Sporturi

Tyson Fury a slăbit 50 de kilograme pentru a intra în luptă pentru centurile mondiale. Foto

16.08.2018 | 18:59
Tyson Fury a slabit 50 de kilograme pentru a intra in lupta pentru centurile mondiale Foto

Tyson Fury, unul dintre cei mai importanţi boxeri la categoria grea, a trecut prin momente extrem de dificile în carieră şi va reveni în lumea bună a boxului sâmbătă împotriva lui Francesco Pianeta după ce a slăbit nu mai puţin de 50 de kilograme.

Britanicul are un palmares 26 de victorii şi 0 înfrângeri, 19 dintre ele fiind prin K.O. Fury l-a învins în primul meci de la revenire pe Sefer Seferi, într-o partidă dominată clar de sportivul născut la Belfast. Pugilistul se va duela în al doilea meci de la revenire cu Francesco Pianeta, un boxer care are în carieră 35 de victorii din 40 de partide disputate.

Tyson Fury vrea să se lupte pentru centura WBC

Pianeta a urcat în ring cu Wladimir Klistschko în 2013, dar a fost făcut K.O. de fostul campion mondial la categoria grea. Tyson Fury îl domină la capitolul fizic pe adversarul său fiind cu 11 centimetri mai înalt. Boxerul britanic îşi doreşte să revină în lupta pentru centurile la categoria grea şi are un acord încheiat cu Deontay Wilder, campion en-titre al centurii WBC.

Pugilistul de 30 de ani a fost suspendat doi ani şi deposedat de centurile WBA, WBO, IBF după ce s-a impus în prealabil în faţa lui Wladimir Klitschko.  Fury a trecut prin momente extrem de dificile după acest moment şi a ajung chiar să intre în depresie. Boxerul s-a îngrăşat teribil în 2017 şi avea 156 de kilograme la doar câteva luni de la momentul în care a renunţat efectiv să se mai pregătească.

Tyson Fury a slăbit 50 de kilograme pentru a intra în luptă pentru centurile mondiale
Tyson Fury a slăbit 50 de kilograme pentru a intra în luptă pentru centurile mondiale

Britanicul  a slăbit peste 40 de kilograme pentru duelul cu Sefer Seferi, iar specialiştii estimează că sportivul va avea cu 50 de kilograme mai puţin la duelul cu Francesco Pianeta, cel care are şi el peste 110 kilograme. Cei doi rivali vor lua parte vineri la cântarul oficial,  cel care va stabili cifrele înainte de marele meci.

Imediat după ce a reînceput antrenamentele pentru revenirea în ring, Tyson Fury a lansat o provocare extremă spre Anthony Joshua, actualul deţinător al centurilor WBA, WBO şi IBF:  “Lansez provocarea pentru Anthony Joshua să lupte cu mine în primul meu meci după doi ani și jumătate de pauză. Sunt cel mai bun greu al planetei. Vii să dovedești că nu sunt? Mingea e în terenul tău, nu-ți dezamăgi fanii, campionule. Sunt bun, nu am nevoie de meciuri de încălzire. Pot să mă ridic din pat și să-l bat pe Anthony Joshua. Nu fug să mă ascund. Hai să luptăm în această vară!”, a spus Fury.

Anthony Joshua, campionul greilor, a impresionat pe toată lumea după ce l-a bătut pe Wladimir Klitschko şi a devenit greul cu cei mai mulţi bani obţinuţi în carieră. Britanicul îşi va pune din nou centurile în joc într-o partidă cu Alexander Povetkin, programată pe 22 septembrie. Cei doi se vor înfrunta pe legendarul stadion Wembley, locul unde peste 90.000 de fani l-au aclamant pe englez în urma succesului cu Klitschko în 2017. Joshua are 21 de victorii în carieră, 0 înfrângeri, 0 egaluri , iar 20 dintre lupte le-a câştigat înainte de limită. Povetkin  a urcat de 35 de ori în ring şi a pierdut o singură dată în carieră într-un duel cu Wladimi Klitschko.