Fotbal international

Dorin Chioțea continuă atacurile către TVR, după ce a schimbat posturile pe care se transmite CM 2022: „Audiența a fost de 15 ori mai mică! Induc lumea în eroare cu bună știință”. Update

TVR a fost atacată din interior de către Dorin Chioțea, care a luat „foc” după ce televiziunea publică a luat decizia de a muta meciurile de la Campionatul Mondial.
02.12.2022 | 13:37
Dorin Chiotea continua atacurile catre TVR dupa ce a schimbat posturile pe care se transmite CM 2022 Audienta a fost de 15 ori mai mica Induc lumea in eroare cu buna stiinta Update
TVR, atacată din interior de Dorin Chioțea, după ce a schimbat posturile pe care se transmit meciurile de la Campionatul Mondial. Sursă foto: retetesivedete.ro
ADVERTISEMENT
02-12-2022
11:43

Dorin Chioțea, un nou atac la adresa TVR, după Japonia - Spania 2-1 și Costa Rica - Germania 2-4

Dorin Chioțea a pus din nou tunurile pe televiziunea română, care a ales să nu transmită pe programul principal niciunul din cele două thrillere de la CM 2022, Japonia – Spania 2-1 și Costa Rica – Germania 2-4. Primul a fost difuzat pe TVR 2, iar al doilea pe TVR Info.

„Audientele de aseara ale TVR1 au fost de vreo 15 de ori mai mici decat in zilele cu meciuri de la FIFA World Cup 2022. Puteau macar SA ANUNTE PE CRAWL unde se desfasura partida Costa Rica vs Germania, asa iti respecti telespectatorii din banii carora traiesti. Iar TVR INFO a fost in general in nota obisnuita.

Cel mai scump program din lume a fost dat la o parte ca sa intre o productie de slaba calitate motivand, chipurile, respectul fata de Ziua Nationala. Nu, nici vorba, emisiunea a fost o incropeala care a aratat exact contrariul. Iar romanii au amendat asta, ca cifrele nu mint. Nu poti masca aceasta irosire teribila a unor drepturi platite cu greu din banul public nefolosindu-le la valoarea lor. Nu e doar o lipsa de cunostinte basic de management tv, ci si de programare, de respect financiar. Este si un prejudiciu care poate fi calculat, pentru care decidentii ar trebui luati la intrebari de Ministerul Finantelor si de Curtea de Conturi. Mondialul performeaza ca niciodata la TVR1 si la TVR2 (aici in etapa a treia a grupelor).

Mai este ceva: de cand e PDG, regimul Dan Turturica a reusit o contraperformanta halucinanta: prabusirea pe linie a audientelor canalelor. Sunt multe ore pe zi cu 0.0 – 0.2. El ia toate deciziile, in Comitetul Director nu misca nimeni. Am asistat la asemenea scene, sedintele se filmeaza. Interesant, PDG nu ar trebui sa se amestece editorial, dar mentinand interimatele managerilor ii poate schimba oricand. El a hotarat, absolut hilar, sa nu trimita nici macar un reporter sportiv la cursa de record mondial a lui David Popovici cand TVR detinea drepturile de transmisie! De aceea nu au existat declaratii ale lui David din Zona Mixta a Foro Italico, precum cele luate de Marian Olaianos imediat dupa cursa de la Budapesta. Culmea, Turturica a fost in tribune la Roma, e drept ca in interes personal. Pentru el era de vazut, pentru platitorii de taxe s-a facut o mare economie!

Cei care sustin ca la TVR nu ar trebui sa ne intereseze audienta induc lumea in eroare cu buna stiinta. In televiziune, fara audienta esti irelevant. Nu contezi, nu existi, vocea ta e inutila, vocile publice devin inutile pentru ca mesajele nu ajung nicaieri. SRTv a devenit televiziunea publica europeana cu cele mai mici audiente raportate la propria tara. Asta costa 100 de milioane de euro anual!

O excelenta colega imi scria azi asa: “E vai de noi oricum. E timpul lor”. Tot ce scriu si ce voi scrie aici e de notorietate in TVR, chiar daca unora le convine aceasta situatie. Celor mai multi le este frica, ii inteleg pe fiecare. Pe mine insa, dupa ce mi-am vazut copilul aproape mort pe caldaram cand viata i se scurgea din el si ambulanta nu mai ajungea, nu ma sperie nimic pentru ca nu vreau sa traiesc intr-o situatie ca asta. Tara o facem noi. Eu nu pot sa tac si nu, NU E TIMPUL LOR. Nu cred ca politicienii care-si pun oameni in TVR vor raul institutiei, asa ceva e de neconceput pentru mine. Cred ca se lasa pacaliti sau nu realizeaza pe cine numesc. Nu am pe nimeni in spate, nu imi este frica, iar mici dictatori am mai vazut cum s-au dus unul cate unul. Am muncit din greu la TVR si nu pot inchide ochii. Ma declar avertizor public si voi scrie aici despre toate neconformitatile si neregulile, care n-au legatura cu indisciplina pe care probabil cauta sa o inventeze la comanda. Voi informa, in paralel, si autoritatile. Adevarul trebuie cunoscut de public, ca de asta da banii!”, a scris Dorin Chioțea, pe Facebook.

Concret, TVR 1 nu a transmis niciunul dintre meciurile Japonia-Spania și Costa Rica-Germania, două dintre cele mai dramatice meciuri de la turneul final.

TVR, atacată din interior de Dorin Chioțea, după ce a schimbat posturile pe care se transmit meciurile de la Campionatul Mondial

Dorin Chioțea a avut un atac la adresa TVR-ului, post la care a fost șeful departamentului de sport, după ce televiziunea publică a decis ca pe TVR 1 să transmită seara o emisiune pentru a celebra 1 decembrie, ziua națională a României.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul nu a suportat decizia luată de conducere, și anume de a muta pe TVR 2 meciul dintre Spania și Japonia, iar pe TVR Info meciul dintre Costa Rica și Germania.

În cea mai emoționantă seară de la CM, când Japonia conduce Spania și Costa Rica pe Germania, șefii TVR își bat joc de banul public și transmit pe TVR1 o emisiune cu iz patriotard, trasă de păr, cu dialoguri răsuflate ținute pe podele zgâriate.

ADVERTISEMENT

Nu așa se respectă România de ziua Țării, doamnelor și domnilor. Și vor ca noi să tăcem și să înghițim. Dl. Dan Turturică și ăia care decid asemenea aberații au impresia că au luat instituția pe persoană fizică. Să vă fie rușine!”, a fost mesajul dur postat de Dorin Chioțea pe pagina personală de Facebook.

„Cred că ți-ai semnat demisia!”

Mesajul dur postat de Dorin Chioțea a stârnit numeroase discuții în secțiunea de comentarii, iar unul dintre urmăriorii săi l-a felicitat pentru curaj, chiar dacă știe că atitudinea sa va avea repercusiuni:

ADVERTISEMENT

„Cred că ți-ai semnat demisia, din păcate. Totuși, bravo!”. „Ce fain că luați atitudine! Bravo!”, a fost reacția unui alt urmăritor.

„Rușine TVR! Bani publici puși la dispoziția unor neaveniți. ROMÂNIA, TREZEȘTE-TE!”, a reacționat un alt urmăritor al lui Dorin Chioțea.

ADVERTISEMENT

„Atâta timp cât coloana e dreapta, încă mai avem o șansă! Felicitări!”, a mai scris un alt urmăritor.

ADVERTISEMENT