Sporturi

Turul Franței 2020. Sam Bennett a câștigat ultima etapă din Le Tour! Tadej Pogacar a dus tricoul galben la Paris și reușește una dintre cele mai mari surprize din istorie

20.09.2020 | 21:10
Turul Frantei 2020 Sam Bennett a castigat ultima etapa din Le Tour Tadej Pogacar a dus tricoul galben la Paris si reuseste una dintre cele mai mari surprize din istorie
Turul Franței 2020. Sam Bennett a câștigat ultima etapă din Le Tour! Tadej Pogacar a dus tricoul galben la Paris și se impune în cea mai importantă competiție ciclistă din lume
ADVERTISEMENT

Tadej Pogacar a câștigat Turul Franței. A fost o ediție epică din Le Tour, în care totul s-a jucat până în ultima etapă. Avem un învingător surpriză care a cucerit lumea ciclismului. Tadej Pogacar, la doar 21 de ani, câștigă Turul Franței la debut, dar se impune și în clasamentul cățărătorilor și în ierarhia celor mai buni tineri. Podiumul a fost completat de Primoz Roglic, marele învins, și Richie Porte.


UPDATE 20 septembrie, ora 21:00 / Sam Bennett a câștigat ultima etapă din Turul Franței la sprint, pe Champs Elysees. Sprinterul a reușit să se impună și în ierarhia tricoului verde. În clasamentul etapei, Bennett i-a devansat pe Mads Pedersen, campionul mondial și Peter Sagan.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO FINALUL: 

La general s-a impus Tadej Pocagar. Rutierul senzațional care vine din Slovenia a câștigat la debut Turul Franței și și-a adjudecat alte două tricouri distinctive: tricoul alb cu buline roșii (cel mai bun cățărător) și cel alb, pentru cel mai bun tânăr.

Top 10 în Turul Franței:


UPDATE, 19 septembrie, ora 19:16 / Răsturnare de situaţie la contratimpul încheiat în La Panche des Belles Filles. Tadej Pogacar a mers fenomenal la contratimp şi l-a pulverizat pe principalul favorit, Primoz Roglic. Purtător al tricoului galben înaintea etapei, Roglic a avut un avans de 57 de secunde înainte de contratimp. De altfel, rutierul de la Jumbo Visma a fost favorit la contratimp, însă a fost sufocat de celălalt sloven, Roglic.

ADVERTISEMENT

La doar 21 de ani, Tadej Pogacar a câştigat Turul Franţei datorită acestui contratimp şi va îmbrăca pentru prima dată tricoul galben în etapa în care contează cel mai mult, cea de la Paris. Slovenul a câştigat la debut Le Tour, şocând o lume întreagă. Pogacar le-a furat şi victoria de etapă celor de la Jumbo Visma, Dumoulin şi Van Aert fiind pe locurile doi, respectiv trei.

VEZI VIDEO: 

Clasamentul general din Turul Franţei: 

Tadej Pogacar a împuşcat patru iepuri dintr-o lovitură la contratimp. A luat tricoul galben de la Primoz Roglic, a obţinut victoria de etapă, s-a impus şi în clasamentul celor mai buni căţărători, dar şi în ierarhia tinerilor. A fost o etapă istorică pentru debutantul în vârstă de 21 de ani, care şi-a asigurat trei din cele patru tricouri distinctive: tricoul galben, alb şi alb cu buline roşii. Doar tricoul verde este deţinut de altcineva, Sam Benett.

ADVERTISEMENT

Duminică este ultima etapă din Turul Franţei. Va fi o etapă de plat între Mantes La Jolie şi Paris. Vor fi 122 de kilometri care nu mai poate schimba nimic în clasamentul general, Tadej Pogacar fiind marele învingător al acestei ediţii.


UPDATE, 18 septembrie, ora 18:31 / Rutierul echipei Sunweb, Soren Kragh Andersen, a câștigat etapa a 19-a și și-a trecut în palmares al doilea succes cde etapă din această ediție.

ADVERTISEMENT

Danezul a profitat de ezitarea colegilor de evadare și a plecat într-o cursă solitară cu 15 kilometri înainte de final. Andersen a fost urmat la 53 de secunde de slovenul Luka Mezgec (Mitchelton) și de belgianul Jasper Stuyven (Trek).

tdf

Favoriții au stat cuminți la cutie în pluton și nu există schimbări în clasamentul general. Slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma) păstrează 57 de secunde avans față de conaționalul său Tadej Pogacar (UAE) și un minut și 27 de secunde față de columbianul Miguel Angel Lopez (Astana).

tdf

Etapa a 20-a de sâmbătă propune un contratimp individual în cățărare de 36,2 kilometri care se încheie pe celebra ascensiune La Planche-des-Belles-Filles. Roglic, Pogacar, Porte sau Dumoulin sunt favoriți la victoria de etapă.

tdf


UPDATE, 17 septembrie, ora 18:36 / Ciclistul echipei Ineos, Michal Kwiatkowski, a câștigat din evadare etapa a 18-a, ultima montană din actuala ediție a Turului Franței.

Polonezul a trecut linia de sosire braț la braț cu coechipierul său, ecuadorianul Richard Carapaz, care a preluat tricoul alb cu buline roșii de cel mai bun cățărător.

Favoriții au venit în grup la aproximativ două minute de câștigător, singurii care au pierdut timp prețios fiind columbianul Rigoberto Uran și britanicul Adam Yates.

tdf

În clasamentul general, slovenul Primoz Roglic păstrează 57 de secunde avans față de conaționalul său Tadej Pogacar și un minut și 27 de secunde față de columbianul Miguel Angel Lopez.

tdf

Etapa a 19-a se va desfășura între Bourg-en-Bresse și Champagnole, pe distanța a 166,5 kilometri. Este o etapă în care sprinterii puternici vor avea o șansă să se bată la final.

tdf


UPDATE, 16 septembrie, ora 18:31 / Ciclistul echipei Astana, Miguel Angel Lopez, a câștigat etapa 17-a, cea mai grea din actuala ediție, și care s-a încheiat pe cățărarea Meribel Col de la Loze.

Columbianul a atacat din grupul rarefiat al favoriților, l-a prins imediat pe americanul Sepp Kuss, și a s-a impus într-o etapă superbă. Pe locurile următoare au venit slovenii Primoz Roglic, la 15 secunde, și Tadej Pogacar, la 30 de secunde.

tdf

Cu acest succes, Miguel Angel Lopez a urcat pe locul trei la general și speră încă să se implice la victoria finală. Pierzătorii etapei sunt alți doi columbieni: Rigoberto Uran, care a coborât de pe 3 pe 6, și Nairo Quintana, care a ieșit din Top 10.

În clasamentul general, Roglic și-a mărit avansul față de Pogocar la 57 de secunde, dar Lopez a venit acum la 1:26 și se gândește serios că ar putea să dea lovitura carierei.

tdf

Etapa a 18-a se va desfășura pe distanța a 175 de kilometri între Meribel și La Roche-sur-Foron și va avea pe parcurs cinci cățărări repertoriate, două de a întâia, una de a treia, una de a doua și una specială, dar și o ascensiune nerepertoriată chiar la final, inainte de coborârea și scurtul fals plat de la finiș. Se anunță o nouă bătălie între oamenii de general, dar rămâne de văzut dacă această se va da în fruntea cursei sau în spatele unei evadări.

tdf


UPDATE, 16 septembrie, ora 11:18 / Câștigătorul Turului Franței de anul trecut, columbianul Egan Bernal, s-a retras înainte de începerea etapei a 17-a de miercuri.

”Am luat această decizie în interesul său. Egan este un mare campion căruia îi place să alerge, dar este și un ciclist tânăr care va concura la multe Tururi. În acest moment credem că este mai înțelept pentru el să nu mai alerge”, a declarat managerul formației Ineos, David Brailsford.

Egan Bernal, în vârstă de 23 de ani, a ieșit total din calculele pentru clasamentul general după ce a pierdut timp important duminică pe ascensiunea spre Grand Colombier. Columbianul era pe locul 16 la general, având o întârziere de peste 1219 minute față de liderul Primoz Roglic.


UPDATE, 15 septembrie, ora 18:55 / Germanul Lennard Kamna a obținut primul său succes într-un mare tur. Rutierul de la Bora a plecat în evadare cu alți 24 de rutieri, însă Kamna a atacat cu 18 kilometri înainte de final și a plecat de lângă Richard Carapaz, câștigătorul din Il Giro de anul trecut. Kamna a ajuns singur la final și a adus prima victorie celor de la Bora, care până acum s-au pus în slujba lui Sagan.

VEZI VIDEO FINALUL: 

Plutonul a venit cu 15 minute întârziere și dintre rutierii care luptă pentru clasamentul general, Tadej Pogacar a încercat să mai smulgă câteva secunde. Roglic a controlat bine situația și singurul care a putut să “le fure” câteva secunde a fost Miguel Angel Lopez.

Clasamentul general: 

Etapa a 17-a din Turul Franței se va desfășura între Grenoble și Meribel, cum finiș în cățărare. Se anunță o bătălie a favoriților mai ales că la final vom avea o cățărare de categorie specială. Se anunță artificii:


UPDATE, 13 septembrie, ora 18:57 / Cicliștii sloveni au făcut o nouă demonstrație de forță în etapa a 15-a, încheiată pe legendara cățărare Grand Colombier, iar Tadej Pogacar (UAE) l-a învins la sprint pe Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Cei doi sloveni au impus un ritm incredibil și și-au îndepărtat pe rând toți contracandidații la tricoul galben. Cel mai șifonat a ieșit columbianul lui Ineos, Egan Bernal, câștigătorul de anul trecut, care a dat distanță încă de la poalele ultimei cățărări și a ajuns cu o întârziere de peste 7 minute și a ieșit din Top 10.

tdf

Un alt columbian cu pretenții la clasamentul general, Nairo Quintana (Arkea), a avut și el o zi proastă și a venit cu o întârziere de aproape patru minute. Podiumul a fost completat de australianul luin Trek, Richie Porte, care a venit la opt secunde.

Este clar că lupta pentru victoria finală se va da între cei doi sloveni, Roglic având un avans de 40 de secunde în fața lui Pogacar. Singurii care se pot implica în această luptă, deși șansele par minime, sunt columbienii Rigoberto Uran (Educations First) – la 1:34 și Miguel Angel Lopez (Astana) – la 1:45.

tdf

Luni, 14 septembrie, va fi zi de pauză, iar marți, 15 septembrie, ne așteaaptă o etapă de 164 de kilometri între La Tour-du-Pin și Villard-de-Lans. Este o etapă ”dinți de fierăstău” cu multe urcușuri și coborâri, iar o evadare are mari șansse de reușită. Vor fi cinci cățărări repertoriate, una de a patra, două de a doua, una de a întâia, iar finalul este pe una de a treia.

tdf


UPDATE, 12 septembrie, ora 19:23 / Ciclistul echipei Sunweb, Soren Kragh Andersen a câștigat etapa a 14-a, desfășurată între Clermont-Ferrand și Lyon pe distanța a 194 de kilometri.

Danezul a dat un atac neașteptat cu trei kilometri înainte de final și a reușit să-și mențină avansul până la sosire. El a fost urmat la 15 secunde de slovenul Luka Mezgec și de italianul Simone Consonni.

tdf

A fost o etapă liniștită din punct de vedere al clasamentului general,  favoriții stând la ”căldură” în pluton, astfel că nu există schimbări la acest nivel.

tdf

Însă, etapa a 15-a de duminică se anunță a fi un cu artificii. Vor fi 174,5 kilometri, se va pleca de la Lyon și se va ajunge pe celebra cățărare de categorie specială Grand Colombier. În plus, pe traseu vor mai fi și două ascensiuni de a întâia, așa că oamenii care vor ”galbenul” vor ieși la atac.

tdf


UPDATE, 11 septembrie, ora 19:14 / Columbianul Daniel Martinez a câștigat din evadare etapa a 13-a disputată pe parcursul a 191,5 km între Chatel-Guyon şi Puy Mary.

Rutierul de la Education First s-a impus după un sprint în doi cu neamțul Lennard Kamna, după ce cu 1,5 kilometri înainte de final l-au lăsat în urmă pe colegul de la Bora al neamțului, Maximilian Schachmann.

tdf

În spate, lupta pentru tricoul galben a fost din nou dominată autoritar de slovenii Primoz Roglic și Tadej Pogacar. Cel de-al doilea a dat startul și niciun alt favorit nu s-a putut ține după ei. Roglic și-a mărit avansul la general, Pogacar a urcat pe locul secund și l-a ”dezbrăcat” pe Egan Bernal de tricoul alb al celui mai bun tânăr.

Roglic are acum un avans de 44 de secunde față de Pogacar și de 59 de secunde față de Bernal. A fost o zi tristă pentru francezi, pentru că Romain Bardet și Guillame Martin au pierdut peste două minute și jumătate față de favoriți și au ieșit din Top 10.

tdf

Etapa a 14-a va avea loc pe distanța a 194 de kilometri, între Clermont-Ferrand șy Lyon. Este o etapă cu cinci cățărări, dar niciuna foarte grea și care se potrivește mănușă pentru o nouă evadare. Dar ținând cont că ascensiunile nu ar trebui să pună mari probleme, echipele sprinterilor au putea controla cursa și să le ofere acestora o bătălie la final.

tdf


UPDATE, 9 septembrie, ora 19:20 / Cea de-a 11-a etapă din Turul Franței, ediția 2020, a fost câștigată de australianul Caleb Ewan. Este a doua victorie de etapă pentru sprinterul de la Lotto Soudal în această ediție a Le Tour, însă Ewan va ține minte toată viața succesul de astăzi. Deși lupta părea a se da între Peter Sagan și Sam Bennett, sprinterul australian a forțat pe final și i-a depășit pe cei doi chiar înainte de finish.

Tricoul verde este acum purtat de Sam Bennett, care era favorit și astăzi, dar a terminat pe 3, după ce a fost depășit și de Caleb Ewan și de Peter Sagan, iar cel galben este la Primoz Roglic.

Top 10 după etapa 11
Așa arată clasamentul primilor 10, după etapa 11 din turul Franței

UPDATE, 8 septembrie, ora 20:17 / Etapa a zecea din Turul Franței a fost câștigată de Sam Bennett de la Quick-Step, după un finish palpitant la sprint în care s-a duelat cu Caleb Ewan și Peter Sagan.

După această victorie, irlandezul a obținut și tricoul verde, preluat de la Peter Sagan, cel care rămâne totuși favoritul principal în clasamentul pe puncte.

Etapa de mâine are șanse mari să se încheie tot la sprint, Sam Bennett fiind din nou favoritul principal.

 

Clasamentul general în Turul Franței


UPDATE, 6 septembrie, ora 17:39 / Etapa a noua, ultima din Pirinei, una scurtă de doar 153 de kilometri între localitățile Pau și Laruns, a fost una extrem de captivantă în care oamenii de clasament general au dus o bătălie superbă.

Marc Hirschi de la Sunweb a plecat singur în evadare și nu a mai fost prins decât cu 1,6 kilometri înainte de finalul etapei de patru dintre favoriți: Roglic, Pogacar, Landa și Bernal. Elvețianul s-a păstrat în grup și deși era cel mai bun sprinter a fost bătut de Tadej Pogacar de la UAE, iar pe doi a venit Primoz Roglic de la Jumbo-Visma.

În schimb, alți favoriți la victoria finală au venit cu o întârziere de 11 secunde. Este vorba de Guillaume Martin, Romain Bardet, Richie Porte, Rigoberto Uran și Nairo Quintana.

tdf

Britanicul Adam Yates a venit la 54 de secunde de lider și i-a cedat astfel tricoul galben lui Roglic, marele favorit din acest an. Slovenul are un avans de 21 de secunde față de Bernal, câștigătorul de anul trecut, și de 28 de secunde față de Martin.

tdf

Luni va fi zi de pauză, dar cicliștii nu vor fi scutiți de emoții. Ei vor fi supuși testelor de Covid-19 și speră să scape de acest chin pentru a continua cursa. Etapa a 10-a de marți va avea 168,5 kilometri și se va desfășura pe un plat perfect, astfel că finalul se anunță a fi unul la sprint masiv.

tdf


UPDATE, 5 septembrie, ora 18:51 / Rutierul echipei AG2R, Nans Peters, a câștigat din evadare etapa a opta a Turului Franței, desfășurată între localitățile Cazers-sur-Garrone și Loudenvielle pe 141 de kilometri.

Francezul a încheiat cu avans de 47 de secunde față de doi dintre colegii de evadare, letonul Toms Skujins și spaniolul Carlos Verona.

În spate, Jumbo-Visma a dus o trenă incredibilă și a distanțat mai mulți favoriți la clasamentul general, dar Primoz Roglic nu a forțat și a fost ajuns de majoritatea acestora. Singurul care a scos câteva zeci de secunde a fost slovenul Tadej Pogacar, care a accelerat pe final.

Britanicul Adam Yates de la Mitchelton și-a păstrat cu emoții tricoul galben de lider în clasamentul general, fiind urmat de Primoz Roglic la trei secunde și de Guillaume Martin la nouă secunde. Cu întârziere au venit Enric Mas, Richard Carapaz, Emanuel Buchmann, Sergio Higuita, Alejandro Valverde, Tom Dumoulin și Julien Alaphilippe.

Duminică este programată etapa a noua, pe distanța a 153 de kilometri, între localitățile Pau și Laruns. Va fi o etapă montană cu cinci cățărări, una de categoria a patra, două de a treia și două de a întâia, dar finalul va fi pe un fals plat după o coborâre abruptă de pe Col de Marie Blanque. Este o etapă tot pentru atacanți.

tdf


UPDATE, 4 septembrie, ora 18:28 / Belgianul Wout van Aert a câștigat la sprint redus etapa a șaptea din Turul Franței desfășurată pe distanța a 168 de kilometri, între Millau și Lavaur.

Etapa a fost una nebună, dar și spectaculoasă din cauza vântului puternic și a trenei impuse de Bora care a rupt plutonul încă din start și a făcut și alte victime pe parcurs.

În final s-a impus dintr-un grup restrâns Van Aert, rutierul de la Jumbo-Visma trecându-și în cont al doilea succes de etapă din acest an. Belgianul i-a învins pe norvegianul Edvald Boasson Hagen și pe francezul Bryan Coquard.

Britanicul Adam Yates de la Mitchelton și-a păstrat tricoul galben de lider în clasamentul general, fiind urmat de Primoz Roglic la trei secunde și de Guillaume Martin la nouă secunde.

Etapa a opta dintre localitățile Cazers-sur-Garrone și Loudenvielle va avea 141 de kilometri și se anunță a fi una extrem de spectaculoasă. Cu trei cățărări pe parcurs, două de categoria întâi și una specială, dar cu final în coborâre și puțin fals plat la final, etapa poate fi un pentru atacanți, dar în același timp oamenii de general ar putea să ducă o nouă bătălie interesantă.


UPDATE, 4 septembrie, ora 10:35. Alexei Luțenko a câștigat etapa a 6-a din Le Tour. Rutierul echipei Astana a ajuns singur pe Mont Aigoual după un atac foarte bine. Rutierul kazac a plecat de 4 kilometri înainte de vârful cățărării. Pe locul secund a încheiat Jesus Herrada, la 11 secunde, iar Greg Van Avarmaet a încheiat pe trei la 2 minute și 15 secunde. Plutonul a venit cu 3 minute întârziere.

VEZI VIDEO: 

În clasamentul general, ierarhia a rămas neschimbată. Adam Yates este în “galben”, urmat de Primoz Roglic și Tadej Pogacar.

Clasament general

Etapa de vineri se va desfășura între Millau și Lavaur, cu o lungime de 168 de kilometri. Vor fi două cățărări de categoria a treia și una de categoria a patra pe traseu, însă finalul va fi unul de plat și este posibil să vedem un sprint masiv.


UPDATE, 2 septembrie, ora 23:50. Rutierul belgian Wout van Aert a câștigat la sprint etapa dintre Gap și Privas. Ciclistul echipei Jumbo Visma a reușit să îi bată la sprint pe Sam Bennett, Caleb Ewan sau Peter Sagan după ce, cu o zi în urmă, a dus trena până cu un km înainte de finalul etapei de la Orcieres. Este o performanță remarcabilă pentru câștigătorul din Milano – San Remo.

VEZI VIDEO FINALUL ETAPEI: 

Au fost permutări și în clasamentul general din Le Tour. Julian Alaphilippe a pierdut tricoul galben din cauza unei penalizări de 20 de secunde. Astfel, Adam Yates va îmbrăca tricoul galben începând cu etapa a 6-a.

Clasamentul general: 

Joi vom avea o nouă etapă importantă care poate aduce schimbări importante în clasamentul general. Se va rula între Le Teil și Mont Aigoual, cu un finiș în ascensiune. Rămâne de văzut dacă Adam Yates poate să își apere tricoul după etapă.


UPDATE, 1 septembrie, ora 18:47. Primoz Roglic de la Jumbo Visma a câștigat etapa a patra din Le Tour, cu finiș în cățărare la Orcieres. Slovenul a sprintat cu 200 de metri înainte de final și nu a mai putut fi ajuns de contracandidați. Pe locul doi a încheiat Tadej Pogacar, iar podiumul a fost completat de Guillaume Martin.

VEZI VIDEO FINALUL: 

Julian Alaphilippe rămâne în “galben” după etapa a patra. Francezul are un avans de 7 secunde față de Adam Yates, iar locul trei este ocupat de Primoz Roglic, la 9 secunde de lider. Slovenul este creditat și cu prima șansă în Turul Franței și a arătat de ce.

Miercuri vom avea o etapă de 183 de km între Gap și Privas. Este o etapă care se va desfășura preponderent în coborâre, cu două cățărări de categoria a patra. Vor fi favorizați atacanții care vor o victorie de etapă.


UPDATE, 31 august, ora 18:45 / Rutierul echipei Lotto Soudal, Caleb Ewan, a câștigat etapa a treia a Turului Franței, desfășurată între Nice și Sisteron, pe distanța a 198 de kilometri.

A fost o etapă liniștită în care plutonul a controlat excelent evadarea lui Jerome Cousin, iar la final australianul s-a impus după un sprint fabulos în care i-a devansat pe irlandezul Sam Bennett și pe italianul Giacomo Nizzolo.

tdf

Etapa a patra a Turului Franței se va desfășura marți, 1 septembrie, între Sisteron și Orcieres-Merlette, pe distanța a 160,5 kilometri. Va fi prima etapă cu finiș în cățărare, unul de categoria 1. Pe parcurs vor mai fi trei cățărări de categoria 3 și una de a 4-a. În principiu, se anunță prima mare bătălie a cicliștilor care se luptă pentru victoria finală.

tdf


UPDATE, 30 august, ora 19:30. Julian Alaphilippe a câștigat etapa a doua din Turul Franței, desfășurată între Nice Haut Pays și Nice. A fost o etapă care s-a potrivit mănușă francezului, care a atacat cu 13,3 kilometri înainte de final. El a fost urmat de Marc Hirschi de la Sunweb și Adam Yates de la Michelton – Scott.

Plutonul s-a apropiat amenințător cu 300 de metri înainte de final, însă a fost prea târziu în lupta pentru victorie. Alaphilippe a declanșat sprintul cu 200 de metri înainte de final și a câștigat cu o roată avans în fața lui Hirschi.

VEZI VIDEO:

Francezul a obținut prima victorie din 2020 și a izbucnit în lacrimi după ce a trecut linia de sosire. Alaphilippe a preluat tricoul galben de la Alexander Kristoff, sprinter care a încheiat la peste 10 minute de învingător.

Clasament general: 

Luni va avea loc etapa a treia din Le Tour între Nice și Sisteron cu trei cățărări de categoria a treia și una de categoria a patra. Este posibil să asistăm la un final la sprint, urmând ca marți să fie prima etapă de luptă pentru rutierii de clasament general.

Profilul etapei a treia între Nice și Sisteron: 


UPDATE, 29 august, ora 19:30. Turul Franței a început cu o etapă între Nice Moyen Pays și Nice. Totul s-a decis la sprintul de pe Promenade des Anglais unde Alexander Kristoff a reușit să se impună în fața campionului mondial Mads Pedersen și Cees Bol. Este a patra victorie în Le Tour pentru Kristoff, cel care va îmbrăca tricoul galben de lider. Este al doilea norvegian care devine lider în Turul Franței după Thor Hushovd.

Nu a fost o etapă fără emoții pentru favoriți. Thibaut Pinot a fost implicat într-o căzătură masivă cu 2,8 km înainte de final și a ajuns la final rănit și cu tricoul rupt. Norocul francezului este că nu va pierde timp, rutierii care cad cu 3 km înainte de final în etapele de sprint fiind creditați cu același timp ca și câștigătorul. Această regulă este introdusă pentru a da un plus de securitate rutierilor, în condițiile în care cei care nu au șanse la sprint să poată rămâne și puțin mai în spate fără a pierde timp.

VEZI VIDEO finalul de etapă: 

Top 10: 

Turul Franței 2020. Alexander Kristoff a câștigat la sprint prima etapă! Emoții pentru Thibaut Pinot. A încheiat rănit etapa de la Nice. Video

Duminică va fi o etapă de 186 de km între Nice Haut Pays și Nice. Rămânem în zonă așadar, cu o etapă care va avea pe parcurs trei cățărări, două de categorie întâi și una de categoria a doua. Vezi mai jos profilul:


Iar toamna începe cum nu se poate mai bine, cu Le Tour, între 29 august și 20 septembrie. Se anunță spectacol în “Marea Buclă”, ca în fiecare an de altfel. De această dată, la start va fi doar un singur fost câștigător, campionul din 2019, Egan Bernal.

Ineos a surprins multă lume când a decis ca Geraint Thomas și Chris Froome să nu ia startul în Le Tour. La fel se va întâmpla și cu Vincenzo Nibali, ultimul rutier în activitate care a câștigat Turul Franței.

Turul Franței 2020. Cum arată traseul: 8 etape montane cu un contratimp în cățărare care poate decide câștigătorul!

Noutatea în acest tur este că vom avea parte de un singur contratimp, chiar în penultima etapă. Va fi un contratimp montan de 36 de km care se va încheia pe La Planche des Belles Filles și care poate decide câștigătorul.

Vom avea două finișuri pe cățărări de categorie specială, la Grand Colombier și Meribel și alte două pe “munte” de categoria I: la Puy Mary și Orcieres. Binînțeles, în afară de finișul de la Planche des Belles Filles.

În mod tradițional, Turul Franței 2020 se va încheia pe Champs-Elysees din Paris cu o etapă pentru sprinteri. Nu vom avea niciun contratimp pe echipe în această ediție, deși în ultimii ani ne obișnuisem să avem și o astfel de etapă.

Un singur câștigător de Le Tour la start! Ineos vine fără Froome și Thomas

Ineos, fosta echipă Sky, a dat câștigătorul Turului Franței din 2012 până în prezent cu o singură excepție, 2014, când a câștigat Nibali. Chris Froome a câștigat de patru ori, Geraint Thomas, Bradley Wiggins (retras) și Egan Bernal o dată.

Echipa britanică a decis să mizeze în acest an doar pe Egan Bernal, spre surprinderea tuturor Thomas și Froome fiind lăsați în afara listei de 9. Ulterior, Froome a recunoscut că nu este în cea mai bună formă și că va fi mult mai bine pregătit pentru Vuelta.

Primoz Roglic, favorit al casele de pariuri!

Totuși, favorit la casele de pariuri este Primoz Roglic de la Jumbo-Visma, cu o cotă de 3,00. Egan Bernal, învingătorul de anul trecut, are cota 3,50, cei doi fiind favoriții de prim rang ai Le Tour 2020. Favoriții de rang doi sunt Thibaut Pinot, Tom Dumoulin, Richard Carapaz, Tadej Pogacar și Julian Alaphilipe.

Cote la casele de pariuri: 

  1. Primoz Roglic – 3,00
  2. Egan Bernal – 3,50
  3. Thibaut Pinot – 8,00
  4. Tom Dumoulin – 8,00
  5. Richard Carapaz – 15,00
  6. Tadej Pogacar – 20,00
  7. Julian Alaphilipe – 25,00
  8. Emanuel Buchmann – 30,00
  9. Mikel Landa – 40,00
  10. Miguel Angel Lopez – 40,00

Această ediție va fi “raiul cățărătorilor”. Vom avea opt etape montane în care se vor da lupte aprige pentru tricoul galben. Le Tour 2020 li se potrivește “mănușă” lui Primoz Roglic și Egan Bernal, motiv pentru care sunt principalii favoriți. Contratimpul slovenului este mai bun, însă Bernal se simte ca “peștele în apă” pe munți înalți.

  • 1946 este ultimul an în care nu s-a putut ține Le Tour
  • 4 titluri în Turul Franței are Chris Froome, cele mai multe deținute de un rutier activ
ADVERTISEMENT