Sport

Turneul preolimpic de la Podgorica, fără spectatori? Anunț de ultimă oră făcut de autoritățile din Muntenegru

10.03.2020 | 23:58
Turneul preolimpic de la Podgorica fara spectatori Anunt de ultima ora facut de autoritatile din Muntenegru
ADVERTISEMENT

Turneul Preolimpic de handbal, programat la Podgorica în perioada 20 – 22 martie, s-ar putea disputa fără spectatori, din cauza coronavirusului. Kenan Hrapovic, Ministrul Sănătății din Muntenegru, a anunțat că toate adunările mari de persoane vor fi evitate.

Turneul preolimpic din Muntenegru s-ar putea juca fără spectatori

Echipa națională de handbal feminin a României își joacă la Podgorica, pe 20, 21  și 22 martie, ultima șansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”Tricolorele” vor juca la turneul preolimpic într-o grupă din care mai fac parte Muntenegru, țara gazdă, Norvegia și Thailanda, iar șansele să beneficieze de suporterul fanilor sunt din ce în ce mai mici, din cauza coronavirusului, răspândit din ce în ce mai rapid în țările europene.

Kenan Hrapovic, Ministrul Sănătății din Muntenegru, a anunțat că cetățenii veniți din cele mai afectate țări, Italia, Spania, Coreea de Sud, Iran și China, nu vor putea intra în Muntenegru, iar evenimentele care urmau să adune peste 1.000 de spectatori se vor disputa cu porțile închise în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Evenimentele sportive, fie că sunt naționale sau internaționale, se vor disputa fără spectatori. O eventuală intrare în Muntenegru a unor echipe venite din țările afectate va fi interzisă până la remedierea situației”, a anunțat Kenan Hrapovic.

Anunțul făcut de autoritățile din Muntenegru ar putea afecta și turneul preolimpic de handbal feminin, programat să debuteze la Podgorica peste 10 zile.

ADVERTISEMENT

Programul României în turneul preolimpic de la Podgorica:

  • România – Thailanda, 20 martie, ora 18:00
  • România – Norvegia, 21 martie, ora 20:30
  • România – Muntenegru, 22 martie, ora 17:00

Efecte importante în sportul mondial

Disputatea turneului preolimpic fără spectatori ar fi doar o continuarea a celorlalte cazuri din Europa în ultimele săptămâni. Toate evenimentele sportive din Italia au fost suspendate până pe 3 aprilie, în timp ce meciurile din următoarele două etape din La Liga și trei optimi de finală din Champions League se vor juca fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Sportul românesc a fost, de asemenea, afectat de coronavirus, evenimentele urmând să se dispute cu porțile închise până la sfârșitul acestei luni.

ADVERTISEMENT