Sport

TVR, audiențe sub așteptări la finala istorică în care David Popovici a câștigat al doilea aur mondial. Ce programe au avut liderii ProTV și Antena 1

Victoria lui David Popovici la Campionatele Mondiale de natație în finala de la 100 metri liber a fost urmărită în fața micilor ecrane de un număr sub așteptări de telespectatori.
23.06.2022 | 10:50
TVR audiente sub asteptari la finala istorica in care David Popovici a castigat al doilea aur mondial Ce programe au avut liderii ProTV si Antena 1
Al doliea triumf mondial al lui David Popovici a fost urmărit sub așteptări de telespectatorii din România. Finala probei de 100m liber, castigata de David Popovici, in cadrul Campionatului Mondial de Natatie, desfasurat la Budapesta, 22 iunie 2022. Inquam Photos Alex Nicodim
ADVERTISEMENT

Românii nu au prețuit la adevărata valoare al doilea triumf mondial al lui David Popovici la întrecerile de natație de la Budapesta. TVR a avut audiențe sub așteptări.

Câți români au urmărit finala lui David Popovici

Conform cifrelor oficiale postul public de televiziune a avut audiențe sub așteptări în timpul finalei la 100 metri liber la capătul căreia David Popovici a cucerit al doilea titlu suprem la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

ADVERTISEMENT

În intervalul 19:20 – 19:25, premergător marii finale, TVR a atins un rating de doar 1,3 % din totalul telespectatorilor aflați în acel moment în fața micilor ecrane.

Procentul a fost sensibil mai mare 1,7% în intervalul 19:25-19:30, pe durata transmisiei Live a ultimului act în proba ”Regină”.

ADVERTISEMENT

Aceste cifre se traduc într-o audiență efectivă între 230.000 și 307.000 de telespectatori, ceea ce a plasat TVR pe poziția a treia în topul numărului de telespectatori în intervalele orare amintite.

La acest lucru a contribuit și faptul că românii au aflat din presa scrisă de precedentele performanțe ale înotătorului David Popovici la mondialele de la Budapesta.

ADVERTISEMENT

TVR a cumpărat drepturile de transmisie abia din faza semifinalelor probei de 100 metri liber, după ce sportivul român doborâse deja două recorduri mondiale.

Pro TV și Antena 1, peste TVR

Canalele TV care preponderent sunt în fruntea topului audiențelor, Pro TV și Antena 1 au fost și în ziua finalei de la Budapesta peste postul public.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, Pro TV a avut 1,1 milioane de telespectatori pe durata filmului ”Banditele”. Tot Pro TV a înregistrat cel mai mare număr de privitori, în intervalul orar 20:30 – 21:30, cu serialul ”Las Fierbinți” – 1,5 milioane de telespectatori.

Antena 1 s-a plasat, miercuri, a doua în clasamentul celor mai urmărite canale TV cu o emisiune de umor care a ținut în fața micilor ecrane 464.000 de telespectatori.

ADVERTISEMENT