Sporturi

Turneul WTA de la București își schimbă locația din 2021! În ce țară ajunge competiția

16.04.2021 | 18:27
Turneul WTA de la Bucuresti isi schimba locatia din 2021 In ce tara ajunge competitia
Turneul WTA de la București, care anul trecut nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus, își schimbă locația din 2021 și va avea loc la Budapesta. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Turneul WTA de la București, care anul trecut nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus, își schimbă locația din 2021 și va avea loc la Budapesta.

FANATIK a scris încă de la începutul anului trecut despre faptul că turneul va fi mutat din capitala României de către deținătorul licenței, ungurul Jeno Marky.

ADVERTISEMENT

Ediția de anul trecut a Bucharest Open a fost anunlată din cauza pandemiei de coronavirus care a dat peste cap întregul calendar.

Din 2021 se schimbă locația turneului WTA de la București

Începând cu anul 2021, turneul WTA de la București își va schimba locația, iar noua gazdă a competiției este capitala Ungariei, Budapesta.

ADVERTISEMENT

Site-ul oficial al WTA a confirmat schimbarea și a anunțat că în acest an noul turneu ce va fi ținut în țara vecină se va desfășura în perioada 12-18 iulie.

Competiția din categoria WTA 250 s-a disputat la București între 2014 și 2019, iar Simona Halep s-a impus de două ori, în în 2014 și 2016. Celelalte câștigătoarea sunt Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia) în 2015, Irina Begu (România) în 2017, Anastasija Sevastova (Letonia) în 2018 și Elena Rybakina (Kazahstan) în 2019.

ADVERTISEMENT

Arenele BNR, principala cauză a pierderii turneelor WTA și ATP

S-a ajuns în această situație din cauza neînțelegerilor dintre Jeno Marky și Federația Română de Tenis. Cea mai mare problemă a fost reprezentată de faptul că Arenele BNR, complexul în care era organizat turneul, se află într-o accentuată stare de degradare.

De asemenea, turneul ATP organizat între 1993 și 2016 la București a părăsit țara noastră, fiind mutat de Ion Țiriac la Budapesta, apoi la Belgrad. Arenele BNR se află în continuare în stare de degradare, fapt care l-a determinat pe omul de afaceri să ia o decizie tristă pentru fanii tenisului din România.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac și FRT, de la conducerea căreia fostul tenismen intenționează să demisioneze, au primit interzis în complexul sportiv din Cotroceni. Ruptura s-a produs după ce Banca Națională a României a refuzat să cedeze Arenele BNR autorităților locale sau centrale, pentru a putea fi reabilitate.

ADVERTISEMENT
Tags: