poftă de joc și a reușit să creeze câteva acțiuni periculoase, reușind să înscrie de patru ori.

A doua semifinală se va disputa între CSM București și Gloria Buzău, sâmbătă, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă.


CSM București este mare favorită în fața celor de la Gloria Buzău. Echipa lui Adi Vasile a început sezonul cu dreptul după o victorie clară împotriva celor de la CSM Slatina. “Tigroaicele s-au impus cu 34-17, Cristina Neagu reușind să înscrie șase goluri în primul meci din acest sezon.

SCM Râmnicu Vâlcea trebuia să joace în sferturile de finală cu Dunărea, însă la clubul din Brăila a izbucnit un focar COVID-19. După cele 9 teste pozitive de la club, Dunărea a anunțat că se retrage din Cupa României.

Turneul Final Four în Cupa României la handbal feminin. Programul competiției

De altfel, din cauza noului coronavirus încă nu se știe când va începe campionatul românesc și cum se va desfășura acesta: în sistem clasic, tur-retur sau mini-turnee de 3-4 etape organizate în aceeași sală.

Program Final Four Cupa României:

Sâmbătă:

SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid (ora 11:00)

CSM București – Gloria Buzău (ora 18:00)

Duminică:

Finala mică (ora 11:00)

Finala mare (ora 18:00)

Incertitudine în ceea ce privește desfășurarea campionatului

Adi Vasile a vorbit într-un interviu FANATIK despre incertitudinea din acest început de sezon: “Modul de desfășurare a competițiilor internaționale ar trebui să fie asemănător cu cel al competițiilor interne. Așa cum am spus și având în vedere situația pe care o avem în țară și modul în care gestionăm această pandemie, cel mai important este să începem.

Și după ce începem, vom putea vedea cum este mai bine: având turnee sau sistemul clasic tur-retur. Pentru mine, cel mai important lucru este să începem. Există multă incertitudine în ceea ce privește această pandemie. Dacă jucăm în turnee, vom fi pregătiți, dacă se joacă pe etape deja știm cum e, că așa se desfășurau deja lucrurile”, a spus Vasile.

Pera: “Trebuie să începem, însă este greu să ne facem planuri, pentru că situația poate oricând să se schimbe”

Florentin Pera, antrenorul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, a declarat pentru FANATIK că este foarte important ca handbalul să înceapă și lucrurile să se pună în mișcare după 6 luni de pauză din competiții:

“Echipele cred că se gândesc mai puțin la obiective și mai mult că vor să înceapă activitatea. Vă dați seama, au trecut 6 luni de zile de când nu s-au mai jucat meciuri. Trebuie să începem, însă este greu să ne facem planuri, pentru că situația poate oricând să se schimbe”, a spus Pera.

ADVERTISEMENT