TVA redus pentru mai multe produse. Ce alimente ar trebui să fie mai ieftine

Dan Suta   
în HotNews
14/05/2019, 15:03
TVA redus pentru mai multe produse. Ce alimente ar trebui să fie mai ieftine GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă a anunțat măsuri importante pentru români. Sursa foto: HEPTA.RO

Viorica Dăncilă a confirmat că guvernul a decis reducerea TVA la produsele românești de la 9% la 5%. Măsura a fost anunțată în ședința de azi, 14 mai, susținută la Palatul Victoria. Premierul a vorbit, cu această ocazie, și despre necesitatea eliminării dublelor standarde la nivel european în privința anumitor produse.

Viorica Dăncilă, anunțuri cruciale pentru țară

Dăncilă a mai spus că guvernul a pregătit foarte multe investiții în acest an și a anunțat și aplicarea amnistiei fiscale pentru persoanele fizice, care ajunge la un miliard de euro din bugetul statului român. Una din temele principale ale anunțurilor făcute la sediul guvernului a fost cea a reducerii TVA la produsele tradiționale românești.

Opozanții spun că aceste măsuri ne vor costa scump pe termen lung și că ele sunt luate în plină campanie europarlamentară, în timp ce premierul susține că acestea sunt parte din programul de guvernare și, mai devreme sau mai târziu, venea clipa în care punctele din proiectul guvernamental trebuiau aplicate.

TVA redus la alimente de la 9 la 5%. Sursa foto: HEPTA.RO

TVA la produsele românești, redus la 5%

”Anul 2019 va fi anul investițiilor, iar importanța acordată acestei politici se vede în teren. Mă bucur să anunț că în cursul acestei dimineți, Eugen Teodorovici a semnat contractul de finanțare a proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Dolj. Avem în vedere creșterea accesului românilor la produse sănătoase, de înaltă calitate.

Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse ecologice, tradiționale, autorizate de ministerul Agriculturii”,  a declarat Dăncilă în discursul susținut astăzi în fața miniștrilor, la Palatul Victoria. Premierul a vorbit și despre stadiul atragerii de fonduri europene.

Dăncilă a spus că a fost prin țară și a vorbit cu oamenii, întrebându-i ce nemulțumiri au și ce ar trebui să facă aleșii pentru ei. Premierul a spus că a fost foarte receptivă la doleanțele românilor. A stat de vorbă în periplul său prin țară cu oameni de afaceri, salariați, fermieri și autorități locale.

 

 

Închide ×