Fotbal international

TVR 1 nu are loc în grilă pentru Spania și Germania! Unde pot vedea microbiștii români meciurile decisive pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022

Una dintre cele mai pasionante grupe de la Cupa Mondială este cea cu Spania și Germania, însă partidele decisive ale celor două pentru calificare nu se pot vedea pe TVR 1.
01.12.2022 | 00:42
TVR 1 nu are loc in grila pentru Spania si Germania Unde pot vedea microbistii romani meciurile decisive pentru calificarea in optimile CM Qatar 2022
Una dintre cele mai pasionante grupe de la Cupa Mondială este cea cu Spania și Germania, însă partidele decisive ale celor două pentru calificare nu se pot vedea pe TVR 1. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cu o înfrângere în fața Japoniei și o remiză cu ibericii, naționala lui Hansi Flick abordează ultima etapă de pe ultima poziție în clasament și cu spectrul sumbru al eliminării.

Spania și Germania nu se văd pe TVR 1 cu ultimele meciuri din faza grupelor

Grupa E de la Cupa Mondială din Qatar a prilejuit partide foarte bune, surprize de proporții, iar ultima etapă se anunță incendiară, toate formațiile având șanse de calificare în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Joi, 1 decembrie, de la ora 21:00, se vor disputa jocurile Japonia – Spania și Costa Rica – Germania, în urma cărora se vor stabili cele două calificate, dar conducerea postului public a luat decizia de a nu transmite nicio întâlnire pe TVR 1.

Și asta deoarece pe principalul post a ales să difuzeze emisiunea ”Ora Unirii”, dedicată Zilei Naționale a României. În aceste condiții, meciul Spaniei se va vedea pe TVR 2, iar cel al Germaniei va fi transmis pe TVR Info.

ADVERTISEMENT
TVR 1 Spania Germania
Programul TVR în seara zilei de 1 Decembrie

În schimb, partidele care vor avea loc pe 1 decembrie, de la ora 17:00, Croația – Belgia și Maroc – Canada, din ultima etapă a Grupei F, vor putea fi urmărite pe principalele două posturi ale Televiziunii Române.

Bocanaciu, ”perlă” mondială cu Răzvan Burleanu

TVR are exclusivitate pentru transmiterea întâlnirilor de la Cupa Mondială și a trimis în Qatar patru comentatori pentru a acoperi evenimentul: Emil Hossu-Longin, Cristi Mîndru, Narcis Șelaru și Dragoș Bocanaciu.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă a fost protagonistul unei fraze uluitoare în timpul meciului Brazilia – Elveția 1-0, atunci când pe micile ecrane a apărut președintele FRF, Răzvan Burleanu, încadrat de legendarii fotbaliști Cafu și Roberto Carlos.

”Președintele Burleanu încearcă să afle cum Brazilia se califică de un pic de mai multe ori decât România la Mondiale”, a spus Bocanaciu. Trebuie remarcat faptul că sud-americanii sunt singura echipă care a participa la toate cele 22 de turnee finale din istorie, în timp ce ”tricolorii” au doar 7 prezențe.

ADVERTISEMENT

Dragoș Bocanaciu a ajuns în echipa de comentatori ai TVR pentru Cupa Mondială, după excluderea lui Marian Olaianos, ca urmare a unui scandal de agresiune și hărțuire sexuală ieșit la iveală cu doar câteva zile înainte de plecarea în Qatar.

ADVERTISEMENT