Sporturi

Turul ciclist al Italiei, Il Giro 2018! Froome, primul britanic învingător. Video

27.05.2018 | 20:04
Turul ciclist al Italiei Il Giro 2018 Froome primul britanic invingator Video
Ciclistul britanic al echipei Sky, Chris Froome, a câștigat Turul Italiei, Il Giro 2018

Turul ciclist al Italiei, Il Giro 2018 LIVE. Ediția cu numărul 101 a Turului Italiei a început în Israel la Ierusalim și s-a încheiat, duminică, la Roma. A fost un tur plin de suspans în care mari favoriți au avut pe rând zile bune și zile rele. În cele din urmă, marele favorit a reușit să se impună, dar nu fără emoții.


UPDATE, ora 20:08 / Ciclistul britanic al echipei Sky, Chris Froome, a câștigat în premieră Turul Italiei, reușind să se impună în ediția cu numărul 101 din Il Giro. Froome, care mai are în palmares patru succese finale în Turul Franței și unul în Turul Spaniei, este primul britanic care câștigă Turul Italiei. El este aș șaptelea ciclist care se impune în toate cele trei mari tururi și al treilea care le cucerește consecutiv. În vârstă de 33 de ani, rutierul de la Sky i-a devansat la general pe olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), învingătorul de anul trecut, și pe columbianul Miguel Angel Lopez (Astana). Ultima etapă, care s-a încheiat la Roma, a fost câștigată la sprint de irlandezul Sam Bennett (Bora). Chris Froome a câștigat și tricoul albastru pentru cel mai bun cățărător. Miguel Angel Lopez a luat tricoul alb al celui mai bun tânăr, iar italianul Elia Viviani (Quick Step) a câștigat tricoul ciclam al clasamentului pe puncte.


UPDATE, ora 17:20 / Rutierul spaniol al echipei Mitchelton Scott, Mikel Nieve, a câștigat etapa cu numărul 20 din Turul Italiei, desfășurată pe distanța a 214 kilometri, între localitățile Susa și Cervinia și încheiată în cățărare. Spaniolul, care astăzi a împlinit 34 de ani, a evadat pe ultima cățărare a zilei din grupul de frunte și l-a devansat pe olandezul Robert Gesink (Lotto Jumbo), sosit cu o întârziere de două minute. Liderul clasamentului general, britanicul Chris Froome (Sky), a rezistat fără probleme încercărilor de atac ale olandezului Tom Dumoulin (Sunweb) și practic a câștigat ediția cu numărul 101 a Turului Italiei. Marele pierzător al zilei a fost francezul Thibaut Pinot (FDJ) care a venit cu o întârziere uriașă și a ieșit din Top 10.


UPDATE, ora 19:00 / Cea mai dură etapă din ediția cu numărul 101 a Turului Italiei a avut loc pe distanța a 181 de kilometri, între localitățile Venaria Real și Bardonecchia. Cu patru cățărări foarte grele și cu 4.000 de metri diferență totală de nivel, etapa regină din Giro a oferit un adevărat spectacol. Pe cea de-a doua cățărare a zilei, Colle de la Finestre, cel mai înalt punct al acestei ediții, liderul Simon Yates (Mitchelton Scott) a arătat slăbiciuni, iar ceilalți favoriți l-a atacat. Însă, cu 80 de kilometri înainte de finalul etapei, Chris Froome a plecat de lângă ceilalți favoriți și a făcut un contratimp care va rămâne în istoria ciclismului. Britanicul de la Sky a câștigat etapa cu un avans incredibil și a preluat tricoul roz. Yates a venit cu o întârziere neverosimilă de aproximativ 39 de minute și a căzut dramatic în clasamentul general până pe locul 18. În etapă, podiumul a fost completat de ecuadorianul Richard Carapaz (Movistar), sosit la trei minute, și de francezul Thibaut Pinot (FDJ), la trei minute și șapte secunde. În clasamentul general, Froome are un avans de 40 de secunde față de câștigătorul de anul trecut, olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), și de patru minute și 17 secunde față de Pinot.


UPDATE, 22 mai, ora 21:30. Rohan Dennis, BMC, a câştigat etapa a 16-a din Il Giro, un contratimp individual desfăşurat între Trento şi Rovereto. La vârf, lucrurile s-au încins în acest final de Giro după ce campionul en-titre, Tom Dumoulin, a reuşit să reducă handicapul faţă de Simon Yates la doar 56 de secunde. Britanicul rămâne în roz, dar va avea parte de nişte zile dificile în încercarea de a duce tricoul de lider la Roma, duminică.


UPDATE, ora 09:03 / Ciclistul britanic al echipei Mitchelton Scott, Simon Yates, a câștigat etapa a 15-a a Turului Italiei încheiată în cățărare și desfășurată pe distanța a 176 de kilometri, între localitățile Tolmezzo și Sppada. Britanicul a făcut ravagii în pluton, atunci când a decis să atace cu 18 kilometri înainte de final. Aflat la atreia victorie de etapă în acest an în Giro, Yates i-a devansat pe columbianul Miguel Angel Lopez (Astana), pe olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), pe italianul Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida), pe ecuadorianul Richard Carapaz (Movistar) și francezul Thibaut Pinor (Fdj), sosiți în această ordine cu o întârziere de 41 de secunde. Marele favorit Chris Froome (Sky) a venit la un minut și 32 de secunde de câștigător. Înaintea contratimpului individual de marți, luni este zi de pauză, Simon Yates are un avans de două minute și 11 secunde față de Dumoulin și de două minute și 28 de secunde față de Pozzovivo.


UPDATE, ora 18:50 / Pe o ploaie mocănească, rutierul irlandez al echipei Bora, Sam Bennett, s-a impus la sprint în etapa a 12-a din Turul Italiei, desfășurată pe distanța a 214 kilometri, care a început la Osimo și s-a încheiat pe circuitul de Formula 1 de la Imola. Irlandezul, aflat la al doilea succes în acest an în Giro, i-a devansat pe olandezul Danny van Poppel (Lotto Jumbo) și pe italianul Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida). În clasamentul general nu au existat modificări importante, Simon Yates păstrând fără probleme tricoul roz.


UPDATE, ora 18:32 / Liderul clasamentului general, britanicul Simon Yates (Mitchelton Scott) a făcut spectacol în etapa a 11-a din Turul Italiei, desfășurată pe distanța a 156 de kilometri, între localitățile Assisi și Osimo. Yates a atacat în ultimii doi kilometri ai etapei și i-a devansat pe olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), cu două secunde, și pe italianul Davide Formolo (Bora), cu cinci secunde. Britanicul și-a mărit avansul în lupta pentru tricoul roz și are acum 47 de secunde față de Dumoulin, un minut și patru secvunde față de francezul Thibaut Pinot (FDJ), un minut și 18 secunde față de italianul Domenico Pozzovivo (Bahrein – Merida), un minut și 56 de secunde față de ecuadorianul Richard Carapaz (Movistar), două minute și 36 de secunde față de australianul Rohan Dennis (BMC), trei minute și zece secunde față de italianul Fabio Aru (UAE) și trei minute și 20 de secunde față britanicul Chris Froome (Sky).


UPDATE, ora 18:35 / Rutierul sloven al echipei Bahrain Merida, Matej Mohoric a câștigat etapa a 10-a din Turul Italiei, cea mai lungă de la eaceastă ediție, desfășurată pe distanța a 244 de kilometri, între localitățile Penne și Gualdo Tadino. El l-a învins la un sprint în doi pe germanul Nico Denz (AG2R). Plutonul a evjnit la 34 de secunde, iar sprintul a fost câștigat de irlandezul Sam Bennett (Bora). Marea surpriză a etapei a fost întârzierea columbianului Esteban Chaves de Mitchelton Scott, care se afla pe locul 2 în clasamewntul general și care acum a ieșit din lupta la victoria finală. Colegul lui Chaves, britanicul Simon Yates a rămas în roz.


UPDATE, ora 07:51 / Ciclistul ecuadorian al echipei Movistar, Richard Carapaz, a câștigat etapa a opta din Turul Italiei, desfășurată pe distanța a 209 kilometri, între localitățile Praia a Mare și Montevergine di Mercogliano și care a avut finiș în ascensiune. El a atacat cu câțiva kilometri înainte de final și s-a impus cu un avans de șapte secunde în fața unui pluton redus din care au făcut parte toți marii favoriți la victoria finală. Carapaz a fost urmat de italianul Davide Formolo (Bora) și de francezul Thibault Pinot (FDJ). Cu 5,5 kilometri până la final, britanicul Chris Froome a căzut din cauza șoselei ude. Clasamentul general nu a suferit modificări majore: Pinot a luat patru secunde de bonificație și este acum la 41 de sercunde de liderul Simon Yates, iar Carapaz a urcat până pe poziția a opta, cu o întârziere de un minut și șase secunde.


UPDATE, ora 09:34 / Rutierul irlandez al echipei Bora, Sam Bennett, a câștigat sprintul masiv al etapei a șaptea din Turul Italiei, desfășurată pe distanța a 159 de kilometri, între localitățile Pizzo și Praia a Mare. Pe un traseu aproape plat ca-n palmă, Bennett i-a devansat la final pe italienii Elia Viviani (Quick-Step) și Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida). Lider în clasamentul general este britanicul Simon Yates (Mitchelton Scott), care are un avansa de 16 secunde față de câștigătorul de anul trecut, olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), și de 26 de secunde față de coechipierul său, columbioanul Esteban Chaves. Ceilalți favoriți la victoria finală au următoarele întârzieri: 43 de secunde pentru italianul Domenico Pozzovivo (Bahrein – Merida), 45 de secunde pentru francezul Thibaut Pinot (FDJ), 53 de secunde pentru australianul Rohan Dennis (BMC), un minut și zece secunde pentru britanicul Chris Froome (Sky), un minut și 12 secunde pentru italianul Fabio Aru (UAE) și un minut și 44 de secunde pentru columbianul Carlos Betancur (Movistar) la 28 de secunde).


UPDATE, ora 07:40 / Rutierul italian al echipei Lotto Jumbo, Enrico Battaglin, s-a impus în etapa a cincea a Turului Italiei, desfășurată pe distanța a 153 de kilometri, între localitățile Agrigento și Santa Ninfa. În vârstă de 28 de ani, Battaglin a reușit a treia victorie din carieră în Giro, după ce i-a învins la un sprint redus pe conaționalul săi Giovanni Visconti (Bahrain Merida) și pe portughezul Jose Goncalves (Katusha). Marele pierzător al etapei a fost columbianul Miguel Angel Lopez (Astana), care a sosit cu o întârziere de 43 de secunde, după ce a căzut cu câțiva kilometri înainte de final. Lider în clasamentul general rămâne australianul Rohan Dennis (BMC).


UPDATE, 8 mai, ora 19:00. Tim Wellens de la echipa Lotto Soudal, a câştigat etapa a patra a Turului Italiei, încheiată la Caltagirone. Rutierul belgian i-a devansat într-un sprint pe Michael Woods şi pe Enrico Bataglin. Rohan Dennis (BMC) rămâne lider în clasamentul general.


UPDATE, ora 18:20 / Elia Viviani a reușit o nouă victorie la sprint, în etapa a treia din Turul Italiei, care s-a desfășurat între localitățile Be’er Sheva și Eilat pe distanța a 226 de kilometri. Rutierul italian de la Quick-Step i-a învins fără probleme pe compatriotul său Sacha Modolo (Education First) și pe irlandezul Sam Bennett (Bora). Clasamentul general a rămas neschimbat, lider fiind australianul Rohan Dennis (BMC).


UPDATE, ora 18:52 / Ciclistul italian al echipei Quick-Step, Elia Viviani, a câștigat etapa a doua din Il Giro, desfășurată în Israel, între localitățile Haifa și Tel Aviv, pe distanța a 167 de kilometri. Rutierul în vârstă de 29 de ani a câștigat sprintul în fața italianului Jakub Mareczko (Wilier Triestina) și a irlandezului Sam Bennett (Bora). Mari favoriți la victoria finală au venit în același timp cu învingătorul, dar liderul clasamentului general s-a schimbat. Australianul Rohan Dennis (BMC) s-a impus la un sprint intermediar și a preluat tricoul roz, cu un avans de o secundă față de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb).


Turul ciclist al Italiei, Il Giro 2018 LIVE. Rutierul de la Sunweb, Tom Dumoulin, s-a impus cu emoții în prima etapă a actualei ediții, el impunându-se în contratimpul individual de la Ierusalim, desfășurat pe distanța a 9,7 kilometri. Olandezul a fost cronometrat cu timpul de 12 minute și două secunde.

Turul ciclist al Italiei, Il Giro 2018 LIVE. Dumoulin, avans considerabil față de ceilalți favoriți

Turul ciclist al Italiei, Il Giro 2018 LIVE. Tom Dumoulin a fost urmat de australianul Rohan Dennis (BMC) și de belgianul Victor Campenaerts (Lotto Soudal), ambii sosiți cu două secunde întârziere. Principalul contracandidat al olandezului la victoria finală, britanicul Chris Froome (Sky) a terminat pe locul 21, sosind cu o întârziere de 37 de secunde.

Ceilalți favoriți la clasamentul general au venit cu următoarele întârzieri: britanicul Simon Yates (Mitchelton – Scott) la 20 de secunde, italianul Domenico Pozzovivo (Bahrein – Merida) la 27 de secunde, columbianul Carlos Betancur (Movistar) la 28 de secunde), francezul Thibaut Pinot (FDJ) la 33 de secunde, columbianul Esteban Chaves (Mitchelton – Scott) la 46 de secunde, italianul Fabio Aru (UAE) la 50 de secunde și columbianul Miguel Angel Lopez (Astana) la 56 de secunde.

Vezi aici calendarul Turului ciclist al Italiei 2018 şi cele mai tari informaţii despre Giro.