Sporturi

Cine transmite la TV Turul Franței 2019. Cine va lua tricoul galben în absența lui Chris Froome și Tom Dumoulin?

06.07.2019 | 14:56
Cine transmite la TV Turul Frantei 2019 Cine va lua tricoul galben in absenta lui Chris Froome si Tom Dumoulin

Sâmbătă, 6 iulie, pleacă la drum ediția cu numărul 106 în Turul Franței, a doua mare competiție ciclistică a anului, după Il Giro, Turul Italiei și înainte de La Vuelta, adică Turul Spaniei. Mai mult ca oricând această ediție se anunță a fi una extrem de disputată, asta ca urmare a faptului că primii doi favoriți, britanicul Chris Froome și olandezul Tom Doumoulin sunt marile absenț, cauzate de accidentări, cea a lui Froome scoțându-l din circuit până la finalul acestui an.

Turul Franței 2019 Live Stream Online Eurosport

Competiția are loc în perioada 6-28 iulie și va lua startul din afara Franței, mai precis din capitala Belgiei, Bruxelles. Începând din 1954 organizatorii au palnificat și ani în care startul în Turul Franței să nu aibă loc în Hexagon, ci în alte țări, iar în 2021 se merge cel mai departe din istoria competiției, tocmai în Danemarca, la Copenhaga. Ca de obicei, ca și la Turul Italiei sau cel al Spaniei Eurosport va transmite absolut tot ce este legat de Turul Franței. Vor fi multe ore de transmisiuni în direct, reluări sau analize.

Bruxelles a mai fost punct de pornire o singură dată în 1958, di cele 106 ediții 23 plecând la drum din afara granițelor Franței, inclusiv această ediție. Ca și în Il Giro sau în La Vuelta sunt 21 de etape de parcurs până la stabilirea învingătorului, care va îmbrăca tricoul galben. Favoriții pentru această ediție cu numărul 106 sunt columbianul   Egan Bernal , care chiar dacă are doar 22 de ani, pare cel mai complet rutier din cursă și nu degeaba este primul cotat și la casele de pariuri, iar al doilea este câștigătorul ediției 2018, galezul de 33 de ani Geraint Thomas.

Turul Franţei 2019. Câștigătorul de anul trecut e galezul Geraint Thomas

Ineos, echipa cea mai puternică din cele 22 prezente

Cei doi sunt colegi de echipă la Ineos, însă galezul s-ar putea să aibă unele probleme de sănătate, să nu fie la maxim, după ce a căzut în Turul Elvției, competiție câștigată de columbianul Bernal. Și danezul Jakob Fuglsang trebuie luat în calcul, el fiind cotat cu a treia șansă. Dintre câștigătorii Marii Bucle, cum e numit Turul Franței, sunt prezenți doar doi, Geraint Thomas și italianul Vincenzo Nibali.

Ca de obicei vor concura 22 de echipe, alcătuite din câte opt rutieri. Team Ineos, unde sunt la un loc Bernal și Thomas și Astana, cu danezul Fuglsang sunt cele mai puternice, dar, oricum, absența celor două staruri, Chris Froome și Tom Dumoulin va face mult mai interesantă această ediție, pentru că va fi mult mai disputată.