Sporturi

Tyson Fury, contract de 100 de milione de dolari! Ce trebuie să facă pugilistul britanic

19.02.2019 | 10:08
Tyson Fury contract de 100 de milione de dolari Ce trebuie sa faca pugilistul britanic

Pugilistul britanic, Tyson Fury a semnat un contract în valoare de 100 de milione de dolari! Este lovitura carierei pentru campionul mondial care va avea următoarele partide transmise în exclusivitate de rețeaua americană ESPN. Televiziunea a fost cea care i-a pus pe masă înțelegerea și tot ea a lansat și suma amețitoare. Culmea, Fury avea licența suspendată de autoritățile britanice în urmă cu 2 ani și patru luni, după ce a fost prins dopat.

Au fost vremuri grele pentru Fury care a traversat o perioadă dificilă. Abuzul de alcool și drogurile aproape că l-au scos definitiv din lumea boxului, dar sportivul poreclit „Gypsy King” și-a revenit. Englezul a povestit presei cum a început să bea câte 18 halbe de bere pe zi, însă lucrurile nu s-au oprit aici. În vara lui 2016, Fury recunoaște că a încercat să-și ia viața, dar s-a răzgândit în ultima clipă. „Mi-am cumpărat un Ferrari decapotabil în vara lui 2016. Mergeam pe o autostradă cu 300 km/h și mă îndreptam către un pod. Nu-mi păsa de nimic, voiam atât de mult să mor! Renunțasem la viața mea deja, dar în timp ce mă îndreptam către prăpastie o voce parcă îmi spunea să mă gândesc la copiii mei, la familie, cum o să crească fiii și fetele tale fără tată”, spunea Fury.

Tyson Fury, contract de 100 de milione de dolari! Fury
Tyson Fury a revenit cu victorie în boxul profesionist

Tyson Fury, contract de 100 de milione de dolari!

Până la urmă s-a întors în box după ce i-a expirat suspendarea și a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. L-a dominat fără drept de apel pe Deontay Wilder, campionul mondial WBC.

Cu toate acestea mega-contractul lui Fury pune în pericol cele mai așteptate meciuri de către fanii boxului din întreaga lume. Astfel, dacă Fury este sub contract cu ESPN, ceilalți doi mari “grei”, Deontay Wilder și Anthony Joshua, au acorduri cu rețele rivale. Wilder a semnat cu Showtime, în timp ce Joshua cu DAZN fapt care face un eventual duel destul de improbabil în următoarea perioadă, cei trei urmând a boxa cu adversari mai slab cotați.

  • 29 de victorii are Tyson Fury fără nicio înfrângere