ADVERTISEMENT
Sport

Turneul preolimpic de la Podgorica, fără spectatori? Anunț de ultimă oră făcut de autoritățile din Muntenegru

Autor: Francisc Oprea | 10.03.2020 | 23:58
Turneul preolimpic de la Podgorica, fără spectatori? Anunț de ultimă oră făcut de autoritățile din Muntenegru
România va juca turneul preolimpic în perioada 20 - 22 martie. FOTO: Sportpictures

Turneul Preolimpic de handbal, programat la Podgorica în perioada 20 – 22 martie, s-ar putea disputa fără spectatori, din cauza coronavirusului. Kenan Hrapovic, Ministrul Sănătății din Muntenegru, a anunțat că toate adunările mari de persoane vor fi evitate.

ADVERTISEMENT

Turneul preolimpic din Muntenegru s-ar putea juca fără spectatori

Echipa națională de handbal feminin a României își joacă la Podgorica, pe 20, 21  și 22 martie, ultima șansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Tricolorele” vor juca la turneul preolimpic într-o grupă din care mai fac parte Muntenegru, țara gazdă, Norvegia și Thailanda, iar șansele să beneficieze de suporterul fanilor sunt din ce în ce mai mici, din cauza coronavirusului, răspândit din ce în ce mai rapid în țările europene.

ADVERTISEMENT

Kenan Hrapovic, Ministrul Sănătății din Muntenegru, a anunțat că cetățenii veniți din cele mai afectate țări, Italia, Spania, Coreea de Sud, Iran și China, nu vor putea intra în Muntenegru, iar evenimentele care urmau să adune peste 1.000 de spectatori se vor disputa cu porțile închise în următoarea perioadă.

Evenimentele sportive, fie că sunt naționale sau internaționale, se vor disputa fără spectatori. O eventuală intrare în Muntenegru a unor echipe venite din țările afectate va fi interzisă până la remedierea situației”, a anunțat Kenan Hrapovic.

ADVERTISEMENT

Anunțul făcut de autoritățile din Muntenegru ar putea afecta și turneul preolimpic de handbal feminin, programat să debuteze la Podgorica peste 10 zile.

Programul României în turneul preolimpic de la Podgorica:

  • România – Thailanda, 20 martie, ora 18:00
  • România – Norvegia, 21 martie, ora 20:30
  • România – Muntenegru, 22 martie, ora 17:00
ADVERTISEMENT

Efecte importante în sportul mondial

Disputatea turneului preolimpic fără spectatori ar fi doar o continuarea a celorlalte cazuri din Europa în ultimele săptămâni. Toate evenimentele sportive din Italia au fost suspendate până pe 3 aprilie, în timp ce meciurile din următoarele două etape din La Liga și trei optimi de finală din Champions League se vor juca fără spectatori.

Sportul românesc a fost, de asemenea, afectat de coronavirus, evenimentele urmând să se dispute cu porțile închise până la sfârșitul acestei luni.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1