Turul 2 Alegeri Prezidentiale 2019 Iohannis Dancila

Turul 2 Alegeri Prezidentiale 2019 Iohannis Dancila

Turul 2 al alegerilor prezidențiale din România va avea loc duminică, 24 noiembrie. În cursă au mai rămas doar doi candidați, după ce reprezentantul USR, Dan Barna, a ieșit al treilea la finalul primului tur de scrutin. Așadar, în cursa pentru Cotroceni au rămas Klaus Johannis, reprezentantul PNL și actualul președinte în exercițiu și Viorica Dăncilă, din partea PSD. Johannis a obținut un procentaj de 37,42 la sută, iar Viorica Dăncilă 22,79.

Evident, marele favorit este Klaus Johannis, mai ales că gruparea USR-Plus a anunțat că va sprijini candidatura actualului președinte pentru al doilea mandat, după ce Dan Barna nu s-a calificat în turul doi. Ca și la primul tur pentru românii din Diaspora vor fi trei zile de vot, între 22-24 noiembrie.

”Votarea la secțiile de votare din străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12.00 şi se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00 şi se încheie la ora locală 21.00”
Pentru a evita repetarea situațiilor când români din diaspora au stat ore în șir la coadă în fața secțiilor de votare fără să reușească să-și exercite opțiunile, în străinătate va putea fi prelungit procesul până la miezul nopții astfel încât să poate vota cei care la ora 21 se află în secția de votare sau la rând în afara secției.

Alte articole despre Turul 2 Alegeri Prezidentiale 2019 Iohannis Dancila

Închide ×