Sport

Turul Franței 2021. Wout Van Aert, victorie la sprint pe Champs Elysees! Tadej Pogacar câștigă a doua oară Le Tour

Tadej Pogacar a câștigat Turul Franței 2021. Rutierul celor de la UAE a controlat cursa de la un capăt la celălalt și se impune pentru a doua oară consecutiv în Le Tour.
Turul Frantei 2021 Wout Van Aert victorie la sprint pe Champs Elysees Tadej Pogacar castiga a doua oara Le Tour
Turul Franței 2021. Wout Van Aert, victorie la sprint pe Champs Elysees! Tadej Pogacar câștigă a doua oară Le Tour
ADVERTISEMENT
19-07-2021
06:11

Wout Van Aert îi strică sărbătoarea lui Cavendish! Pogacar câștigă pentru a doua oară Le Tour

Wout Van Aert câștigă la sprint ultima etapă din Turul Franței. Rutierul de la Jumbo Visma i-a furat lui Mark Cavendish victoria la sprint care putea să îl facă pe britanic omul cu cele mai multe victorii de etapă: 35. În clasamentul general s-a impus Tadej Pogacar, omul care a controlat cursa de la un capăt la altul și care a încheiat cu un avans de 5:20 în fața lui Jonas Vingegaard și 7:03 față de Richard Carapaz. 

Clasament general: 

Wout Van Aert îi strică sărbătoarea lui Cavendish! Pogacar câștigă pentru a doua oară Le Tour
Wout Van Aert îi strică sărbătoarea lui Cavendish! Pogacar câștigă pentru a doua oară Le Tour
17-07-2021
17:29

Wout Van Aert câştigă contratimpul! Tadej Pogacar se impune pentru a doua oară în Le Tour

Wout Van Aert a câştigat contratimpul de 30,8 kilometri desfăşurat între Libourne şi Saint Emilion. Belgianul a fost cu 21 de secunde mai rapid decât danezul Kasper Asgreen, podiumul fiind completat de Jonas Vingegaard, cel care a încheiat pe locul secund la general. Tadej Pogacar nu a mai forţat şi a încheiat pe locul 8 contratimpul, la 57 de secunde de lider, însă slovenul nu a avut nicio emoţie în lupta pentru clasamentul general. De altfel, Tadej Pogacar a câştigat pentru a doua oară Turul Franţei, de această dată cu un avans de 5 minute şi 20 de secunde în faţa lui Vingegaard. Duminică va avea loc ultima etapă din Le Tour, care are mari şanse să se încheie la sprint pe Champs Elysees. Mark Cavendish este favorit şi poate fi etapa în care doboară recordul de victorii al lui Eddy Merckx. Ambii rutieri au câte 34 de succese în Marea Buclă. 

Clasament etapă: 

Clasament etapă
Clasament etapă

Clasament general: 

Clasament general
Clasament general
16-07-2021
16:43

Matej Mohoric le închide gura contestatarilor în plin scandal la echipa Bahrain Victorious!

Slovenul Matej Mohoric obţine a doua sa victorie de etapă în Le Tour după o evadare. Rutierul celor de la Bahrain Victorious reuşeşte să obţină un succes important la doar o zi după declanşarea scandalului de dopaj care vizează echipa. Poliţia franceză a efectuat percheziţii la echipă în cursul zilei de miercuri, iar Mohoric nu a rămas dator. La final, a făcut semn că le-a închis gura contestatarilor cu acest succes. În clasamentul general, lucrurile sunt neschimbate, plutonul ajungând la peste 20 de minute de învingător. Sâmbătă se desfăşoară ultimul contratimp din această ediţie, între Libourne şi Saint Emilion, cu o lungime de 30,8 km. Duminică este programată ultima etapă, cu sosirea pe Champs Elysees. Tadej Pogacar are de bifat o simplă formalitate în ultimele două etape, având un avans de 5 minute şi 45 de secunde în clasamentul general faţă de Jonas Vingegaard. 

Clasamentul etapei: 

Matej Mohoric le închide gura contestatarilor în plin scandal la echipa Bahrain Victorious!
Matej Mohoric le închide gura contestatarilor în plin scandal la echipa Bahrain Victorious!
15-07-2021
15:45

Tadej Pogacar, a doua victorie de etapă la rând!

Rutierul sloven Tadej Pogacar nu se opreşte. Liderul din Turul Franţei a câştigat şi etapa dintre Pau şi Luz Ardiden, după ce în ajun reuşea să câştige şi etapa încheiată în căţărare pe Col de Portet. Ciclistul celor de la UAE a sprintat şi s-a desprins pe final de Jonas Vingegaard şi Richard Carapaz după un finiş foarte asemănător cu cel din urmă cu o zi. Slovenul îşi măreşte avansul monstruos şi doar un accident îl mai poate opri să ducă “tricoul galben” la Paris.

Clasamentul etapei: 

Clasament etapă
Clasament etapă
15-07-2021
10:27

Echipa Bahrain Victorious, vizată de percheziţii ale poliţiei franceze

Echipa Bahrain Victorious, participantă în Turul Franţei, a fost vizată de percheziţii ale poliţiei după desfășurarea etapei a 17-a a Marii Bucle.

Conform L’Equipe, poliţia franceză a acţionat în urma unor suspiciuni de dopaj. Au fost verificate toate mașinile echipei, precum și camerele de hotel ale cicliștilor și oficialilor echipei, iar mai multe documente au fost confiscate.

Conducătorul formaţiei de WorldTour, Milan Erzen, a confirmat informaţiile: ”Nu este nimic special de raportat. Am avut o vizită a poliţiştilor, care au cerut fişele de pregătire ale cicliştilor.

Poliţia s-a uitat în autocar şi asta a fost tot. I-au deranjat pe cicliști timp de aproximativ o oră şi apoi au plecat spunând mulţumesc. Nu ne-au dat motivul vizitelor lor, dar vom afla de la avocaţi, astăzi (n.r. – joi)”.

În presa internațională a apărut informația că două persoane, între care un conducător al unei alte echipe, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la performanţele recente ale echipei Bahrain Victorious atât în Turul Italiei, cât şi la Criterium du Dauphine.

Cei doi au recunoscut că nu au dovezi care să le susţină acuzaţiile sau suspiciunile, dar au ridicat totuşi îndoieli cu privire la credibilitatea echipei. Acuzaţiile au apărut după ce echipa a obţinut unele rezultate foarte bune.

Italianul Damiano Caruso a ocupat locul secund în Giro d’Italia. Au fost, de asemenea, trei victorii de etapă pentru echipă în Criterium du Dauphine, în care ucraineanul Mark Padun a realizat două performanţe surprinzătoare, câştigând etapele de munte ale cursei. Padun nu a fost inclus în echipă pentru Turul Franţei.

În acest moment, olandezul Wout Poels poartă tricoul alb cu buline roşii, al celui mai bun căţărător în Turul Franței. Spaniolul Peio Bilbao este ciclistul cel mai bine clasat în ierarhia generală, pe locul 10, la 12 minute şi 53 de secunde de purtătorul tricoului galben, slovenul Tadej Pogacar.

Bahrain Victorious, care pe lângă cei doi îi mai are în competiție pe italianul Sonny Colbrelli, austriacul Marco Haller, slovenul Matej Mohoric, belgianul Dylan Teuns și britanicul Fred Wright, se află pe primul loc în ierarhia pe echipe.

14-07-2021
16:15

Tadej Pogacar câștigă pe Col du Portet!

Slovenul Tadej Pogacar a “arestat” Turul Franței. Liderul din clasamentul general a mai făcut o demonstrație de forță și a câștigat a doua etapă montană cu finiș în cățărare, pe Col du Portet. Rutierul de la UAE a sprintat pe final și s-a desprins de Richard Carapaz și Jonas Vingegaard. În clasamentul general, Pogacar și-a mărit avansul la 5 minute și 39 de secunde față de Vingegaard. Carapaz e pe 3 la 5:43. 

Clasamentul etapei: 

VEZI VIDEO: 

13-07-2021
17:53

Patrick Konrad, primul austriac care câștigă o etapă în Le Tour în ultimii 16 ani

Rutierul austriac Patrick Konrad s-a impus, marți, în cea de a 16-a etapă din ”Marea Buclă”, desfășurată între Pas de la Case și Saint Gaudens, pe distanța de 169 kilometri.

Konrad este doar al treilea sportiv austriac care se impune într-o etapă din Le Tour, și primul din ultimii 16 ani. Konrad a evadat din pluton, cu 37 de kilometri înainte de final și a rulat solitar până la sfârșitul cursei.

Konrad a fost urmat în clasamentul de etapă de Sonny Colbrelli și Michael Matthews În clasamentul general continuă să conducă Tadej Pogacar cu un avans de peste cinci minute.

11-07-2021
16:19

Sepp Kuss a câștigat etapa a 15-a din Turul Franței!

Americanul Sepp Kuss a câștigat etapa a 15-a din Turul Franței, desfășurată între Ceret și Andorre La Vieille. Rutierul de la Jumbo Visma s-a impus cu un avans de 23 de secunde în fața lui Alejandro Valverde. Plutonul a venit cu o întârziere de 4 minute și 51 de secunde față de învingător. Însă, Tadej Pogacar a reușit să gestioneze foarte bine situația și contracandidații lui din clasamentul general nu s-au putut desprinde. Slovenul rămâne în continuare cu un avans uriaș, 5 minute și 18 secunde față de Rigoberto Uran. Urmează o zi de pauză în Le Tour, înainte de ultima săptămână. 

Clasamentul etapei: 

Turul Franței
Turul Franței
10-07-2021
15:20

Guillaume Martin, marele câștigător al etapei a 14-a

Rutierul olandez al echipei Trek – Segafredo, Bauke Mollema, a câștigat din evadare etapa a 14-a a Turului Franței, desfășurată între Carcassonne și Quillan, pe distanța a 183,7 kilometri.

Mollema a venit cu un avans de un minut și patru secunde față de următorii clasați, austriacul Patrick Konrad (Bora – Hansgrohe) și columbianul Sergio Higuita (EF Education – Nippo).

Marele câștigător al etapei a fost francezul Guillaume Martin de la Cofidis, care a sosit cu un avas de aproape cinci minute și jumătate față de grupul favoriților și astfel a urcat pe locul doi în clasamentul general, la patru minute și patru secunde în urma liderului Tadej Pogacar (UAE). Podiumul este completat de columbianul Rigoberto Uran (EF Education – Nippo), la cinci minute și 18 secunde.

09-07-2021
15:42

Mark Cavendish, în istoria Turul Franței

Rutierul britanic al echipei Deceuninck- Quick-Step, Mark Cavendish, a câștigat la sprint etapa a 13-a a Turului Franței și a egalat recordul istoric de 34 victorii de etapă în Marea Buclă deținut de legendarul Eddy Merckx.

După 219,9 kilometri, între Nîmes și Carcassonne, Cavendish a trecut primul linia de sosire după un sprint fantastic în care a fost ajutat foarte mult de coechipierii săi. De altfel, colegul său, danezul Michael Morkov, a tras atât de tare încât a încheiat etapa pe locul secund, podiumul fiind completat de belgianul Jasper Philipsen de la Alpecin – Fenix.

Această etapă nu a adus schimbățri în clasamentul genertal, acolo unde lider este slovenul Tadej Pogacar (UAE), urmat de columbianul Rigoberto Uran (EF Education – Nippo), la 5 minute și 18 secunde, și de danezul Jonas Vingegaard (Jumbo – Visma), la 5 minute și 32 de secunde.

08-07-2021
15:30

Nils Politt câștigă etapa 12-a din evadare!

Nils Politt a câștigat etapa a 12-a din Turul Franței. Rutierul celor de la Bora a reușit să se impună din evadare. Deși lumea aștepta un finiș la sprint, evadarea a reușit în această etapă și Politt a fost omul care a trecut primul linia de sosire. 16 minute mai târziu a ajuns și plutonul, fiind o zi liniștită pentru rutierii de general.

Clasamentul etapei: 

Nils Politt
Nils Politt
07-07-2021
19:18

Wout Van Aert se impune în etapa cu Mont Ventoux!

Wout Van Aert câștigă una dintre cele mai dificile etape din Turul Franței. În etapa a 11-a, desfășurată între Sorgues și Malaucene, rutierii au avut două cățărări pe Mont Ventoux, una de categoria 1 și una de categorie specială. În urma belgianului, la un minut și 14 secunde au venit Kenny Elissonde și Bauke Mollema. În bătălia pentru tricoul “galben”, Tadej Pogacar a controlat cursa și și-a conservat avantajul uriaș în fața lui Richard Carapaz și Rigoberto Uran. 

Joi urmează o nouă etapă de plat în care Mark Cavendish poate egala recordul de victorii al lui Eddy Merckx, 34. Va fi o etapă de 159,4 kilometri, cu finiș la Nîmes. În clasamentul general ar trebui să fie liniște. 

Clasamentul etapei: 

VEZI VIDEO: 

06-07-2021
16:52

Mark Cavendish, la o victorie de performanța lui Merckx

Mark Cavendish a câștigat etapa a 10-a din Turul Franței. Britanicul a ajuns la trei etape câștigate în Le Tour 2021 și este la un singur succes de Eddy Merckx, cel care deține recordul de victorii în istorie, în Le Tour, 34. Cu acest succes, Cavendish a ajuns la 33, iar în etapele următoare poate atinge această bornă istorică. A fost o etapă liniștită în clasamentul general, înainte de Mont Ventoux, care va fi trecut de două ori miercuri, în etapa dintre Sorgues și Malaucene, încheiată în coborâre. 

Clasamentul etapei: 

Le Tour: etapa a 10-a
Le Tour: etapa a 10-a

VEZI VIDEO: 

 

04-07-2021
16:10

Australianul Ben O’Connor, a doua victorie într-un mare tur

Rutierul australian Ben O’Connor a obținut victoria carierei într-un mare tur, impunându-se în runda a 9-a a ”Marii Bucle”. Este doar a doua victorie într-un mare tur după succesul de anul trecut din Giro (Turul Italiei).

O’Connor nu este poziționat de specialiști printre favoriții la câștigarea Turului Franței, dar, după succesul de duminică, australianul poate viza o poziționare pe podium la finalul competiției.

Etapa de duminică a început fără doi dintre rutierii importanți. Primoz Roglic a abandonat, iar Mathieu Van der Poel a decis să părăsească Turul Franței pentru a pregăti participarea la Jocurile Olimpice. Luni va f zi de pauză în Turul Franței.

În clasamentul general continuă să conducă slovenul Tadej Pogacar, urmat de australianul Ben O’Connor și columbianul Rigoberto Uran.

04-07-2021
09:36

Roglic s-a retras din cauza durerilor

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Jumbo-Visma), locul doi la ediţia trecută a Turului Franţei, a fost nevoit să abandoneze înaintea etapei a 9-a a Marii Bucle.

Roglic a căzut în finalul etapei a treia şi a suferit mai multe răni. El a continuat competiţia, dar sâmbătă a terminat antepenultimul etapa a 8-a, pierzând mai mult de 35 de minute. În clasamentul general, Roglic, 31 de ani, a ajuns pe locul 51, la aproape 40 de minute faţă de liderul Tadej Pogacar (UAE), compatriotul lui.

Conform L’Equipe, din cauza durerilor puternice pe care le resimte, Roglic a fost nevoit să abanadoneze. El speră să se refacă pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

03-07-2021
15:29

Pogacar a ”ucis” Turul Franței

Etapa a opta, prima din Alpi, desfășurată pe distanța a 150,8 kilometri, între Oyonnax și Le Grand-Bornand, i-a revenit din evadare belgianului Dylan Teuns de la Bahrain Victorious, însă marele câștigător este slovenul Tadej Pogacar (UAE) care a preluat tricoul galben.

Teuns i-a devansat pe spaniolul Ion Izaguirre Insausti (Astana), venit cu o întârziere de 44 de secunde, și pe canadianul Michael Woods (Israel Start-Up Nation), sosit la 47 de secunde.

Câștigător surpriză în ediția precedentă a Turul Franței, Pogacar a făcut o cursă senzațională și și-a distrus toți contracandidații la clasamentul general. Slovenul a sosit al patrulea în etapă și a preluat tricoul galben.

Pogacar are un avans de un minut și 48 de secunde față de belgianul Wout van Aert (Jumbo – Visma), care nu este un ciclist de clasament general, și de patru minute și 38 de secunde față de kazahul Alexey Lutsenko (Astana).

02-07-2021
15:22

Slovenul Mat Mohoric s-a impus în runda a șaptea

Rutierul Matej Mohoric, de la Bahrain Victoriuos, s-a impus în runda cu numărul șapte din turul Franței. Slovenul a câștigat astfel cea mai lungă cursă din 2021, care s-a desfășurat pe o distanță de 249 de kilometri.

Mohoric (26 de ani) a câștigat solitar runda care s-a disputat între VIerzon și Le Creuzot. Slovenul i-a întrecut pe Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) şi Magnus Cort Nielsen (EF Education Nippo).

În continuare, tricoul galben continuă să fie purtat de Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), din Țările de Jos.

01-07-2021
16:50

Mark Cavendish se impune în runda a șasea și se apropie de recordul lui Merckx

Britanicul Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) s-a impus, joi, 1 iulie, în etapa cu numărul 6 dinTurului Franţei, care a avut loc pe distanţa de 160,6 kilometri, între Tours şi Chateauroux. Pe pozția secundă s-a clasat Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), podiumul fiind completat de Nacer Bouhanni (Team Arkea-Samsic).

Pentru Cavendish este al 32-a victorie în Turul Franţei. Britanicul este la două succese de recordul pe care îl deține Eddy Merckx (34 de succese). În clasamentul general, pe primul loc se află în continuare olandezul Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix). Runda cu numărul șapte se va desfășura vineri, 2 iulie, pe distanţa de 249,1 kilometri, între Vierzon şi Le Creusot.

01-07-2021
06:51

15.000 de euro amendă și un an de închisoare pentru spectatoarea care a provocat una dintre cele mai mari căzături din istoria Le Tour

Organizatorii Le Tour au anunțat că femeia care a provocat un accident în lanț, în prima etapă a competiției, a fost identificată și arestată de autorități. Femeia a pătruns pe carosabil ținând în mâini un banner, a fost acroșată de un ciclist care nu a mai putut să o evite, provocând unul dintre cele mai grave incidente din istoria întrecerii.

Jandarmeria s-a autosesizat și a deschis o anchetă judiciară pentru ”vătămări involuntare”. După mai multe zile de căutări spectatoarea a fost identificată și reținută de autorități.

Aceasta va trebui să achite o amendă de cel puțin 15.000 de euro. Suma ar putea fi, însă, mult mai mare, în funcție de numărul cicliștilor care vor depune plângere împotriva ei. De asemenea, franțuzoaica riscă și un an de închisoare, au mai anunțat anchetatorii.

30-06-2021
17:07

Tadej Pogacar, victorie uriaşă la contratimp!

Tadej Pogacar face legea şi în acest an în Turul Franţei. Rutierul sloven a câştigat contratimpul dintre Changé şi Laval Espace Mayenne şi a pus secunde importante între el şi principalii rivali la victoria în Le Tour. Slovenul se apropie la 8 secunde de Mathieu van der Poel, deţinătorul tricoului galben, însă rutierul lui Alpecin nu contează în lupta pentru clasamentul general. 

Principalul rival al lui Pogacar, Primoz Roglic, a pierdut 44 de secunde faţă de învingător şi se depărtează la 1 minut şi 48 de secunde de rival. Surprinzător, cel mai apropiat rutier de clasament general de Pogacar este Rigoberto Uran, la 1 minut şi 29 de secunde. 

Clasament etapă:

Clasamentul etapei de contratimp
Clasamentul etapei de contratimp

Clasament general: 

Clasament general
Clasament general
29-06-2021
15:19

Mark Cavendish, victorie după 5 ani în Turul Franței!

Mark Cavendish a câștigat etapa a patra din Turul Franței. Rutierul celor de la Deceunik-Quickstep a reușit prima victorie după 5 ani în Le Tour după ce i-a învins la sprint pe Nacer Bouhani și Jasper Philipsen. La final, sprinterul a izbucnit în lacrimi și și-a găsit greu cuvintele la interviu: 

“Turul Franței este special pentru mine, dar să și câștig, nu știu ce să spun… Echipa a muncit pentru mine foarte mult, Julian Alaphilippe mi-a dus trena în ultimii kilometri. Să îți ducă trena campionul mondial… este ceva special. Nu credeam că mă voi mai întoarce în Turul Franței, iar să ajung aici cu Quickstep, echipă cu cei mai buni cicliști din lume, nu credeam că o să mai trăiesc așa ceva. Fuck…. ăăă, îmi cer scuze”, a spus Cavendish. 

Clasamentul etapei: 

Clasamentul etapei a 4-a din Le Tour
Clasamentul etapei a 4-a din Le Tour

VEZI VIDEO: 

28-06-2021
16:21

Mathieu Van Der Poel păstrază tricul galben după etapa a trea din Le Tour

Rutierul belgian Tim Merlier a obținut prima victorie de etapă din carieră în Turul Franței. Merlier s-a impus în cea de a treia rundă, la capătul unei curse marcate de numeroase căzături, între ghinioniști numărându-se și principalul favorit la câștigarea Le Tour, slovenul Primoz Roglic.

Tim Merlier a fost urmat în clasamentul de etapă de colegul său de la echipa Alpecin, Jasper Philipsen, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Nacer Bouhanni (Arkea Samsic).

În clasamentul general conduce Mathieu Van Der Poel, câștigătorul etapei precedente, urmat la 8 secunde de Julian Alaphilippe și la 31 de secunde de Richard Carapaz.

Mâine urmează o etapă cu un traseu perfect plat, între Redon și Fougeres (150.4km), astfel că sunt șanse mari ca sprinterii să se bată din nou pentru victorie.

27-06-2021
16:29

Mathieu van der Poel, dublă lovitură: victorie de etapă și tricou galben!

Mathieu van der Poel a câștigat etapa a doua din Turul Franței după un atac puternic dat cu 800 de metri înainte de final. Olandezul de la Alpecin-Fenix a ținut ritmul față de urmăritori și a încheiat primul, fiind urmat de Tadej Pogacar și Primoz Roglic, care au sprintat pentru secundele de bonificație. Câștigătorul din prima etapă, Julien Alaphilippe nu s-a simțit prea bine și nu a contat în lupta pentru victorie, în condițiile în care era o etapă foarte bună pentru el. 

Clasamentul etapei a doua: 

Clasamentul etapei

Clasament general: 

VEZI VIDEO: 

26-06-2021
14:22

Julien Alaphilippe câștigă prima etapă din Le Tour! Două căzături horror au marcat cursa

Julien Alaphilippe a câștigat prima etapă din Turul Franței. Rutierul celor de la Deceunik-Quick-Step a atacat pe cățărarea de la final și a reușit să pună 8 secunde între el și rutierii de clasament general. Deși au pornit în urmărirea lui Alaphilippe, principalii favoriți Roglic și Pogacar au încheiat în cele din urmă cu grupul fruntaș. Din păcate, etapa dintre Brest și Landerneau a fost marcată de două căzături horror, care au dat peste cap desfășurarea etapei.

Clasamentul primei etape: 

Clasamentul primei etape
Clasamentul primei etape

VEZI VIDEO ATACUL LUI ALAPHILIPPE: 

VEZI VIDEO PRIMA CĂZĂTURĂ: 

Caravana Turului Franței a pornit la drum la Brest într-o etapă care va avea un final în cățărare la Landerneau, prilej pentru rutierii de clasament general să tureze motoarele încă din prima etapă din Le Tour.

Turul Franței 2021! Luptă dură pentru tricoul galben într-o ediție spectaculoasă

Se anunță o ediție spectaculoasă în Le Tour, decalată cu o săptămămână din cauza Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Tadej Pogacar este omul de bătut în acest an după ce, în 2020, a reușit să îi surprindă pe marii favoriți și să se impună în clasamentul general în ultima etapă de contratimp.

ADVERTISEMENT

Marele perdant a fost atunci Primoz Roglic. Rutierul lui Jumbo Visma a controlat timp de aproape trei săptămâni cursa, însă avea să fie pulverizat de conaționalul său la contratimpul din penultima etapă.

Tadej Pogacar și Primoz Roglic
Tadej Pogacar și Primoz Roglic

Ineos Grenadiers, echipă foarte puternică în Le Tour!

Pe lânga lupta Pogacar – Roglic, cu siguranță Ineos Grenadiers, una dintre cele mai puternice echipe din pluton, va avea un cuvânt de spus în acest an. Echipa britanică vine cu Geraint Thomas în postură de lider și cu mulți oameni puternici pe cățărări precum Carapaz, Castroviejo, Geoghegan Hart sau Porte.

ADVERTISEMENT

Julian Alaphilippe ar putea fi cea mai bună șansă a gazdelor în Turul Franței. Foarte bun la contratimp și decent pe cățărări, Alaphilippe ar putea fi surpriza acestei ediții, mai ales că în 2019 a purtat timp de 14 zile tricoul galben.

David Gaudu, pariul francezilor!

Liderul de la Groupama FDJ este David Gaudu. Rutierul în vârstă de 24 de ani este una dintre promisiunile francezilor în Le Tour, care îl văd ca pe un rutier capabil să câștige în viitor Turul Franței. Rămâne de văzut dacă poate să o facă în acest an.

ADVERTISEMENT

La capitolul favoriți îl includem și pe “Superman” Miguel Angel Lopez, rutierul de la Movistar. Columbianul a câștigat o etapă în ediția de anul trecut și alături de Enric Mas este liderul echipei iberice și omul care poate răsturna calculele.

Chris Froome și Nairo Quintana sunt la start!

Chiar dacă nu mai sunt în prim plan, Chris Froome, Nairo Quintana sau Romain Bardet sunt la startul Turului Franței. Columbianul nu a reușit niciodată să se impună în Le Tour, deși deseori a fost favorit.

ADVERTISEMENT

Traseul este unul cu șase etape montane și două contratimpuri individuale, pentru prima dată după ediția 2017. Printre finalurile în ascensiune din acest an se numără Tignes, Saint-Lary-Soulan col du Portet și Luz Ardiden.

Peter Sagan, favorit să câștige din nou tricoul verde!

Cele două contratimpuri individuale sunt în lungime de 27,2 kilometri, respectiv 30,2 kilometri. Finalul, ca în fiecare an va fi o etapă de plat unde sprinterii se vor bate pentru victorie pe bulevardul Champs Elysees.

Sprinterii vor avea la dispoziție 8 etape de plat în care să își dispute tricoul verde. Peter Sagan vrea să câștige pentru a 8-a oară ierarhia sprinterilor, iar Arnaud Demare este mai hotărât ca oricând să își adjudece mai multe victorii. La start îl avem și pe Mark Cavendish, care este departe de forma avută în urmă cu un deceniu.

Cote la câștigarea Turului Franței: 

  1. Tadej Pogacar – 2,75
  2. Primoz Roglic – 2,75
  3. Geraint Thomas – 6,50
  4. Richard Carapaz – 7,50
  5. Richie Porte – 21,00
  6. Julien Alaphilippe – 34,00
  7. Rigoberto Uran – 34,00
  8. Miguel Angel Lopez – 34,00
  9. Enric Mas – 67,00
  10. Wout Van Aert – 67,00
Tadej Pogacar și Primoz Roglic
Tadej Pogacar și Primoz Roglic, principalii favoriți
  • 2018 este anul în care Geraint Thomas a câștigat Turul Franței
  • 1,40 este cota ca Primoz Roglic să încheie în top 3
ADVERTISEMENT