Sport

TVR nu poate transmite două derby-uri din Liga Florilor! Motivul incredibil pentru care au dispărut meciurile din program

TVR se află în blocaj instituțional fără precedent. Din acest motiv, televiziunea publică nu poate transmite două meciuri din Liga Națională de handbal feminin.
04.11.2021 | 17:41
TVR nu poate transmite doua derbyuri din Liga Florilor Motivul incredibil pentru care au disparut meciurile din program
TVR nu poate transmite două derby-uri din Liga Florilor! Motivul incredibil pentru care au dispărut din program
ADVERTISEMENT

Radioul și Televiziunea Publică se află într-un blocaj fără precedent. Cele două instituții publice au rămas fără niciun fel de conducere de la finalul lunii octombrie, iar Parlamentul a întârziat să numească noii directori.

TVR, în blocaj instituțional! Două meciuri din Liga Florilor nu pot fi transmise

În absența conducerii, salariații au cel mai mult de suferit pentru că nu își vor putea primi lefurile pentru luna noiembrie, în condițiile în care nu mai există persoană desemnată cu putere administrativă care să semneze în calitate de ordonator principal de credite.

ADVERTISEMENT

Această criză afectează și sportul. TVR trebuia să transmită două meciuri din Liga Florilor, însă din cauza blocajului instituțional, angajații televiziunii publice nu pot pleca din localitate pentru a asigura transmisiunea evenimentelor.

Motivul este incredibil: nu are cine să semneze ordinele de deplasare!

TVR a anunțat în program că va transmite meciurile Gloria Buzău – Dunărea Brăila (joi) și Dunărea Brăila – CSM București (duminică) din Liga Florilor, însă cele două evenimente au fost scoase din programul postului.

ADVERTISEMENT

Din informațiile noastre, TVR nu poate transmite meciurile pentru că nu există nimeni care să poată semna ordinele de deplasare în absența unui director general. Fără aceste documente, angajații nu au dreptul să plece din localitate în interes de serviciu.

Sindicaliștii propun desemnarea unei conduceri interimare: “Ei vor putea gestiona situaţia administrativă şi economică”

Sindicaliștii de la cele două instituții publice au înaintat o propunere de anulare a procedurii de desemnare a noilor membri ai Consiliilor de Administraţie și au propus desemnarea unei conduceri interimare pentru 30 de zile, astfel încât activitatea să fie cât mai puțin afectată:

ADVERTISEMENT

“Directorii generali interimari vor putea gestiona situaţia administrativă şi economică, vor putea achita drepturile salariale şi vor putea demara alegeri ale reprezentanţilor salariaţilor în CA, iar partidele politice din Parlament, Preşedinţia şi Guvernul României, vor putea desemna reprezentanţii în acelaşi timp, conform algoritmului.

Vă informăm că cele două instituţii media publice, strategice, ale statului român, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) şi Societatea Română de Televiziune (SRTV), au ajuns în situaţia de a nu mai avea niciun fel de conducere începând cu data de 29 octombrie a.c. (conform art. 18 din Legea 41/1994 rep.).

ADVERTISEMENT

“Salariaţii sunt disperaţi de faptul că nu-şi vor mai putea primi drepturile salariale în noiembrie”

Din acest moment, SRR şi SRTV au încetat fiecare plată către orice beneficiar! Nu mai există persoană desemnată cu putere administrativă care să semneze în calitate de ordonator principal de credite.

Salariaţii sunt disperaţi de faptul că nu-şi vor mai putea primi drepturile salariale în noiembrie, conform Contractelor Colective de Muncă, iar cele două instituţii publice de media au intrat deja în incapacitate de plată.

Mai mult, pentru prima dată de la înfiinţarea Legii 41/1994, de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv, nu este respectat dreptul salariaţilor de a alege şi de a fi aleşi în calitate de reprezentanţi ai salariaţilor în cele două Consilii de Administraţie”, se arată într-un document protest semnat de sindicaliști, conform Agerpres.

TVR speră să primească aprobare pentru a transmite meciul Rapid – Zalău

Cei din TVR speră să obțină aprobarea ca să transmită meciul dintre Rapid și Zalău, care se va disputa la București. Televiziunea publică deține drepturile tv pentru transmisiunile din Liga Națională, două partide fiind televizate.

  • 400.000 de euro pe sezon plătește TVR pentru drepturile tv din Liga Florilor și Liga Zimbrilor
  • 2 meciuri pe etapă transmite TVR
ADVERTISEMENT