Sport

Turneul preolimpic de handbal feminin a fost amânat un an! Când va juca România pentru prezența la Tokyo + a fost reprogramat Mondialul U20 de la București

25.04.2020 | 12:17
Turneul preolimpic de handbal feminin a fost amanat un an Cand va juca Romania pentru prezenta la Tokyo  a fost reprogramat Mondialul U20 de la Bucuresti
ADVERTISEMENT

IHF a anunțat perioada în care se va juca turneul preolimpic de handbal feminin. Astfel, naționala României va întâlni Muntenegru, Norvegia și Thailanda între 19 și 21 martie 2021, la Podgorica. Forul internațional a decis și reprogramarea Mondialului U20 de la București, care urmează să se joace în luna decembrie a acestui an.

Turneul preolimpic de handbal feminin se joacă în martie 2021

Pandemia de coronavirus a dus la amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, motiv pentru care și ultimele turnee de calificare au fost suspendate.

ADVERTISEMENT

După Campionatul Mondial din decembrie, ultima șansă a naționalei României de handbal feminin pentru o prezență la Tokyo se leagă de turneul preolimpic de la Podgorica, unde va juca împotriva țării gazdă Muntenegru, Norvegia și Thailanda.

În urmă cu o lună și jumătate, IHF a anunțat că turneul de calificare la JO va fi amânat, fără să ofere o dată exactă în care se va disputa, însă acum forul internațional a decis ca turneul preolimpic de la Podgorica se va juca în perioada 19 – 21 martie 2021, un an mai târziu față de programarea inițială.

ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de la București, reprogramat

O altă decizie luată de IHF ce afectează sportul românesc ține de Campionatul Mondial U20 de handbal, ce urma să fie găzduit de România în perioada 1-13 iulie.

Forul internațional a concluzionat, în urma unor ședințe la care au participat și reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății,  că evenimentele sportive nu se pot ține în această vară, motiv pentru care a decis amânarea Mondialului U20 de la București pentru 2-13 decembrie 2020, când se va juca și Campionatul European de seniori.

ADVERTISEMENT

Prima reprezentativă a României a obținut calificarea la EURO 2020 din Danemarca și Norvegia, după o decizie luată de EHF.

Forul continental a anulat meciurile din preliminarii, care urmau să se dispute în vară, iar echipele calificate la turneul final au fost stabilite în funcție de realizările de la precedenta ediția a EURO, unde „tricolorele” au încheiat pe locul patru.

ADVERTISEMENT