ADVERTISEMENT
Sporturi

Turul Franţei se va desfăşura în 2020. Este pentru prima dată de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial când nu va avea loc în luna iulie

Autor: Andrei Șchiopu | 15.04.2020 | 15:10
Turul Franţei se va desfăşura în 2020. Este pentru prima dată de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial când nu va avea loc în luna iulie
Turul Franței se ține în acest an! Este pentru prima dată de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial când nu va avea loc în luna iulie. Sursă foto: aboutfrance.com

Turul Franței se va desfășura în acest an începând cu data de 29 august până pe 20 septembrie. Competiția trebuia să aibă loc inițial în perioada 27 iunie-19 iulie, dar din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a mai putut ține.

ADVERTISEMENT

Turul Franței se va desfășura în 2020

Pentru prima dată de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, Turul Franței nu va avea loc în luna iulie.

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) şi reprezentanţii plutonului profesionist au programată o reuniune în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, a validat noua dată a competiției.

ADVERTISEMENT

„Ne-am pus de acord pentru datele de desfășurare a competiției, astfel încât vom începe pe data de sâmbătă, 29 august până duminică, 20 septembrie, în cel mai tardiv sezon din istorie”, a spus Christian Prudhomme, directorul Turului Franței.

Decizia a fost luată după anunțul președintelui Emmanuel Macron

Decizia de amânare a fost luată după ce după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat interzicerea evenimentelor cu public numeros cel puţin până la mijlocul lunii iulie, din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Marile festivaluri şi evenimente cu public numeros nu vor putea avea loc cel puţin până la jumătatea lunii iulie”, a spus Emmanuel Macron.

Totodată, Christian Prudhomme a respins ferm ideea ca Turul Franței să se desfășoare fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Marea Buclă va respecta traseul prevăzut iniţial pentru cele trei săptămâni de cursă. Organizatorul Turului Franţei, Amaury Sport Organization (ASO), nu a putut fi contactat de AFP marţi seara, pentru a confirma informaţiile difuzate de Dauphine Libere.

Bernard Hinault, câștigător de cinci ori al Turului Franței a declarat că cel mai important în aceste momente este viața oamenilor: „Viața este mai importantă decât o cursă ciclistă. Trebuie să ne gândim la oameni.

ADVERTISEMENT

Unii compara situatia actuala cu cea de dupa razboi, dar nu cred asa ceva. Atunci veneau doar ciclistii din Europa, acum vin din toata lumea. Dar este adevarat ca suntem intr-un razboi. Un razboi contra virusului”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!