News

TVR a pierdut Festivalul George Enescu! „Este pur și simplu incalificabil”. Ce post va transmite evenimentul

20.06.2019 | 15:53
TVR a pierdut Festivalul George Enescu Este pur si simplu incalificabil Ce post va transmite evenimentul

Festivalul George Enescu, cel mai prestigios eveniment cultural din România, își deschide porțile în 2019 pentru a 24-a ediție, care se va desfășura la București în perioada 31 august – 22 septembrie. Însă pentru prima oară Festivalul nu va mai fi urmărit pe Televiziunea Română, spre disperarea lui Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din cadrul Parlamentului României.

Cum a ratat TVR difuzarea Festivalului George Enescu

Președintele comisiei de Cultură din Parlament a sărit la atac la adresa celor de la TVR. Gigel Știrbu a explicat de ce postul public nu a reușit să mai asigure difuzarea Festivalului Internațional George Enescu:

„Pentru Televiziunea Română reprezenta un act de onoare să preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetenţei conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit!(…) Astfel, ratarea difuzării Festivalului George Enescu în acest an, demonstrează încă o dată, incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemel televiziunii publice. Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur şi simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcţionează în detrimentul cetăţenilor români, dar acest lucru se explică prin neputinţa şi incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR”, se arată într-un comunicat al lui Știrbu, emis de Mediafax.

Festivalul George Enescu nu va mai fi difuzat pe TVR *foto: festivalulenescu.ro
Festivalul George Enescu nu va mai fi difuzat pe TVR *foto: festivalulenescu.ro

Cine va fi difuza Festivalul Internațional George Enescu

Gigel Știrbu a explicat și care va fi televiziunea care va difuza festivalul internațional: Mai mult, postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel şi de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat.”, se arată în comunicat.

Doina Gradea, directorul general al Televiziunii Publice, a fost chemată miercuri în Comisia pentru cultură din Parlament. Gradea a refuzat, însă, să răspună întrebărilor pe motiv că nu există cvorum. Ulterior, Gigel Ştirbu a făcut apel către premierul Viorica Dăncilă pentru a sesiza Parlamentul, astfel încât TVR să vină cu un raport al activităţii pentru anul 2018.

Tags: