ADVERTISEMENT
Hotnews

Turnul Eiffel a fost redeschis publicului şi este iluminat în culorile drapelului francez

Turnul Eiffel, închis după atentatele de la Paris, a fost redeschis publicului luni şi este iluminat în culorile drapelului francez - albastru-alb-roşu - şi va mai fi aşa trei seri la...
Autor: Ionuţ Cataramă | 17.11.2015 | 11:48
Turnul Eiffel a fost redeschis publicului şi este iluminat în culorile drapelului francez

Turnul Eiffel, închis după atentatele de la Paris, a fost redeschis publicului luni şi este iluminat în culorile drapelului francez – albastru-alb-roşu – şi va mai fi aşa trei seri la rând. Redeschiderea a fost decisă după ce ”au fost verificate şi completate măsurile de securitate”, a explicat Sete (Société d’exploitation de la Tour Eiffel), compania care explotează monumentul.

ADVERTISEMENT

La cererea primarului Parisului, Anne Hidalgo, Turnul Eiffel va fi ”iluminat în culorile drapelului francez” luni, marţi şi miercuri seara, de la lăsarea serii până la ora 0,00 GMT, a precizat Sete.

În afară de această iluminare specială, pe Turnul Eiffel va fi proiectată şi deviza în limba latină a Parisului, ‘Fluctuat nec mergitur’ (Este bătut de valuri, dar nu se scufundă), a anunţat edilul.

ADVERTISEMENT

Turnul Eiffel, vizitat în fiecare zi de un număr între 15.000 şi 20.000 de persoane, fusese închis până la noi ordine după atentatele de vineri de la Paris, soldate cu cel puţin 132 de morţi şi 352 de răniţi.

Sursă: www.libertatea.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!