Sporturi

Turul Italiei 2020. Tao Geoghegan Hart, victorie finală după un contratimp câștigat de Ganna. Video

25.10.2020 | 18:32
Turul Italiei 2020 Tao Geoghegan Hart victorie finala dupa un contratimp castigat de Ganna Video
ADVERTISEMENT

Turului Italiei 2020 se anunță o cursă una extrem de interesantă prin prima rutierilor care și-au anunțat participarea, dar și a faptului că această ediție se va desfășura toamna iar vremea va fi total diferită de cea din primăvară când se desfășoară în mod normal întrecerea.

O altă particularitate a cursei este faptul că este al doilea mare tur din acest an, după Turul Franței, și nu primul așa cum se obișnuia în anii precedenți.

ADVERTISEMENT

Toate aceste modificări făcute de organizatori din cauza pandemiei de coronavirus vor face și mai pasionantă lupta pentru tricoul roz care se va da timp de mai bine de trei săptămâni, între 3 și 25 octombrie.


UPDATE, 25 octombrie, ora 18:33 / Rutierul echipei Ineos, Tao Geoghegan Hart, a câștigat Turul Italiei 2020, după ce a făcut un contratimp mai bun la Milano decât rivalul său, australianul Jai Hindley (Sunweb).

ADVERTISEMENT

Britanicul în vârstă de 25 de ani, care venise inițial pentru a-l ajuta pe Geraint Thomas, a încheiat ediția cu numărul 103 din Giro cu un avans de 39 de secunde față de Hindley și cu un minut și 29 de secunde față de coechipierul acestuia, olandezul Wilco Kelderman. Geoghegan Hart este primul ciclist din istoria Turului Italiei care câștigă fără să fi purtat până la ultima etapă tricoul roz.

tit

Ultima etapă din Giro a fost câștigată de campionul mondial la contratimp, italianul Filippo Ganna. Rutierul de la Ineos i-a învins cu 32 de secunde pe belgianul Victor Campenaerts (NTT) și pe colegul său, australianul Rohan Dennis.

ADVERTISEMENT

tit


UPDATE, 24 octombrie, ora 17:11 / Ciclistul echipei Ineo, Tao Geoghegan Hart, a câștigat etapa a 20-a a Turului Italiei, încheiată în ascensiune la Sestriere.

Britanicul s-a impus la un sprint în doi cu australianul Jai Hindley (Sunweb). Al treilea a sosit, la 25 de secunde, australianul Rohan Dennis de la Ineos, iar marele pierzător al etapei este olandezul Wilco Kelderman de la Sunweb, purtătorul tricoului roz, care a venit cu o întârziere de un minut și 35 de secunde.

ADVERTISEMENT

tit

O situație incredibilă se prezintă în clasamentul general, acolo unde Hindley și Geoghegan Hart sunt în același timp, dar australianul este lider la sutimi de secundă. Este pentru prima oară în istoria marilor tururi când doi cicliști vor pleca în ultima etapă cu același timp. Kelderman a căzut pe poziția a treia, având o întârziere de un minut și 32 de secunde.

tit

Ultima etapă a Turului Italiei de duminică, 25 octombrie, programează un contratimp individual de 15,7 kilometri, care se încheie la Milano. Traseul este unul plat care îl favorizează pe campionul mondial al probei, italianul Filippo Ganna, dar toți ochii vor fi pe bătălia incredibilă dintre Hindley și Geoghegan Hart.

tit


UPDATE, 22 octombrie, ora 17:43. Artificii în etapa regină din Il Giro, desfășurată între Pinzolo și Laghi din Cancano. Pe traseu am avut și celebra cățărare Stelvio, pe vârful căreia a fost “Cima Coppi” în acest an, adică cea mai ridicată înălțime din tur. Rohan Dennis a încheiat primul cățărarea pe Stelvio (2758 de metri), alături de Tao Geoghegan Hart și Jai Hinley. Liderul clasamentului general, Joao Almeida a rămas în spate, la fel și Wilko Kielderman, principalul său urmăritor.

La final, Jai Hinley de la Sunweb a câștigat etapa după un sprint cu Tao Geoghegan Hart. Wilko Kielderman a venit cu o întârziere de două minute și 18 secunde, dar a reușit să preia tricoul de lider în Il Giro, cu trei etape înainte de final.

Clasamentul etapei: 

Se anunță o bătălie dură în clasamentul general, Kielderman, Hinley și Geoghegen Hart fiind despărțiți de doar 15 secunde. Vineri va fi o etapă de plat cu o lungime de 258 de km, însă sâmbătă va fi o etapă de cinci stele între Alba și Sestriere.

Clasamentul general: 

Profilul etapei a 19-a: 


UPDATE, 21 octombrie, ora 17:44 / Rutierul echipei NTT, Ben O’Connor, s-a impus din evadare în etapa a 17-a a Turului Italiei, încheiată în ascensiune la Madonna di Campiglio.

Australianul a atacat pe ultima cățărare și a trecut linia de sosire cu un avans de 31 de secunde față de austriacul Hermann Pernsteiner (Bahraun McLaren) și de un minut și zece secunde de belgianul Thomas De Gendt (Lotto Soudal).

tit

Favoriții au stat la cutie și nu s-au atacat, astfel că portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step) rămâne în roz cu un avans de 17 secunde față de olandezul Wilco Kelderman și de două minute și 58 de secunde față de australianul Jai Hindley, ambii de la Sunweb.

tit

Etapa a 18-a de joi, 22 octombrie, este cea mai așteptată din această ediție, fiind cotată cu cinci stele și va avea pe parcurs celebra cățărare de pe Stelvio. Vor fi 207 kilometri care se vor încheia în ascensiune la Laghi di Cancano, după ce anterior rutierii vor mai trece trei cățărări. Se anunță o bătălie uriașă între favoriți.

tit


UPDATE, 20 octombrie, ora 17:51 / Ciclistul echipei Bahrain McLaren, Jan Tratnik, a câștigat din evadare etapa a 16-a a Turului Italiei, încheiată la San Daniele del Friuli.

Slovenul a plecat din evadare cu 30 de kilometri înainte de final, l-a prins din urmă pe Ben O’Connor (NTT) și l-a învins pe australian cu șapte secunde. Al treilea a ajuns coechipierul lui Tratnik, italianul Enrico Battaglin, la un minut și 14 secunde.

tit

Favoriții la tricloul roz au venit la aproape 13 minute, iar Joao Almeida a sprintat pe final și le-a luat două secunde rivalilor. Portughezul de la Deceunick Quick-Step are acum un avans de 17 secunde față de olandezul Wilco Kelderman și de două minute și 58 de secunde față de australianul Jai Hindley, ambii de la Sunweb.

tit

Etapa a 17-a de miercuri, 21 octombrie, se anunță a fi un de gală, fiind cotată cu cinci stele. Vor fi 203 kilometri care se vor încheia pe legendara cățărare de la Madonna di Campiglio, după ce anterior rutierii vor mai trece trei ascensiuni, două de categoria întâi și una de a treia. Se anunță o bătălie uriașă între favoriți.

tit


UPDATE, 18 octombrie, ora 17:51 / Rutierul echipei Ineos, Tan Geoghegan Hart, a câștigat etapa a 15-a a Turului Italiei, încheiată în ascensiune la Piancavallo.

Englezul, care a urcat până pe locul patru la general, a reușit să-i învingă într-un sprint în trei pe cicliștii echipei Sunweb, olandezul Wilco Kelderman și australianul Jai Hindley.

tit

Clasamentul general a înregistrat schimbări importante. Portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step) a reușit să-și păstreze in extremis tricoul roz și re acum un avans de 15 secunde față de Kelderman și de două minute 56 față de Hindley.

tit

Luni, 19 octombrie va fi zi de pauză, iar marți, 20 octombrie, etapa a a 16-a va avea 229 de kilometri și se va desfășura între Udine și San Daniele del Friuli. Este o etapă de patru stele, cu șase cățărări repertoriate pe parcurs și cu un final pe plat după o lungă coborâre. Va fi o etapă în care în principal evadarea va avea câștiga de cauză.

tit


UPDATE, 17 octombrie, ora 18:35 / Ciclistul echipei Ineos, Filippo Ganna, a cîștigat și al doilea contratimp din Turul Italiei, desfășurat în etapa a 14-a, pe distanța a 34,1 kilometri, de la Conegliano la Valdobbiadene.

Italianul, campion mondial al probei, l-a învins pe coechipierul său, australianul Rohann Dennis, sosit cu o întârziere de 26 de secunde. Poziția a treia i-a revenit americanului Brandon McNulty (UAE), venit la un minut și nouă secunde. Cu această perfornamță, americanul a nurcat până pe locul patru la general.

tit

Un contratimp fantastic a reușit și portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step), care a sosit al șaselea cu o întârziere de un minut și 31 de secunde. Lusitanul, însă, și-a dominat autoritar principalii adversari la tricoul roz. Acum, el are un avans de 56 de secunde față de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb) și de două minute și 11 secunde față de Pello Bilbao (Bahrain McLaren).

tit

Etapa a 15-a se va disputa duminică, 18 octombrie, pe distanța a 185 de kilometri, între Base Aerea Rivolto și Piancavallo. Este o etapă de patru stele cu finiș în ascensiune și în care cicliștii vor mai avea de trecut trei cățărări de categoria a doua. Se anunță o bătălie palpitantă, mai ales că mulți favoriți au pierdut timp important la contratimp.

tit


UPDATE, 16 octombrie, ora 17:29 / Rutierul echipei UAE, Diego Ulissi, a câștigat etapa a 13-a din Turul Italiei, impunându-se într-un sprint redus dintr-un grup format în principal din favoriuții la tricoul roz.

Italianul se află al doilea succes de etapă în actuala ediție și al optulea în carieră în Giro. Ulissi i-a învins la sprint pe purtătorul tricoului roz, portughezul Joao Joao Almeida (Deceunick Quick-Step) și pe austriacul Patrick Konrad (Bora).

tit

Datorită celor șase secunde de bonificație primite pentru clasarea pe locul secund, Almeida și-a mărit avansul în clasamentul general. El are acum un avans de 40 de secunde față de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb) și de 49 de secunde de Pello Bilbao (Bahrain McLaren).

tit

Vineri, 17 octombrie, etapa a 14-a aduce un contratimp valonat de 34,1 kilometri între Conegliano și Valdobbiadene. Este de așteptat ca această etapă să așeze lucrurile în clasamentul general, înaintea ultimei săptămâni din Giro.

tit


UPDATE, 15 octombrie, ora 18:38 / O nouă evadare a avut câștig de cauză în Turul Italiei, iar învingătorul etapei a 12-a este Jhonatan Narvaez de la Ineos.

Ecuadorianul de 23 de ani s-a impus pe o ploaie mocănească la Cesenatico, orașul în care s-a născut legendarul Marco Pantani.  Narvaez s-a impus cu un minut și opt secunde în fața ucraineanului Mark Padun (Bahrain McLaren), ultimul său coleg de evadare care a avut ghinionul să facă pană cu 23 de kilometri înainte de final.

tit

În clasamentul general nu există schimbări la nivelul înalt, astfel că portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step) păstrează tricoul roz cu un avans de 34 de secunde față de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb) și de 43 de secunde de Pello Bilbao (Bahrain McLaren).

tit

Vineri, 16 octombrie, etapa a 13-a vine cu 192 de kilometri între Cervia și Monselice. Aproape 80% din cursă va fi pe plat, dar la final există două cățărări de categoria a patra înainte de un final pe un fals plat în coborâre. Pare un finiș perfect pentru sprinterii care pot trece fără probleme peste cioturile din ultima parte.

tit


UPDATE, 14 octombrie, ora 17:21 / Arnaud Demare a arătat încă o dată că este cel mai bun sprinter din Turul Italiei și a câștigat fără probleme etapa a 11-a încheiată la Rimini.

Perfect lansat de coechipierii de la Groupama FDJ, francezul a obținut al patrulea succes de etapă, după ce i-a devansat pe slovacul Peter Sagan (Bora) și pe columbianul Alvaro Hodeg (Deceunick Quick-Step).

tit

În clasamentul general, portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step) păstrează un avans de 34 de secunde față de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb) și de 43 de secunde de Pello Bilbao (Bahrain McLaren).

tit

Etapa a 12-a va avea 204 kilometri și se va încheia la Cesenatico pe plat. Însă, etapa de patru stele nu este pentru sprinteri, deoarece este una ”dinți de fierăstrău” cu nu mai puțin din nouă dealuri, dintre care cinci ascensiuni sunt repertoriate. Va fi o etapă în care evadarea va avea o șansă importantă, iar la final sunt așteptați atacanții.

tit


UPDATE, 11 octombrie, ora 17:20 / Ciclistul echipei Education First, Ruben Guerreiro, a câștigat din evadare etapa a noua, desfășurată pe distanța a 208 kilometri și care s-a încheiat în cățătate la Roccaraso.

Cu doi kilometri înainte de finiș, portughezul a plecat din evadare alături de spaniolul Jonathan Castroviejo (Ineos). Cei doi s-au luptat pentru victoria finală, dar Guerreiro s-a arătat mai puternic și a trecut linia de sosire cu un avans de opt secunde.

tit

În clasamentul general, marii câștigători sunt olandezul Wilco Kelderman și danezul Jakob Fuglsang, care le-au luat câteva zeci de secunde italianului Vincenzo Nibali, spaniolului Pello Bilbao și olandezului Steven Kruijswijk. Portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step) avenit și el cu întârziere, dar și-a păstrat tricoul roz. El are acum un avans de30 de secunde față de Kelderman (Sunweb) și 39 de secunde față de Bilbao (Bahrain McLaren).

tit

Luni, 12 octombrie, este zi de pauză în Giro, etapa a zecea urmând să aibă loc marți, 13 octombrie, pe distanța a 177 de kilometri, între Lanciano și Tortoreto. Este o etapă cu patru cățărări ușoare pe parcurs și cu un final pe plat. Este de așteptat ca rutieri de forță să încerce să-i desprindă pe sprinteri pentru un final la un sprint redus.

tit


UPDATE, 10 octombrie, ora 21:38 / Liderul echipei Mitchelton-Scott, britanicul Simon Yates, a fost nevoit să abandoneze Turul Italiei, după ce a fost depistat pozitiv la coronavirus.

”Ciclistul de 28 de ani s-a izolat în camera sa în timpul procesului și va fi transportat în siguranță de o ambulanță pentru o perioadă de carantină. Simptomele sale rămân minore”, este comunicatul celor de la Mitchelton-Scott.


UPDATE, 10 octombrie, ora 17:42 / Rutierul echipei Israel Start-Up Nation, Alex Dowsett, a câștigat din evadare etapa a opta, desfășurată pe distanța a 200 de kilometri și încheiată la Vieste.

Surprinzător, evadarea a reușit în această etapă dedicată sprinterilor, iar Dowsett a atacat din evadare cu 18 kilometri înainte de final și a venit la final cu un avans de un minut și 15 secunde față de italienul Salvatore Puccio (Ineos) și de conaționalul său Matthew Holmes (Lotto Soudal).

tit

Clasamentul general nu a suferit modificări în partea sa superioară și portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step) are în continuare tricoul roz, având un avans de 43 de secunde față de spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren) și 48 de secunde față de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb).

tit

Etapa a noua va avea loc duminică, 11 octombrie, pe distanța a 208 kilometri, între San Salvo și Roccaraso. Este o etapă de patru stele cu multe cățărări și cu final în ascensiune, ceea ce înseamnă că la rampă vor ieși favoriții și va fi o adevărată bătălie între oamenii de clasament general.

tit


UPDATE, 9 octombrie, ora 17:40 / Arnaud Demare este cel mai bun sprinter din Il Giro. Rutierul de la Groupama-FDJ a câștigat a treia etapă din șapte disputat până acum, după un sprint în care i-a depășit de această dată pe Peter Sagan și Michael Mattews.

VEZI VIDEO:

Clasamentul general rămâne neschimbat cu Joao Almeida având tricoul roz, fiind urmat în clasament de Pello Bilbao la 43 de secunde și Wilco Kelderman la 48 de secunde.

Clasament general: 


UPDATE, 8 octombrie, ora 17:55 / Ciclistul echipei Groupama-FDJ, Arnaud Demare, a câștigat extrem de clar la sprint etapa a șasea a Turului Italiei.

Francezul a dominat autoritar sprintul final și a câștigat detașat în fața australianului Michael Matthews (Sunweb) și a italianului Fabio Felline (Astana).

tit

Clasamentul general nu a suferit modificări, astfel că lider este în continuare portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step), urmat de spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren), la 43 de secunde și de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb), la 48 de secunde.

tit

Etapa a șaptea se va desfășura vineri, 9 ocotmbrie, pe distanța a 143 de kilometri, de la Matera la Brindisi. Este o etapă care începe în ușoară coborâre, dar continuă și se termină pe plat. Este perfectă pentru un nou sprint final, dar cicliștii trebuie să fie atenți la vântul care se anunță și care poate rupe plutonul.

tit


UPDATE, 7 octombrie, ora 18:08 / Rutierul echipei Ineos, Filippo Ganna, a câștigat etapa a cincea a Turului Italiei, după ce se impusese și în contratimpul individual din prima zi.

Italianul a reușit să păcălească plutonul pe cățărarea finală și a ajuns de unul singur la final reușind să mai îndulceasă situația la Ineos după abandonul lui Geraint Thomas. Ganna a fost urmat la 34 de secunde de austriacul Patrick Konrad (Bora) și portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step).

tit

De altfel, portughezul își păstrează tricoul roz de lider în clasamentul general și are un avans de 43 de secunde față de spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren) și 48 de secunde față de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb).

tit

Etapa a șasea se va desfășura joi, 8 ocotmbrie, pe distanța a 188 de kilometri, de la Castrovillari la Matera. Este o etapă valonată, dar care mai mult ca sigur se va încheia cu un sprint la pluton, după o ușoată urcare pe final.

tit


UPDATE, 6 octombrie, ora 17:30 / Ciclistul echipei Grupama-FDJ, Arnaud Demare, a câștigat etapa a patra a Turului Italiei după un sprint nebun.

Francezul i-a devansat la fotografie, la Villafranca Tirrena, după 140 de kilometri, pe slovacul Peter Sagan (Bora) și pe italianul Davide Ballerini (Deceunick Quick-Step).

tit

Clasamentul general nu a suferit mari modificări, astfel că lider este în continuare portughezul Joao Almeida (Deceunick Quick-Step), urmat de ecuadorianul Jonathan Caicedo (EDucation First), la două seucnde, și spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren), la 39 de secunde.

tit

Etapa a cincea se va desfășura miercuri, 7 ocotmbrie, pe distanța a 225 de kilometri, de la Mileto la Camigliatello Silano. Este o etapă valonată, care se va încheia cu o coborțre importantă și apoi cu 1,2 kilometri de fals plat.

tit


UPDATE, 6 ocotmbrie, ora 13:31 / Rutierul echipei Ineos, Geraint Thomas, a decis să se retragă din Turul Italiei înainte de etapa a patra.

Galezul, considerat principalul favorit la viftoria finală, a căzut foarte rău în etapa precedentă chiar înainte de ultima cățărare de pe Etna și a ajuns la final cu o întârziere de peste 12 minute.


UPDATE, 4 octombrie, ora 17:47 / Ciclistul echipei UAE, Diego Ulissi, a câștigat etapa a doua a Turului Italiei la un sprint redus într-un final încheiat pe o cățărare urbană la Agrigento.

Italianul i-a învins după un sprint extraordinar pe slovacul Peter Sagan (Bora) și pe danezul Mikkel Frolich Honore (Deceunick Quick-Step). Marea pierzătoare a etapei este din nou Astana, care a mai pierdut un om important, rusul Alexander Vlasov, care a acuzat probleme stomacale.

tit

Clasamentul general nu a suferit mari modificări, astfel că italianul Filippo Ganna (Ineos) și-a păstrat tricoul roz.

tit

Etapa a treia programează primul mare șoc din Turul Italiei. După 150 de kilometrii, cicliștii vor termina etapa pe legendara cățărare de pe Etna.

tit


UPDATE, 3 octombrie, ora 18:50 / Rutierul echipei Ineos, Filippo Ganna, a câștigat prima etapă din Turul Italiei, un contratimp individual pe o distanță de 15,1 kilometri și a preluat tricoul roz de lider în clasamentul general.

Italianul de 24 de ani, campionul mondial în exercițiu al probei, i-a învins cu 22 de secunde pe portughezul Joao Almeida (Deceuninck Quick-Step) și pe danezul Mikkel Bjerg (UAE).

tit

Dintre favoriții la tricoul roz cel mai bine a ieșit Geraint Thomas (Ineos), care a venit cu o întârziere de 23 de secunde. Ceilalalți favoriți au următoarele întârzieri: Simon Yates (Mitchelton-Scott) – 49 de secunde, Vincenzo Nibali (Trek-Segafrefo) – un minut și 29 de secunde, Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) – un minut și 44 de secunde și Jakob Fuglsang (Astana) – un minut și 47 de secunde.

Columbianul formației Astana, Miguel Angel Lopez, a abandonat deja Giro după ce a căzut la contratimp și s-a lovit de gardul de protecție.


Favoriți de primă mână în Turul Italiei 2020

După ce în Turul Franței din acest an a explodat o adevărată ”bombă” și Tadej Pogacar i-a învins pe marii favoriți, echipele dominante ale plutonului, Jumbo Visma și Ineos, vor încerca să își ia revanșa în Turul Italiei 2020.

Britanicii de la Ineos merg pe mâna galezului Geraint Thomas, câștigător la Paris în 2018, și i-au făcut o echipă redubatibilă pentru Giro. ”G” îi va avea alături pe Jonathan Castroviejo, Rohan Dennis, Filippo Ganna, Tao Geoghegan Hart, Jhonatan Narvaez, Salvatore Puccio și Ben Swift.

Olandezii de la Jumbo Visma, care au trăit marea dramă în Turul Franței cu eșecul lui Tadej Pogacar, l-au adus în Italia pe Steven Kruijswijk, dar acesta nu are o echipă prea puternică care să-l ajute în munți. Același lucru se întâmplă și cu veteranul italian Vincenzo Nibali, care nu are coechipieri de top la Trek.

În schimb, Mitchelton-Scott și Astana par a fi cu adevărat marile adversare pentru Ineos. Australienii îl au cap de listă pe Simon Yates, care va avea la dispoziție coechipieri puternici care să îl ajute în drumul spre al doilea mare tur al carierei. Kazahii pariază pe Jakob Fuglsang, chiar dacă danezul nu a fost la nivelul optim în Tirreno.

Geraint Thomas, favorit la casele de pariuri

Jakob Fuglsang e marele pariu, chiar dacă danezul nu a fost la nivelul optim în Tirreno. Anterior, însă, rutierul de 35 de ani a impresionat. De la reluarea sezonului a obținut locul 5 în Strade Bianche, locul 2 în Turul Poloniei și a câștigat Il Lombardia.

Fuglsang va avea în Aleksandr Vlasov un locotenent de lux în munți, rusul putând la rândul său să lupte cu șanse reale pentru un loc în Top 10. Alex Aranburu e un puncheur cu șanse de victorii de etapă, dar pe cățărări va fi cu siguranță un ajutor de nădejde pentru cei doi rutieri ai Astanei.

Iar totul culminează la Astana cu aducerea columbianului Miguel Angel Lopez, pedepsit să fie locotenent după ce și-a anunțat plecarea la finalul anului. După ce a terminat Turul Franței acum mai puțin de două săptămâni, e imposibil ca sud-americanul să fie o variantă pentru general.

Casele de pariuri îl dau ca mare favorit pe Geraint Thomas, care are o cotă de 2,50, și este urmat de Adam Yates – 4,50, Jakob Fuglsang – 7,00, Steven Kruijswijk – 8,00, Vincenzo Nibali – 10,00 și Aleksandr Vlasov – 12,00.

Turul Italiei debutează sâmbătă, 3 octombrie cu un contratimp în lungime de 15,1 kilometri între Monreale și Palermo. Filippo Ganna, noul campion mondial de la Imola în proba contra-cronometru, e mare favorit. Rutierul de la Ineos se descurcă și mai bine pe distanțe scurte, iar etapa i se potrivește mănușă.

ADVERTISEMENT