Simona Halep

Turneul lui Ion Țiriac de la Madrid a fost anulat! Programul Simonei Halep se poate schimba radical!

03.08.2020 | 15:52
Turneul lui Ion Tiriac de la Madrid a fost anulat Programul Simonei Halep se poate schimba radical
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus continuă să afecteze tenisul din întreaga lume. Turneul de la Madrid, deținut de Ion Țiriac, a fost anulat. Anunțul a fost făcut de jurnaliștii de la L’Equipe.

Duminică, miliardarul român a emis un comunicat prin care anunța că autoritățile locale au recomandat anularea competiției de la Madrid. Țiriac spunea că va lua o decizie în următoarea perioadă, dar jurnaliștii francezi insistă că totul a fost deja stabilit.

ADVERTISEMENT

Nu se va mai juca nici la feminin, turneul WTA Premier Mandatory, și nici în ATP, competiție care era de categoria Masters.

Anularea turneului de la Madrid ar putea să schimbe decizia Simonei Halep de a nu participa la US Open

Anunțul anulării turneului de la Madrid vine cum nu se poate mai rău pentru Simona Halep. În contextul unui program și așa serios afectat de pandemia de coronavirus. Românca intenționa pentru acest sezon să rămână în Europa și să joace doar pe zgură.

ADVERTISEMENT

Iar turneul de la Madrid era ultimul pentru pregătirea principalului obiectiv din 2020, Roland Garros. Anularea turneului de la Madrid ar putea aduce o schimbare radicală în programul Simonei Halep.

Halep era tentată să refuze participarea la actuala ediție a US Open. Pe lângă riscurile la care s-ar expune în cazul unei călătorii la New York, fostul lider mondial ar fi ratat și turneele de la Madrid și Roma. Nu voia să lipsească în special la cel din Spania, al mentorului său, Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

În condițiile anulării competiției de la Madrid și cu turneul de la Roma încă în incertitudine, Halep ar putea schimba totul. Ar putea alege în cele din urmă să meargă la New York, iar apoi, dacă este nevoie, să stea două săptămâni în carantină. US Open se termină pe 12 septembrie, deci ar avea timp suficient apoi pentru a ajunge și la Roland Garros.

Singura problemă în această variantă este legată de timpul practic inexistent de pregătire pentru Roland Garros. Halep nu ar avea timp să își readapteze jocul la zgură, pentru trecerea de la New York la Paris.

ADVERTISEMENT

Astfel, românca ar risca să forțeze apariția la ambele turnee majore rămase de jucat în 2020, dar ar putea evoluții slabe în ambele. Mai ales că a spus în mai multe rânduri că nu se simte confortabil la New York.

Revenind la anularea turneului de la Madrid, există și o parte bună pentru Simona Halep. Conform noului regulament, românca urmează să primească 650 de puncte WTA. Asta pentru că se iau în considerare rezultatele din 2019 pentru turneele care au fost anulate din cauza pandemiei. Iar anul trecut, Simona Halep a jucat finala la Madrid, fiind învinsă de Kiki Bertens.

ADVERTISEMENT