Fotbal international

VIDEO. Chris Froom3 cîştigă Turul Franţei! Greipel, victorie pe Champs-Élysées

UPDATE, 24 iulie, ora 20:47 / Turul Franţei 2016 a ajuns la final. Marele cîştigător al competiţiei e britanicul Chris Froome, care a dominat autoritar această competiţie. Rutierul lui Sky...
24.07.2016 | 20:58
VIDEO Chris Froom3 cistiga Turul Frantei Greipel victorie pe  ChampsElysees

UPDATE, 24 iulie, ora 20:47 / Turul Franţei 2016 a ajuns la final. Marele cîştigător al competiţiei e britanicul Chris Froome, care a dominat autoritar această competiţie. Rutierul lui Sky îmbracă al 3-lea tricou galben din carieră. Pe 2 a încheiat Romain Bardet, iar locul 3 a fost ocupat de Nairo Quintana. 

Clasament general:

dw

Ultima etapă, disputată între Chantilly şi Paris Champs-Élysées a fost cîştigată la sprint de germanul Andre Greipel. Pe doi a venit Peter Sagan, cîştigătorul tricoului verde, iar pe 3, Alexander Kristoff.

Clasament etapă: 

sad

Tricourile distinctive au fost cîştigate de următorii rutieri:

Cîştigător Turul Franţei 2016: Chris Froome (Sky)

f

Cel mai bun sprinter: Peter Sagan (Tinkoff)

sdd

Cel mai bun căţărător: Rafal Majka (Tinkoff)

htr

Cel mai bună tînăr: Adam Yates (Orica-Bike Exchange)

sda


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 23 iulie, ora 18:21 / Ibericul Jon Izaguirre de la Movistar s-a impus în etapa a 20-a din Turul Franţei. Rutierul spaniol a încheiat cu un avans de 19 secunde faţă de Pantano şi 4 minute şi 18 secunde faţă de pluton.

Chris Froome a cîştigat al treilea Tur al Franţei din carieră. Înainte de ultima etapă, britanicul are 4 minute avans faţă de Romain Bardet şi în clasamentul general nu vor mai fi schimbări după etapa de plat de duminică.

Clasament etapă: 

qf

Clasament general: 

wda

Ultima etapă va fi un marş al onoarei pentru Chris Froome. Se va bea şampanie şi va fi un ritm relaxant în pluton în etapa ce se desfăşoară între Chantilly şi Paris Champs-Élysées. Pe final de etapă, sprinterii îşi vor intra în drepturi şi se vor duela pentru victorie.

ad


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 22 iulie, ora 18:48 / Romain Bardet a cîştigat etapa între Albertville şi Saint-Gervais Mont Blanc, care s-a încheiat cu o căţărare de categoria 1. E primul francez care cîştigă o etapă în Le Tour 2016. 

Chris Froome şi-a mărit avansul de urmăritori, fiind în acest moment la 4 minute şi 12 secunde de Romain Bardet, cîştigătorul etapei de azi. Învingătorul de azi a făcut un salt important la general.

Clasament etapă: 

kwka

Froome are un avans liniştitor şi mai are de rezistat o etapă pentru a-şi asigura al treilea succes în Le Tour.

Clasament general:

adwadw

Sîmbătă, e penultima etapă, disputată între Megève şi Morzine-Avoriaz, cu o căţărare de categorie specială pe final, Col de Joux Plane. Etapa se încheie în coborîre.

erge

Duminică, în ultima etapă nu mai pot fi făcute diferenţieri în clasamentul general, fiind un festival al sprinterilor.


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 21 iulie, ora 18:44. Chris Froome a cîştigat în etapa a 18-a din Marea Buclă, una de contratimp. Britanicul n-a avut nici o emoţie, impunîndu-se la 21 de secunde distanţă de următorul clasat, Tom Dumoulin. Principalii săi urmăritori în clasamentul general, Mollema, Yates şi Quintana au venit la mai mult de un minut în spatele său.

Clasamentul etapei:

frooome

Clasamentul general:

general

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 20 iulie, ora 18:15. Ilnur Zakarin a cîştigat etapa cu numărul 17 din Marea Buclă. Rusul a făcut parte dintr-o evadare. Pe ultima căţărare a zilei s-a distanţat faţă de colegii săi de evadare şi a luat cursa pe cont propriu. Pe locul secund s-a clasat Jarlinson Pantano, cîştigătorul etapei cu numărul 15.

Chris Froome a venit pe locul 11, la 7 minute şi 59 de secunde faţă de Zakarin. Britanicul rămîne în tricoul galben şi după această etapă. Totodată, Froome a reuşit să cîştige timp faţă de Mollema, Yates şi Quintana, principalii săi adversari.

Clasament general:

asdasda

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 18 iulie. Peter Sagan şi-a mărit avantajul în clasamentul celor mai bun sprinteri din Turul Franţei. Slovacul în vîrstă de 26 de ani a cîştigat etapa cu numărul 16, terminînd în faţa lui Kristoff. Organizatorii au avut nevoie de o fotografie specială pentru a desemna învingătorul. În clasamentul general nimic nu s-a schimbat, Froome fiind tot pe primul loc.

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 17 iulie, ora 18:54. Jarlinson Pantano a cîştigat etapa cu numărul 15 din Turul Franţei după o lungă evadare. Columbianul l-a bătut la sprint pe Rafal Majka. Etapa a fost una foarte dură, ce a conţinut 6 căţărări. Liderul la zi al clasamentului general, Chris Froome, a venit pe locul 14, la 3 minute şi 7 secunde în spatele lui Pantano.

Clasament etapă:

etapa

Clasament general:

general

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 16 iulie, ora 19:48 / Sprinterii şi-au intrat din nou în drepturi în Turul Franţei! Mark Cavendish a cîştigat etapa a 14-a, încheiată la Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux după un sprint în care i-a depăşit pe Alexander Kristoff şi Peter Sagan.

Este a 4-a victorie a lui Cavendish în acest tur şi a 30-a din carieră în Turul Franţei. La general, nu au avut loc schimbări, plutonul ajungînd la final în grup compact. Froome are 1 minut şi 47 de secunde avans faţă de Bauke Mollema.

Clasament etapă:

mark

Clasament general:

gen

Duminică e o etapă pentru atacanţi. Chiar dacă nu se va încheia în căţărare, pe parcurs sînt două căţărări de categoria 1 şi una de categorie specială, pe Grand Colombier. Rămîne de văzut dacă se va încumata unul dintre favoriţi să atace timpuriu

Profil: 

dumi


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 15 iulie, ora 18:30. Tom Dumoulin a cîştigat etapa cu numărul 13, una de contra-timp. Francezul a fost urmat de liderul clasamentului general: Chris Froome.

TOP 5
1. Tom Dumoulin, 50 minute, 15 secunde
2. Chris Froome, la 1.03
3. Nelson Oliveira, la 1.31
4. Jérôme Coppel, la 1.35
5. Rohan Dennis,  1.41

Clasament general:

gen

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 14 iulie, ora 21:30 / Froome a căzut din cauza unei motociclete a organizatorilor, astfel că aceştia au decis să îi acorde timpul lui Bauke Mollema, alături de care era în grup. 

Froome rămîne în galben şi are în acest moment 47 de secunde avans faţă de locul secund, Adam Yates.

Clasamentul general ACTUALIZAT după etapa 12: 

gennn

VEZI VIDEO căzătura grupului lui Froome din cauza unei motociclete:

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 14 iulie, ora 18:03 / Thomas De Gent cîştigă pe Mont Ventoux. Belgianul l-a depăşit la finalul în căţărare pe Serge Pauwels. În ierarhia generală a fost spectacol.

Clasament etapă: 

etp

Ghinionistul de serviciu a fost Chris Froome. Principalul favorit la victoria finală a avut un mare ghinion pe final cînd i s-a stricat bicicleta. Froome a luat-o la fugă pe munte pentru a-şi schimba bicicleta, însă problemele tehnice l-au făcut să piardă tricoul galben.

Britanicul a pierdut 1 minut şi jumătate şi noul tricou galben este Adam Yates. Pe doi la general e Bauke Mollema, la 9 secunde, iar pe 3 e Quintana la 14 secunde de lider. Froome e pe locul 6 şi are o întîrziere de 53 de secunde.

Clasament general:

stagiu

Vineri vom avea un contratimp individual de 37,5 kilometri, în care ne aşteptăm la o ofensivă totală a lui Froome. Britanicul va dori să recupereze timpul pierdut din cauza acestor ghinioane şi ne aşteptăm să vedem show. 

contra


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 14 iulie, ora 16:22 / Etapa de vis în Le Tour. De ziua naţională a Franţei, plutonul va urca pe Mont Ventoux. Se anunţă o bătălie epică pe legendara căţărare. Ne aşteptăm ca ierarhia generală să fie dinamitată după această etapă. 


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 13 iulie, ora 18:24 / Peter Sagan a cîştigat etapa a 11-a din Le Tour. În mod incredibil, Sagan s-a bătut la sprint cu deţinătorul tricoului galben, Chris Froome. Sagan a evadat cu un coechipier şi cei doi au fost urmaţi de Froome.

Pentru Sagan a fost cea mai simplă victorie din Le Tour din carieră, neavînd nici o problemă să depăşească un căţărător la sprint.

VEZI VIDEO SPRINTUL:

Totuşi, Chris Froome şi-a mărit avansul la 35 de secunde între el şi Nairo Quintana, principalul contracandidat la tricoul galben. Plutonul a venit la 6 secunde de cei trei. Clasament etapă: ergerg Clasament general:   gerg Joi, de ziua naţională a Franţei e o etapă “cu artificii” în Le Tour. Începe la Montpellier şi după 184 de kilometri vom avea un final în căţărare pe Mont Ventoux. etapa


  TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 12 iulie, ora 18:34 / Michael Mattews a cîştigat etapa a 10-a din Turul Franţei. Australianul a fost urmat de Peter Sagan şi Edvald Boasson Hagen în sprintul de la Revel. Plutonul a venit la 9 minute şi 39 de secunde de grupul învingător, iar Chris Froome îşi păstrează tricoul galben. Clasament etapă: stagiu Clasament general: wefewf Etapa a 11-a se va desfăşura miercuri între Carcassonne şi Montpellier. E o nouă şansă pentru sprinteri, pe traseu fiind doar două căţărări de categoria a IV-a. et11


 TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 10 iulie, ora 18:34 / Tom Dumoulin a cîştigat etapa cu final în ascensiune la Andorra Arcalis. Rutierul belgian s-a impus cu un avans de 38 de secunde în faţa grupului urmăritor format din Rui Costa şi Rafal Majka. Grupul favoriţilor a venit cu o întîrziere de 6 minute şi 35 de secunde. Chris Froome rămâne în “galben” la capătul unei zile în care notăm abandonul lui Alberto Contador, chinuit de probleme fizice în prima săptămînă a Turului. Luni e prima zi de pauză în Le Tour. Clasament etapa a 9-a:   adw Clasament general:  sasd


  TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 10 iulie, ora 15:25. Alberto Contador a abandonat Turul Franţei. Cu 100 de kilometri rămaşi pînă la finalul etapei cu numărul 9, ”Pistolarul” a tras pe dreapta, a făcut cu mîna la cameră şi s-a urcat în maşina tehnică a echipei Tinkoff. Contador a căzut rău în a doua etapă. De atunci a fost nevoit să strîngă din dinţi, dar durerile au fost prea mari pentru ca el să mai continue. contta conta TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 9 iulie, ora 18:32 / Chris Froome a cîştigat etapa a 8-a din Turul Franţei, încheiată în Bagneres de Luchon. Britanicul, principal favorit la victoria finală a atacat pe coborîre şi a încheiat cu 13 secunde avans faţă de ceilalţi favoriţi.  Chris Froome e noul lider din Turul Franţei. Fostul lider, Greg Van Avermaet nu a rezistat pe căţărări şi a venit cu o mare întîrziere.  Clasament etapă:  stage Clasament general:  adwjo Etapa a 9-a din Turul Franţei se va desfăşura duminică între Vielha Val d’Aran  şi Andorre Arcalis. Va fi primul finish în căţărare de categorie specială.  rjtrjtrj


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 8 iulie, ora 18:23 / Stephen Cummings de la Dimension Data cîştigă etapa a 7-a din Turul Franţei, încheiată la Lac de Payolle. Rutierii au avut de urcat pe Col D’Aspin, căţărare de categoria 1, înainte de coborîrea de la final.  Vicenzo Nibali a recuperat din handicapul imens pe care l-a acumulat zilele trecute şi a ajuns cu 2 minute şi jumătate mai rapid decît plutonul. În galben rămîne rutierul lui BMC, Greg Van Avermaet. Totuşi, italianul are încă un handicap de peste 5 minute de recuperat faţă de favoriţi. Clasament etapă: stagee Clasament general:  dad Sîmbătă vom avea o nouă etapă montană între Pau şi Bagneres de Luchon. Profilul etapei:  1121222222


 TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 7 iulie, ora 18:47 / Marc Cavendish a cîştigat la sprint etapa a 6-a din Turul Franţei. Britanicul l-a depăşit la sprint pe Marcel Kittel şi se află la a 3-a victorie în acest Tur, a 29-a din carieră. La final s-a venit în pluton compact şi favoriţii nu au pierdut timp. În continuare, Greg Van Avermaet este tricoul galben, însă urmează 3 etape de foc, cu multe căţărări în care se vor da primele lupte pentru clasamentul general. Clasament etapă: tttt VEZI VIDEO:


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 6 iulie, ora 18:14 / Greg Van Avermaet de la BMC a cîştigat etapa a 5-a din Le Tour după un finish solitar încheiat în etapa de la Le Lioran. A fost o etapă favorabilă atacanţilor, iar Van Avermaet şi-a jucat şansa.  Greg Van Avarmaet este noul tricou galben din Le Tour. Belgianul a cîştigat după ce a plecat de unul singur din evadare. E prima evadare dusă la bun sfîrşit din acest tur. Van Avarmaet are 5 minute avans la general faţă de Julian Alaphilippe şi Alejandro Valverde. Grupul favoriţilor a venit cu peste 5 minute întîrziere, iar Froome şi Quintana arată că sînt principalii pretendenţi la coroană. Alberto Contador a venit iar cu întîrziere faţă de favoriţi şi pare un tur ratat pentru rutierul iberic.


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 4 iulie, ora 19:00. Mark Cavendish a reuşit a doua victorie în turul Franţei după ce s-a impus din nou la sprint, cum a făcut-o şi în prima etapă din Turul Franţei 2016. Clasamentul etapei cu numărul 3: etapa TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE, 3 iulie, ora 18:20 / Peter Sagan cîştigă etapa a doua din Turul Franţei. Slovacul e noul tricoul galben din Le Tour.   Unul dintre favoriţi, Alberto Contador a pierdut 50 de secunde faţă de ceilalţi favoriţi şi după căzătura de ieri, şi-a diminuat mult şansele la victorie. Poate fi un tur pierdut pentru spaniol. VEZI VIDEO:


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. UPDATE 18:09 /  Mark Cavendish a cîştigat prima etapă din Turul Franţei 2016. Britanicul i-a depăşit la sprint pe Marcel Kittel şi pe Peter Sagan. Astfel, Cav e primul tricou galben din Le Tour. 

VEZI VIDEO:

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. Alberto Contador a suferit o căzătură urîtă, însă a revenit în pluton. A avut nevoie de îngrijiri medicale, însă rănile par a fi doar de suprafaţă. dwjpo


TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. Start în Turul Franţei 2016! Prima etapă se desfăşoară între Mont-Saint-Michel şi Utah Beach Saint-Marie-du-Mont, pe o distanţă de 188 de kilometri. Se pare că există condiţii propice pentru crearea unei borduri care ar putea face diferenţe între favoriţi încă din prima etapă.

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. Începe cea mai importantă ciclistă din lume. Turul Franţei adună în fiecare an pe marginea drumului şi în faţa televizoarelor sute de milioane de fani din întreaga lume.

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. Ediţia 2016 se anunţă una epică. Britanicul Chris Froome are presiunea campionului care trebuie să îşi apere trofeul, dar echipa Sky îi oferă „cerul” pentru un nou succes.

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. Echipa gigant aliniază cea mai puternică formaţie din toate timpurile, după cum scrie L’Equipe. Landa, Henao şi Nieve sînt doar 3 dintre locotenenţii de mare valoare ai lui Froome.

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. Britanicul va avea concurenţă. Alberto Contador, Nairo Quintana, Fabio Aru sau Vincenzo Nibali. Vor fi 6 etape de „munte mare” şi două zile de contratimp în cele 3 săptămîni de neuitat pentru fanii ciclismului.

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. Cote la victorie:
1. Chris Froome 2,10
2. Nairo Quintana 2,65
3. Alberto Contador 6,50
4. Fabio Aru 17,00
5. Richie Porte 19,00
6. Vicenzo Nibali 23,00
7. Thibaut Pinot 26,00
8. Tejay Van Garderen 41,00
9. Romain Bardet 51,00
10. Mikel Landa 67,00

TURUL FRANTEI 2016 LIVE VIDEO. Ultimii 10 cîştigători:
2015: Chris Froome
2014: Vicenzo Nibali
2013: Chris Froome
2012: Bradley Wiggins
2011: Cadel Evans
2010: Andy Schleck (masa verde)
2009: Alberto Contador
2008: Carlos Sastre
2007: Alberto Contador
2006: Oscar Pereiro