Carousel hot news

TVR face bani buni de pe urma lui “Il Luce” şi Porumboiu

În plină criză financiară, cu datorii de peste 170 de milioane de euro şi cu ameninţarea că nu va transmite Campionatul Mondial de fotbal din cauza restanţelor mari către deţinătorul de...
Autor: Răzvan Scarlat | 24.04.2014 | 09:32
TVR face bani buni de pe urma lui “Il Luce” şi Porumboiu

În plină criză financiară, cu datorii de peste 170 de milioane de euro şi cu ameninţarea că nu va transmite Campionatul Mondial de fotbal din cauza restanţelor mari către deţinătorul de drepturi, TVR, prin secţia Sport, mai produce şi bani. Cum a fost posibil? Postul public casase caseta meciului Dinamo-Steaua 0-0, din ’88, dar a reuşit să recupereze imaginile de la Mircea Lucescu, care a fost de acord să ofere TVR-ului înregistrarea fără nici o pretenţie financiară.

Întîmplarea a făcut ca, la scurt timp, Corneliu Porumboiu să înceapă filmările pentru filmul “Al doilea joc”, ce avea ca temă fix derby-ul din decembrie 1988, arbitrat de tatăl său. Avea nevoie de imagini şi a apelat la TVR pentru a lua drepturile. “Postul a fost de acord să i le ofere şi, din ce ştiu, suma care s-a plătita fost în jurul a 10.000 de euro”, a dezvăluit o sursă din TVR pentru Gazeta Sporturilor.

porumboiu-640x400

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!