Sport

Urmaşul lui Pantani! Tadej Pogacar, primul rutier din ultimii 26 de ani care reuşeşte dubla Giro – Turul Franţei în acelaşi sezon!

Tadej Pogacar a câştigat Turul Franţei de o manieră categorică. Rutierul sloven a reuşit nu mai puţin de şase victorii de etapă, fiind învingător şi în ultima rundă, de contratimp.
21.07.2024 | 22:12
Urmasul lui Pantani Tadej Pogacar primul rutier din ultimii 26 de ani care reuseste dubla Giro  Turul Frantei in acelasi sezon
Urmaşul lui Pantani! Tadej Pogacar, primul rutier din ultimii 26 de ani care reuşeşte dubla Giro - Turul Franţei în acelaşi sezon. Sursa foto. Facebook Giro D'Italia
ADVERTISEMENT

Tadej Pogacar a reuşit dubla Turul Franţei – Giro D’Italia. Rutierul sloven i-a spulberat pe adversari în Le Tour şi a câştigat cu 6 minute avans faţă de Vingegaard. Este primul ciclist după 26 de ani care câştigă atât Giro, cât şi Le Tour în acelaşi sezon.

UPDATE: Tadej Pogacar, a treia victorie de etapă la rând în Le Tour! A câştigat contratimpul din ultima etapă

Tadej Pogacar este omul care a dominat de o manieră cât se poate de autoritară Turul Franţei. Rutierul sloven a câştigat şi ultima etapă, de contratimp, între Monaco şi Nice. Este a treia victorie la general pentru “Poggy”, după succesele din 2020 şi 2021.

ADVERTISEMENT

În clasamentul etapei, Pogacar a fost urmat de Jonas Vingegaard, la 1 minut şi 2 secunde, respectiv Remco Evenepoel, la 1:14 de omul care a bătut toate recordurile în Le Tour: 6 victorii de etapă de la un rutier care nu e sprinter nu s-au mai văzut în acest secol.

Clasamentul general din Le Tour: 

Clasamentul general din Le Tour. Sursa: captură Le Tour
Clasamentul general din Le Tour. Sursa: captură Le Tour

UPDATE: Tadej Pogacar şi-a spulberat adversarii! A câştigat a cincea etapă în Le Tour

Tadej Pogacar a reuşit o performanţă remarcabilă în Le Tour. S-a impus în cinci etape din totalul de 20 din Le Tour. Slovenul a câştigat la Col de la Couillole, ultima etapă cu final în căţărare.

ADVERTISEMENT

Remco Evenepoel şi Jonas Vingegaard l-au atacat fără succes pe Pogacar. Ajuns în ultimul kilometru alături de danez, Vingegaard n-a contat la sprint şi Pogacar devine primul ciclist din acest secol care câştigă cinci etape într-un mare tur fără să fie sprinter:

“Dacă mi-ai fi spus înaintea Turului că voi câștiga 5 etape, nu aș fi crezut. E dincolo de orice imaginație. Sper ca mâine seară să sărbătoresc alături de colegi. Jonas a avut zile grele, dar e un luptător.

ADVERTISEMENT

A dat și astăzi totul. Tricoul Galben era suficient pentru mine. Dacă au venit și victoriile de etapă, cu atât mai bine”, a spus Pogacar la final.

Clasamentul etapei: 

1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
2. Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) +4”
3. Richard Carapaz (EF Education Easy Post) +23”

ADVERTISEMENT

Clasamentul general: 

1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
2. Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) +5’14”
3. Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) +8’04”

UPDATE: Tadej Pogacar a câştigat etapa “regină”! Slovenul, cinci minute avans faţă de Vingegaard

Tadej Pogacar este dominator în Turul Franţei 2024. Rutierul sloven a câştigat etapa “regină” din Le Tour, încheiată la Isola, pe o căţărare de categoria 1. Slovenul a atacat din grupul favoriţilor şi nimeni nu a putut să îi facă faţă.

I-a prins rând pe rând pe cei plecaţi în evadare, iar cu doi kilometri până la final l-a prins pe Matteo Jorgensson, cel care conducea cursa la momentul respectiv. Este a patra victorie de etapă pentru Pogacar.

Clasamentul etapei: 

1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
2. Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike) +21”
3. Simon Yates (Jayco-AlUla) +40”
4. Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) +1’11”
5. Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) +1’42”

Clasamentul general: 

1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
2. Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) +5’03”
3. Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) +7’01”
4. Joao Almeida (UAE Team Emirates) +15’07”
5. Mikel Landa (Soudal-Quick Step) +15’34”
6. Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers) +17’36”
7. Adam Yates (UAE Team Emirates) +19’18”

VEZI VIDEO:

UPDATE: Carapaz, victorie din evadare în etapa a 17-a

Rutierul echipei EF Education-EasyPost, Richard Carapaz, a câștigat dintr-o evadare formată târziu în etapa a 17-a a Turului Franței, care a avut loc între localitățile Saint-Paul-Trois-Chateaux și Superdevoluy, pe distanța a 177,8 kilometri.

Deja câștigător a trei etape în Turul Italiei și a altor 3 etape în Turul Spaniei, ecuadorianul și-a trecut în palmares primul succes în Marea Buclă și a devenit al 110-lea ciclist care se  impune în cel puțin o etapă din toate cele trei mari competiții.

Carapaz a fost urmat de alți doi cățărători aflați în evadare, britanicul Simon Yates (Jayco AlUla), la 37 de secunde și de spaniolul Enric Mas (Movistar), la 57 de secunde.

În spate, în bătălia oamenilor de general, belgianul Remco Evenepol (Soudal-Quick Step), le-a luat câteva secunde lui Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) și lui Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike). Pe ultimele sute de metri slovenul a atacat și el și i-a mai lua două secunde danezului.

Cu patru etape înainte de încheierea Turului Franței, Pogacar are un avans de 3 minute și 11 secunde față de Vingegaard și de 5 minute și 9 secunde față de Evenepoel.

Turul Franței 2024

UPDATE: Philipsen, a treia victorie la sprint

Ciclistul echipei Alpecin-Deceuninck, Jasper Philipsen, s-a impus la sprintul masiv din etapa a 16-a a Turul Franței, desfășurată pe distanța a 188,6 kilometri, între Gruissan și Nîmes, profitând și de căzătura principalului contracandidat Biniam Girmay (Intermarche-Wanty), cu 1,5 kilometri înainte de finiș.

Excelent lansat de coechipierul său Mathieu Van der Poel, rutierul belgian s-a impus extrem de clar și a câștigat a treia etapă din această ediție. El i-a devansat la final pe germanul Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) și pe norvegianul Alexander Kristoff (Uno-X Mobility).

Cu această victorie, coroborată și cu căderea lui Girmay, lupta pentru tricoul verde s-a redeschis. În acest moment sportivul din Eritrea mai are un avans de doar 32 de puncte față de Philipsen.

Clasamentul general nu a suferit modificări în partea sa superioară. Slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) are în continuare un avans de 3 minute și 9 secunde față de danezul Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) și de 5 minute și 19 secunde față de belgianul Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step).

Turul Franței 2024

UPDATE: Tadej Pogacar, a doua victorie în Pirinei!

Tadej Pogacar a dominat etapele din Pirinei până acum. Slovenul s-a impus și duminică, în etapa încheiată la Plateau de Beille și i-a mai luat un minut și opt secunde lui Jonas Vingegaard, care nu a avut nici de această dată antidot la atacul lui Poggy.

Podiumul a fost completat de Remco Evenepoel, care a încheiat la 2 minute și 51 de secunde de învingător. În clasamentul general, Pogacar și-a extins la 3 minute și 9 secunde diferența față de Vingegaard.

VEZI VIDEO ULTIMUL KILOMETRU: 

Clasamentul etapei a 15-a:
1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
2. Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) +1’08”
3. Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) +2’51”
4. Mikel Landa (Soudal-Quick Step) +3’54”
5. Joao Almeida (UAE Team Emirates) +4’43
Clasamentul general: 
1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
2. Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) +3’09”
3. Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) +5’19”
4. Joao Almeida (UAE Team Emirates) +10’54”
5. Mikel Landa (Soudal-Quick Step) +11’21”

UPDATE: Tadej Pogacar a câștigat etapa a 14-a din Turul Franței

Tadej Pogacar a câștigat etapa a 14-a din Turul Franței și și-a extins avantajul în clasamentul general. Slovenul s-a impus spectaculos în prima etapă din Pirinei, desfășurată între Pau și Pla d’Adet.

Este a 13-a victorie pe care Tadej Pogacar o obține în Le Tour. Sportivul sloven a forțat cu 4,5 kilometri înainte de final și l-a lăsat fără replică pe principalul rival, Jonas Vingegaard, care s-a clasat pe locul al doilea, la 39 secunde distanță.

Podiumul a fost completat de Remco Evenepoel .Astfel, Tadej Pogacar a pus încă 39 de secunde față de liderul Visma și și-a extins avantajul general de 1 minut și 57 de secunde.

UPDATE: Primoz Roglic a abandonat

Echipa Red Bull-Bora-hansgrohe a anunțat că rutierul sloven Primoz Roglic a abandonat Turul Franței 2024, după ce a căzut în etapa a 12-a și a ajuns la final cu o întârziere de aproape 2 minute.

”Primoz Roglic a fost supus unei examinări atente de către echipa noastră medicală după etapa de ieri și din nou în această dimineață. S-a luat decizia că nu va începe astăzi, pentru a se concentra pe obiectivele viitoare. Însănătoșire grabnică Primoz”, se arată într-un comunicat al echipei germane.

Considerat unul dintre favoriți la câștigarea Turului Franței 2024, rutierul sloven ajunsese pe locul 6 în clasamentul general după problemele avute în etapa a 12-a, la 4 minute și 42 de secunde în urma liderului Tadej Pogacar.

UPDATE: Biniam Girmay a câştigat a treia etapă în Le Tour! Roglic a pierdut timp

Biniam Girmay a câştigat la sprint etapa a 12-a, încheiată la Villeneuve sur Lot. Sportivul de la Intermarche i-a depăşit la sprint pe Wout Van Aert şi Arnaud Demare. Pascal Ackerman şi Mark Cavendish au completat top 5.

Deşi a fost o etapă de plat, au avut loc schimbări şi în clasamentul general. Primoz Roglic a suferit o căzătură şi a încheiat la 1 minut şi 57 de secunde de plutonul frundaş, căzând pe locul 6 în clasamentul general.

Clasamentul general: 

Clasamentul general din Le Tour
Clasamentul general din Le Tour

UPDATE: Vingegaard câştigă la sprint în faţa lui Pogacar

Jonas Vingegaard a câştigat etapa a 11-a din Turul Franţei. Danezul l-a învins la sprint pe Tadej Pogacar, tricoul galben din Le Tour. Vingegaard a revenit pe căţărare lângă Pogacar, cel care a atacat pe penultima ascensiune a zilei.

Cei doi au ajuns cap la cap la final, iar, surprinzător, sprintul în Le Lioran a câştigat Vingegaard. Podiumul a fost completat de belgianul Remco Evenepoel, venit la 25 de secunde de principalii favoriţi.

În clasamentul general, Tadej Pogacar îşi menţine un avantaj de un minut şi şase secunde faţă de Evenepoel, iar Vingegaard încheie podiumul, fiind la 1 minut şi 14 secunde de sloven.

Clasamentul general: 

1. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
2. Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) +1’06”
3. Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) +1’14”
4. Primoz Roglic (Red Bull-Bora-Hansgrohe) +2’45”
5. Joao Almeida (UAE Team Emirates) +4’20”
6. Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers) +4’40”
7. Mikel Landa (Soudal-Quick Step) +5’38”

UPDATE: Philipsen victorie clară la sprint

După câteva ratări neașteptate, rutierul echipei Alpecin-Deceuninck, Jasper Philipsen, a spart gheața și a câștigat la sprint etapa a 10-a din Turul Franței, desfășurată pe distanța a 187,3 kilometri, între Orleans și Saint-Amand-Montrond.

Excelent lansat de campionul mondial Mathieu van der Poel, belgianul nu a mai ezitat și nu le-a oferit nicio șansă rivalilor săi. Philipsen a fost urmat de Biniam Girmay din Eritrea (Intermarche-Wanty) și de germanul Pascal Ackermann (Israel-Premier Tech).

În clasamentul general nu a intervenit nicio modificare la vârf, astfel că Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) are în continuare un avans de 33 de secunde față de Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), de un minut și 15 secunde față de danezul Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) și de un minut și 36 de secunde față de slovenul Primoz Roglic (Red Bull-Bora-Hansgrohe).

Turul Franței 2024

UPDATE: Vlasov s-a retras în ziua de pauză

În ziua de pauză din Turul Franței, echipa Red Bull-Bora-Hansgrohe a anunțat abandonul ciclistului rus Aleksandr Vlasov, principalul locotenent al slovenului Primorz Roglic în lupta acestuia pentru tricoul galben.

”Din păcate, Aleks Vlasov va părăsi Turul Franței din cauza unei fracturi de gleznă. Vindecă-te curând, Aleks”, este mesajul echipei dat de formația germană pe rețelele de socializare. În momentul abandonului, Vlasov se afla pe locul 11 în clasamentul general, la 4 minute și 36 de secunde de liderul Tadej Pogacar.

UPDATE: Turgis, succes uriaș în etapa a 9-a

Ciclistul echipei Total Energies, Anthony Turgis, s-a impus într-un sprint redus din evadare în etapa a 9-a a Turul Franței, desfășurată în jurul orașului Troyes și care a fost marcată de 32 de kilometri de drumuri neasfaltate.

Rutierul francez, care a adus prima victorie a echipei sale în Marea Buclă după o pauză de 7 ani,  s-a impus într-un final nebun la sprint în fața britanicului Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) și Derek Gee (Israel-Premier Tech). În spate, favoriții la tricoul galben au dat atacuri spectaculoase, dar fără finalitate și în cele din urmă au sosit cu toții împreună.

Clasamentul general nu a suferit nicio schimbare în partea sa superioară, așa că Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) are în continuare un avans de 33 de secunde față de Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), de un minut și 15 secunde față de danezul Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) și de un minut și 36 de secunde față de slovenul Primoz Roglic (Red Bull-Bora-Hansgrohe).

Turul Franței 2024

UPDATE: Victoria lui Girmay, sărbătorită pe străzi în Eritrea

Victoria la sprint a lui Biniam Girmay în etapa a 8-a a Turului Franței a fost sărbătorită pe străzile din Asmara, capitala statului Eritrea. Fanii ciclismului din țara africană au dansat pe străzi după succesul conaționalului lor.

Rutierul în vârstă de 24 de ani al echipei Intermarche – Wanty este la a doua victorie în actuala ediție a Turului Franței, după ce a câștigat și sprintul din etapa a 3-a desfășurat la Torino.

UPDATE: Girmay s-a impus la un sprint în urcare

Rutierul echipei Intermarche – Wanty, Biniam Girmay, a reușit o nouă victorie la sprint în etapa a 8-a din Turul Franței, desfășurată pe distanța a  183,4 kilometri, între localitățile Semur-en-Auxois și Colombey-les-deux-Eglises.

Rutierul din Eritrea, aflat la al doilea succes, i-a devansat pe belgienii Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) și Arnaud de Lie (Lotto-dstny) într-un final care s-a încheiat cu un sprint într-o ușoară cățărare.

Clasamentul general nu a suferit nicio schimbare în partea sa superioară, așa că Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) are în continuare un avans de 33 de secunde față de Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), de un minut și 15 secunde față de danezul Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) și de un minut și 36 de secunde față de slovenul Primoz Roglic (Red Bull-Bora-Hansgrohe).

Turul Franței 2024

UPDATE: Evenepoel, victorie așteptată la contratimp

Ciclistul echipei Soudal-Quick Step, Remco Evenepoel, a câștigat scontat contratimpul individual din etapa a 7-a a Turul Franței, desfășurat pe distanța a 25,3 kilometri, între Nuits-Saint-Georges și Gevrey-Chambertin.

Belgianul a fost cronometrat cu timpul de 28 de minute și 52 de secunde și i-a devansat pe ceilalți 3 favoriți la câștigarea Marii Bucle. Slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a fost al doilea, cu o întârziere de 12 secunde, conaționalul său Primoz Roglic (Red Bull-Bora-Hansgrohe) a venit al treilea, la 34 de secunde, iar danezul Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) a fost pe 4, la 37 de secunde.

În clasamentul general, Pogacar mai are acum un avans de doar 33 de secunde față de Evenepoel, dar și-a mărit distanța față de Vingegaard (un minut și 15 secunde) și Roglic (un minut și 36 de secunde).

Turul Franței 2024

UPDATE: Cavendish a intrat în istorie

Rutierul echipei Astana, Mark Cavendish, a câștigat la sprint etapa a 5-a din Turul Franței, care a avut loc între Saint-Jean-de-Maurienne și Saint-Vulbas, și a devenit ciclistul cu cele mai multe victorii de etapă din Marea Buclă.

Britanicul de 39 de ani a ajuns la succesul cu numărul 35 în turul Franței și l-a depășit astfel pe legendarul rutier belgian Eddy Merckx. Cavendish i-a învins la sprint pe belgianul Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) și pe norvegianul Alexander Kristoff (Uno-X).

Clasamentul general nu suferă niciun fel de modificări la vârf, slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) păstrând un avans de 45 de secunde față de belgianul Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) și de 50 de secunde față de danezul Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike).

Turul Franței 2024

UPDATE: Tadej Pogacar, victorie solitară la Valloire

Ciclistul sloven al echipei UAE, Tadej Pogacar, a câștigat solitar etapa a 4-a din Turul Franței, una desfășurată între Pinerolo și Valloire. În urma acestui succes, Pogi a recâștigat tricoul galben de lider în clasamentul general.

Pogacar a atacat cu 800 de metri înainte de finalul cățărării de pe Galibier și i-a lăsat în urmă pe toți contracandidații săi. Slovenul a ajuns singur la finiș și a câștigat cu 35 de secunde în fața lui Remco Evenepoel, Juan Ayuso și Primoz Roglic, în timp de Jonas Vingegaard și Carlos Rodriguez au venit cu o întârziere de 37 de secunde.

În urma acestui succes fantastic, Pogacar a redevenit lider în clasamentul general, fiind urmat de Evenepoel, la 45 de secunde și și Vingegaard, la 50 de secunde.

Turul Franței 2024

UPDATE: Biniam Girmay, câștigător supriză în sprintul de la Torino

Ciclistul Biniam Girmay din Eritrea a reușit o victorie pe cât de neașteptată, pe atât de spectaculoasă în etapa a 3-a din Turul Franței, într-un sprint haotic desfășurat pe străzile orașului Torino.

Rutierul lui Intermarche – Wanty a profitat din plin de problemele celorlalte echipe care nu au reușit să-și adune trenulețele și de o căzătură masivă care a subțiat plutonul la final și s-a impus în fața columbianului Fernando Gaviria (Movistar Team) și a belgianului Arnaud de Lie (Lotto-dstny).

Deși a sosit cu plutonul, slovenul Tadej Pogacar (UAE) a venit doar pe locul 38 în etapă și i-a predat tricoul galben ecuadorianului Richard Carapaz (EF Education-Easy Post), care are un total mai bun al pozițiilor în primele 3 etape.

VEZI VIDEO FINALUL ETAPEI:

Clasamentul general din Le Tour:

Turul Franței 2024

UPDATE: Kevin Vauquelin, prima victorie pentru Arkea! Tadej Pogacar, în galben

Kevin Vauquelin a dat lovitura din evadare și a adus prima victorie din istorie într-un mare tur pentru Arkea – B&B Hotels. În clasamentul general, Tadej Pogacar a atacat pe ultima cățărare a zilei și doar Jonas Vingegaard a putut răspunde dintre rutierii care se bat pentru tricoul galben.

În finalul etapei s-au regrupat cu grupul Pogacar și Richard Carapaz și Remco Evenepoel. Dar, rutierul sloven va îmbrăca tricoul galben începând cu etapa a treia, preluând șefia de la Romain Bardet, câștigătorul primei etape.

VEZI VIDEO FINALUL ETAPEI: 

Clasamentul general din Le Tour:

Clasamentul general după etapa a doua
Clasamentul general după etapa a doua

UPDATE. Romain Bardet câştigă prima etapă din Turul Franţei!

Surpriză mare în prima etapă din Le Tour. Romain Bardet s-a impus la Rimini, după o evadare în care a colaborat alături de colegul său de la DSM, Frank Van den Broek. Cei doi au ajuns cu câteva secunde avans în faţa plutonului, pe locul trei fiind Wout Van Aert.

Pentru Romain Bardet este a patra victorie din carieră în Turul Franţei. Rutierul francez va purta pentru prima dată în carieră tricoul galben. El se va retrage după Giro D’Italia 2025. Etapa a doua din Le Tour se va desfăşura duminică între Cesenatico şi Bologna, o etapă cu o lungime de 199 de kilometri.

VEZI VIDEO FINALUL PRIMEI ETAPE: 

Turul Franţei 2024. Finalul nu va mai fi la Paris, ci la Nisa!

Finalul va fi, în premieră, la Nisa, cu un contratimp individual. Tradiţia finalului pe Champs-Élysées din Paris a fost întreruptă în acest an din cauza Jocurilor Olimpice, care vor începe la mai puţin de o săptămână după finalul “Marii Bucle”.

Dintre cele 21 de etape, opt vor fi de sprint, patru de munte mediu şi şapte etape montane, cu patru finişuri în căţărare. Rutierii vor avea şi două contratimpuri individuale, inclusiv finalul de la Nice, când se poate decide câştigătorul.

Luptă dură pentru tricoul galben! Patru mari favoriți

Se anunţă o luptă dură, cu patru mari favoriţi la tricoul galben. Tadej Pogacar vrea să devină primul rutier de la Marco Pantani (1998) care face dubla Turul Italiei – Turul Franţei. Câştigător clar în Giro, Pogacar vrea să îşi recâştige coroana în Le Tour.

Jonas Vingegaard a câştigat ultimele două ediţii din Turul Franţei, dar danezul nu vine în formă maximă în Le Tour. El a suferit un accident grav în Turul Ţării Bascilor şi pregătirea nu a putut fi la cel mai înalt nivel, mai ales că la un moment dat s-a pus problema dacă va putea lua startul.

Remco Evenepoel ia startul în Turul Franţei. Belgienii aşteaptă de aproape o jumătate de secol un câştigător în Marea Buclă, dar poate Evenepoel, câştigătorul Vuelta 2022, să câştige şi cea mai prestigioasă cursă?

Primoz Roglic a părăsit anul trecut pe Jumbo-Visma şi a semnat cu Bora-Hansgrohe, pentru a deveni lider în Turul Franței. Slovenul este câștigător de Giro și Vuelta și singurul mare obiectiv al carierei mai rămâne Turul Franței.

Poate Cavendish să îl întreacă pe Merckx?

La start va fi și Mark Cavendish. Legendarul rutier britanic și-a prelungit contractul cu Astana pentru a mai încerca o dată să doboare recordul de victorii ale lui Eddy Merckx. Cei doi au câte 34 de victorii de etapă din Le Tour.

Sprinterul de la Astana are câteva șanse de a obține victoria cu care să scrie istorie în Le Tour. Foarte probabil, la finalul acestui sezon, rutierul în vârstă de 39 de ani, se va retrage din activitate.

  • 15 este numărul de participări în Le Tour pentru Cavendish
  • 500.000 de euro încasează învingătorul din Turul Franței
ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați