Sport

TVR 2 transmite fazele finale ale Campionatului European de fotbal feminin. Programul întâlnirilor

Postul public de televiziune a decis să transmită pe TVR 2 meciurile din fazele eliminatorii ale Campionatului European de fotbal feminin, care se desfășoară în Marea Britanie.
20.07.2022 | 18:10
TVR 2 transmite fazele finale ale Campionatului European de fotbal feminin Programul intalnirilor
Postul public de televiziune a decis să transmită pe TVR 2 meciurile din fazele eliminatorii ale Campionatului European de fotbal feminin, care se desfășoară în Marea Britanie. Sursă foto: Twitter UEFA Women's EURO 2022
ADVERTISEMENT

Turneul final a terminat faza grupelor fără vreo surpriză și se pregătește de sferturile de finală.

Fazele eliminatorii de la Campionatul European de fotbal feminin se văd pe TVR 2

Partidele din fazele finale ale Campionatului European de fotbal feminin se vor putea vedea la TVR 2 începând de miercuri, 20 iulie, și până duminică, 31 iulie, ziua marii finale. Postul public va transmite înregistrat meciurile din sferturile de finală și semifinale, urmând ca finala, ce va avea loc pe celebrul stadion Wimbley din Londra, să fie difuzată în direct.

ADVERTISEMENT

”Este incredibil ce amploare a luat fotbalul feminin în ultimii ani devenind un adevărat fenomen în Europa. Din punct de vedere tehnic fetele și-au îmbunătățit permanent nivelul, ajungând ca spectacolul oferit de un meci de fotbal feminin să fie la fel de intens ca cel al unuia de la fotbal masculin.

Marketingul a contribuit și el foarte mult la dezvoltarea acestui sport. În ultimele decenii, popularitatea fotbalului feminin a făcut ca marile cluburi să înfiinţeze echipe de fete, iar competiţiile continentale aduc din ce în ce mai mulți spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT

S-a ajuns să se înregistreze un record de asistență la fotbal feminin între Barcelona și Wolfsburg, cu 91.648 de spectatori, pe Camp Nou, în semifinalele UEFA Champions League”, a declarat Tudor Furdui, comentator TVR.

De la ce ore se văd meciurile de la Euro

”Este clar că fotbalul feminin este o parte integrantă a sportului mondial modern, iar Euro din Anglia nu face decât să confirme că o astfel de competiție este extrem de spectaculoasă: până la nivelul sferturilor s-au înscris 75 de goluri ceea ce face o medie de 3,41 goluri pe meci.

ADVERTISEMENT

În acest stadiu al competiției, au ajuns toate echipele favoritele. Personal, mi-aș dori ca Franța (cu multe jucătoare de la PSG, una dintre cele mai bune echipe de club din lume) să devină noua campioană continentală. Dar până la urmă, mingea e rotundă, la fel ca în fotbalul masculin, așa că cea mai bună echipă să câștige”, a mai spus Furdui.

Programul transmisiunilor de la TVR 2 este următorul:

  • Miercuri, 20 iulie, ora 00:55, sfert 1: Anglia – Spania
  • Joi, 21 iulie, ora 00:55, sfert 2: Germania – Austria
  • Vineri, 22 iulie, ora 23:55, sfert 3: Suedia – Belgia
  • Sâmbătă, 23 iulie, ora 00:30, sfert 4: Franţa – Olanda
  • Marţi, 26 iulie, ora 00:55: Semifinala 1
  • Miercuri, 27 iulie, ora 00:55: Semifinala 2
  • Duminică, 31 iulie, ora 18:55: Finala
ADVERTISEMENT

Campionatul European de fotbal feminin a ajuns la 13-a ediție, a doua găzduită de Marea Britanie după cea din 2005. Este al doilea turneu final la care participă 16 echipe, iar deținătoarea trofeului este Olanda. Marea absentă a competiției este jucătoarea iberică Alexia Putellas, câștigătoarea Balonului de Aur anul trecut, care este accidentată.

ADVERTISEMENT