Sport

Turneul preolimpic de handbal feminin, în pericol de a fi AMÂNAT din cauza coronavirusului?! Muntenegrenii dau asigurări că se va desfășura la data programată

11.03.2020 | 15:45
Turneul preolimpic de handbal feminin in pericol de a fi AMANAT din cauza coronavirusului Muntenegrenii dau asigurari ca se va desfasura la data programata
ADVERTISEMENT

Turneul preolimpic de handbal feminin este programat să se desfăşoare la finalul săptămânii viitoare. România este în grupă cu Muntenegru, Norvegia şi Thailanda şi ar urma să se bată la Podgorica pentru unul dintre cele două locuri care duc la JO . Însă, din informaţiile FANATIK, turneul ar putea fi amânat din cauza coronavirusului, deși în ședința IHF de la Basel s-au dat asigurări că meciurile se vor juca la data programată. 

Turneul preolimpic de handbal feminin, în pericol de a fi amânat din cauza coronavirusului! Muntenegru asigură că meciurile se vor juca: “Situația se poate schimba de la o zi la alta”

Autorităţile din Muntenegru au decis deja ca evenimentele sportive, inclusiv turneul preolimpic să se desfăşoare cu porţile închise, însă în cazul în care criza coronavirusului se va acutiza, atunci turneul va fi amânat.

ADVERTISEMENT

În ședința de la Basel, Petar Kapisoda, președintele Federației Muntenegrene de Handbal a declarat că în acest moment nu este în plan o amânare a turneului preolimpic, însă că situația se schimbă de la o zi la alta: “Primul gând a fost să amânăm turneul preolimpic, însă nu există nicio garanție că va fi o situație diferită în luna iunie.

Până acum, doar turneul din Spania este sub semnul întrebării, alte turnee merg conform planului. Dar trebuie să luăm în considerare că situația se schimbă de la o zi la alta și dacă apare o nouă problemă din cauza coronavirusului, trebuie să o rezolvăm. Este important ca turneul să meargă conform planului, dar trebuie să respectăm deciziile Ministerului Sănătății”, a declarat Kapisoda în ședința IHF.

ADVERTISEMENT

Nu doar grupa României este în pericol, ci toate cele trei ale căror meciuri se vor disputa între 20 şi 23 martie. Spania, Ungaria şi Muntenegru sunt ţările care ar urma să găzduiască aceste confruntări de calificare la Jocurile Olimpice.

Spania, al patrulea focar al Europei! Muntenegru, singura ţară europeană fără niciun caz confirmat de coronavirus

Spania înregistrează o creştere masivă a cazurilor de coronavirus şi a devenit al patrulea focar al Europei, cu 1500 de cazuri confirmate şi 35 de decese. Turneul preolimpic ar urma să se dispute în Liria, o localitate apropiată de Valencia. În acest moment, turneul din Spania este singurul pus sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

Ungurii vor organiza turneul preolimpic la Gyor, însă chiar dacă s-au înregistrat doar 9 cazuri de coronavirus pe teritoriu maghiar, autorităţile au luat măsuri foarte stricte şi, conform presei maghiare, există chiar posibilitatea de a închide graniţele pentru oamenii care vin din zonele afectate.

EHF a stabilit alte date pentru meciurile din preliminariile Euro 2020 de la finalul lunii martie! “Dubla” România – Polonia s-ar putea juca în iunie

În grupa României gazdă va fi Muntenegru, ultimul stat european fără niciun caz confirmat de coronavirus. Autorităţile de la Podgorica sunt în alertă şi au anunţat deja că turneul preolimpic se va disputa cu porţile închise.

ADVERTISEMENT

Kenan Hrapovic, Ministrul Sănătăţii din Muntenegru a anunţat că evenimentele care ar urma să adune peste 1000 de spectatori se vor desfăşura cu porţile închise:„Evenimentele sportive, fie că sunt naționale sau internaționale, se vor disputa fără spectatori. O eventuală intrare în Muntenegru a unor echipe venite din țările afectate va fi interzisă până la remedierea situației”, a anunțat Kenan Hrapovic.

Mai mult, EHF a decis în regim de urgenţă alegerea unor noi date pentru meciurile din preliminariile Euro 2020 care ar trebui să se dispute pe 25 şi 29 martie, imediat după turneul preolimpic. România are programată “dubla” cu Polonia în acele date, însă EHF ia în calcul să le mute în luna iunie.

Dacă se va decide amânarea turneului preolimpic, data de disputare ar urma să fie aleasă într-o perioadă asemănătoare, finalul lunii mai, începutul lunii iunie. Delegaţia României se va reuni pe 12 martie şi rămâne de văzut dacă echipa antrenată de Bogdan Burcea şi Robert Licu va avea undă verde de a face deplasarea la Podgorica. Plecarea este programată pentru data de 17 martie.

Programul naţionalei României la turneul preolimpic: 

  • România – Thailanda, turneul preolimpic, 20 martie, ora 18:00
  • România – Norvegia, turneul preolimpic, 21 martie, ora 20:30
  • România – Muntenegru, turneul preolimpic, 22 martie, ora 17:00
ADVERTISEMENT