News

TVR este acuzată că i-a făcut campanie electorală lui Liviu Dragnea, în timpul emisiunii Viața Satului

12.05.2019 | 19:00
TVR este acuzata ca ia facut campanie electorala lui Liviu Dragnea in timpul emisiunii Viata Satului

Organizația ActiveWatch acuză Televiziunea Publică de campanie electorală făcută în favoarea Partidului Social Democrat! Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, au fost invitaţi duminică în emisiunea „Viaţa Satului“ de la TVR, unde au făcut promisiuni electorale pentru fermieri. Prezentatorul emisiunii a făcut și el câteva afirmații în favoarea PSD, dar și a lui Liviu Dragnea!

Televiziunea Publică este acuzată că a făcut campanie pentru PSD, în timpul emisiunii ”Viața Satului”

„Postul public de televiziune transformă emisiunea Viaţa Satului în emisiune de promovare electorală, cu încălcarea legislaţiei audiovizuale“, susţine ONG-ul ActiveWatch. Nici moderatorul emisiunii nu a dat dovadă de echidistanţă, deoarece a făcut mai multe remarci în favoarea PSD.

Asociația reamintește faptul că Televiziunea Publică a refuzat să difuzeze un mesaj al premierului din anul 2016, respectiv Dacian Cioloș, care nici nu se afla în campanie electorală, pentru evitarea oricăror interpretări, după cum a susținut atunci conducerea TVR.

TVR este acuzata de ActiveWatch de campanie in favoarea PSD

Prezentatorul emisiunii a ridicat în slăvi Partidul Social Democrat, dar și pe Liviu Dragnea

„Postul public de televiziune transformă emisiunea Viaţa Satului în emisiune de promovare electorală, cu încălcarea legislaţiei audiovizuale. În trecut, emisiunea fanion a TVR 1 a mai fost folosită ca platformă de promovare electorală (20 noiembrie 2014, cu Victor Ponta, candidat la preşedinţie). În schimb, în noiembrie 2016, postul de televiziune a refuzat difuzarea unui interviu cu Dacian Cioloş (care nu era competitor electoral), pentru «evitarea oricăror interpretări»“, susţine ActiveWatch.

Moderatorul emisiunii, Viorel Popescu, nu s-a putut abține și a lăudat în mai multe rânduri guvernarea social-democrată. Asociația ActiveWatch a adus și câteva exemple:

  • Vă felicit pentru că Guvernul actual e singurul care-şi menţine strategia.
  • Singurul Guvern din ultimii 30 de ani.
  • Un tânăr a trimis o lădiţă cu legume, nu s-a mai întors în străinătate, pentru că ştie că are un viitor în România.
  • Vremea a fost frumoasă, după sufletul omului (studioul TVR a fost amenajat în aer liber – n.r.)