Sport

Tyson Fury, KO exploziv în lupta cu Dillian Whyte! “The Gypsy King” îşi păstrează titlul mondial cu un upercut de senzaţie: “Îi mulţumesc lui Iisus! A fost cortina finală”

Citeşte ultimele ştiri despre lupta dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte. Meciul anului în boxul mondial are loc pe "Wembley", unde campionul mondial îşi va apăra centurile WBC şi The Ring.
24.04.2022 | 00:30
Tyson Fury KO exploziv in lupta cu Dillian Whyte The Gypsy King isi pastreaza titlul mondial cu un upercut de senzatie Ii multumesc lui Iisus A fost cortina finala
Tyson Fury şi Dillian Whyte, în ring, pe "Wembley" (sursă foto: EPA-EFE/ANDY RAIN)
ADVERTISEMENT
23-04-2022
21:47

Prima reacţie a lui Tyson Fury

“Îi dedic această victorie lui Iisus Hristos, aşa cum am făcut de fiecare dată. Nu-mi vine să cred că 93.000 de oameni au venit aici să mă vadă. Vă mulţumesc din toată inima. Sunt cel mai bun ‘greu’ din istorie. Dillian este puternic ca un taur, dar azi s-a luptat cu cel mai puternic om din lume. I-am promis soţiei mele că după trilogia cu Wilder mă voi retarge. A venit oferta de a lupta pe Wembley şi am venit aici. Simţeam că sunt dator fiecărei persoane din Marea Britanie. Trebuie să fiu un om de cuvânt, aşa că asta a fost totul. Asta a fost cortina finală pentru ‘The Gypsy King’ şi ce mod mai bun să plec”, a spus Tyson Fury la finalul luptei.

23-04-2022
21:39

Runda 6: Dillian Whyte a fost făcut KO şi lupta s-a terminat

Tyson Fury l-a făcut KO pe Dillian Whyte în runda a şasea. Campionul mondial l-a trimis la podea cu un upercut, venit pe neaşteptate. Adversarul a încercat să se ridice, dar a fost clar că nu mai poate continua lupta după lovitura primită.

Arbitrul a oprit lupta, după ce a văzut că Dillian Whyte nu poate să stea în picioare, astfel că Tyson Fury a câştigat printr-un TKO (KO tehnic) şi îşi păstrează centurile WBC şi The Ring.

23-04-2022
21:35

Runda 5: arbitrul, avertisment pentru ambii pugilişti

Tyson Fury şi Dillian Whyte şi-au împărţit lovituri, însă campionul mondial a reuşit să puncteze mai clar, mai ales prin serii prelungite la corp. În startul rundei, arbitrul i-a avertizat să nu mai lovească după ce opreşte lupta.

23-04-2022
21:32

Runda 4: Tyson Fury controlează lupta

Tyson Fury este în control, după primele patru runde, iar loviturile campionului mondial încep să-şi vadă efectele la Dillian Whyte. Cei doi pugilişti au ajuns în corzi, iar arbitrul a trebuit să-i despartă. Au fost câteva lovituri după intervenţia arbitrului, motiv pentru care Tyson Fury a protestat.

Pe finalul rundei, Tyson Fury i-a aplicat o lovitură la corp lui Dillian Whyte, însă fără vreun efect important. Campionul mondial controlează luptă, însă şi adversarul arată semne că poate produce surpriza.

23-04-2022
21:25

Runda 3: Tyson Fury începe să se impună

Tyson Fury face primii paşi importanţi spre victorie, cu mai multe lovituri care îl fac să fie în avantaj. Dillian Whyte nu dă semne că ar avea probleme, însă nu poate să se apropie periculos de campionul mondial.

Dillian Whyte a căutat de mai multe ori lupta corp la corp, însă Tyson Fury a reuşit să evite o astfel de luptă.

23-04-2022
21:22

Runda 2: Dillian Whyte se mişcă lent

Dillian Whyte nu are de partea lui viteza, iar jocul de picioare a fost unul lent în startul meciului. Cu toate acestea, britanicul a reuşit să-l lovească de câteva ori pe Tyson Fury. 

Campionul mondial a reuşit să lovească de mai multe ori, astfel că sunt şanse foarte mari să-şi adjudece această rundă, la fel ca şi pe prima.

23-04-2022
21:15

Runda 1: tatonare între Tyson Fury şi Dillian Whyte

Prima runda a meciului dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte a început cu o tatonare între cei doi pugilişti. Campionul mondial i-a aplicat un croşeu puterni adversarului în ultimele secunde, dar fără prea mari probleme pentru Whyte.

23-04-2022
21:08

A început meciul Tyson Fury - Dillian Whyte

Cel mai aşteptat meci al anului, Tyson Fury – Dillian Whyte, a început pe un stadion “Wembley” arhiplin. Cei doi pugilişti au făcut spectacol la intrarea în ring, iar campionul mondial a fost aclamat la scenă deschisă de peste 93.000 de spectatori.

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

23-04-2022
20:45

S-a terminat ultimul meci înainte de main event-ul galei

După 12 runde, Ekow Essuman l-a învins pe Darren Tetley la puncte, printr-o decizie unanimă a arbitrilor. Urmează marele meci al galei, Tyson Fury – Dillian Whyte.

Stadionul “Wembley” este plin, cu peste 93.000 de spectatori, în aşteptarea main event-ului galei de sâmbătă seară.

23-04-2022
19:39

Prima surpriză din gala de la Londra

Nick Ball l-a învins pe Isaac Lowe, în prima surpriză a serii din gala de pe “Wembley”. Pugilistul de 25 de ani a obţinut victoria prin TKO (KO tehnic) în runda a şasea din cele zece.

Urmează lupta dintre Ekow Essuman (Marea Britanie) şi Darren Tetley (Marea Britanie), la categoria semimijlocie, care ar trebui să aibă 12 runde. După acest meci se vor lupta Tyson Fury şi Dillian Whyte.

23-04-2022
19:05

Încă un TKO la gala de pe "Wembley"

În al cincilea meci al serii, David Adeleye (Marea Britanie) l-a învins pe Chris Healey (Marea Britanie) prin TKO (KO tehnic) în runda a patra din opt. Lupta a contat la categoria grea, unde câştigătorul din această seară a ajuns la 9 victorii consecutiv în tot atâtea meciuri.

Urmează meciul dintre Isaac Lowe (Marea Britanie) şi Nick Ball (Marea Britanie), la categoria cocoş, pe durata a 10 runde.

23-04-2022
18:39

Tommy Fury, fratele vitreg al lui Tyson Fury, victorie clară în gala de pe "Wembley"

Tommy Fury (Marea Britanie) nu a avut prea mari emoţii cu Daniel Bocianski (Polonia), la categoria semigrea. Fratele vitreg al lui Tyson Fury s-a impus în şase runde, după decizia arbitrilor. Polonezul a avut mari probleme în lupta cu Tommy Fury, după ce britanicul i-a deschis arcada după mai multe lovituri puternice.

În timpul luptei lui Tommy, Tyson Fury şi-a făcut apariţia pe “Wembley”, în ovaţiile publicului aflat deja în tribune. 

23-04-2022
17:55

Victorie prin TKO în a doua luptă a galei

În al doilea eveniment al galei de pe “Wembley” s-au luptat Karol Itauma (Marea Britanie) şi Michal Ciach (Polonia), la categoria semigrea. Britanicul a câştigat meciul prin TKO (KO tehnic) în runda a doua.

Karol Itauma a ajuns la 7 victorii în tot atâtea meciuri. “O amintire pe care nu o voi uita toată viaţa”, a spus pugilistul de 21 de ani, la finalul luptei de pe “Wembley”, pentru BT Sport.

23-04-2022
17:36

S-a terminat prima luptă televizată a galei de pe "Wembley"

Royston Barney-Smith (Marea Britanie) şi Constantin Rădoi s-au luptat în prima luptă televizată a galei de pe “Wembley”. Pugilistul român a împins meciul până în runda a 4-a, ultima, dar a trebuit să se recunoască învins la finalul meciului.

Lupta dintre Royston Barney-Smith şi Constantin Rădoi a contat pentru categoria pană, iar britanicul a fost la al doilea meci din carieră.

Înaintea acestui meci, Ştefan Nicolae a fost învins de Kurt Walker (Irlanda), la categoria semigrea, prin decizie, la capătul a patru runde.

Tyson Fury şi Dillian Whyte se înfruntă sâmbătă, după ora 20:15, în cel mai aşteptat meci de box al anului. Cei doi pugilişti se vor confrunta într-o gală care are loc pe stadionul “Wembley”, în faţa a peste 94.000 de spectatori.

Cine transmite la TV, în România, meciul Tyson Fury – Dillian Whyte

Lupta dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte poate fi urmărită în România pe platforma VOYO, a postului Pro TV, iar transmisiunea în direct va începe de la ora 20:15.

ADVERTISEMENT

Gala este transmisă de BT Sport în Marea Britanie, în regim de pay-per-view, iar englezii vor plăti 25 de lire sterline pentru a vedea meciul anului în box. În SUA, lupta va fi urmărită pe ESPN PPV sau pe ESPN+.

Cine sunt Tyson Fury şi Dillian Whyte, protagoniştii meciului anului în box

Tyson Fury este campionul mondial en-titre la categoria grea, unde deţine centurile WBC şi The Ring. În vârstă de 33 de ani, britanicul are în palmares 32 de victorii, dintre care 22 prin KO, şi o remiză. În noiembrie 2015, după ce l-a învins pe Wladimir Klitschko, “The Gypsy King” devenea prima oară campion mondial.

ADVERTISEMENT

Dillian Whyte şi-a început cariera în kickboxing şi MMA, iar în mai 2011 şi-a făcut debutul în boxul profesionist. De-a lungul timpului, pugilistul de 34 de ani a adunat 28 de victorii şi 2 înfrângeri, ultima venind într-o luptă cu Alexander Povetkin, în august 2020.

Doi români vor lupta în gala de pe “Wembley”

În gala de pe “Wembley” şi-au făcut loc şi doi români. Constantin Rădoi se va lupta cu Royston Barney-Smith, la categoria pană. Pugilistul de 23 de ani locuieşte în Swindon şi nu a înregistrat nicio victorie în cele 10 lupte avute în Anglia.

ADVERTISEMENT

Tot la categoria pană, după lupta dintre Royston Barney-Smith şi Constantin Rădoi, se vor duela Kurt Walker şi Ştefan Nicolae. Sportivul de 30 de ani are 3 victorii şi 31 de înfrângeri în carieră.

Record de asistenţă la ultima gală a lui Tyson Fury

Biletele pentru gala în care vor boxa Tyson Fury şi Dillian Whyte s-au vândut la pâinea caldă, mai ales că lupta va avea loc pe stadionul “Wembley”. Sunt aşteptaţi peste 94.000 de spectatori, un record în boxul britanic. Pe 29 aprilie 2017, când Anthony Joshua l-a învins pe Wladimir Klitschko, 90.000 de persoane au asistat la gala organizată tot pe “Wembley”.

ADVERTISEMENT

Tyson Fury a anunţat că lupta cu Dillian Whyte va fi ultima din carieră, chiar dacă are 33 de ani. Cu toate acestea, jurnaliştii britanici susţin că pugilistul britanic ar putea totuşi să continue.

“Nu mai am nimic de realizat. Am câştigat fiecare centură pusă în joc şi am bătut recorduri. Voi ieşi sănătos şi neînvins. Îmi pare rău, dar asta este. Atenţie la meci, nu o să-l mai vedeţi pe ‘Gypsy King’ în acţiune iar. Asta e tot”, a spus Tyson Fury înaintea galei de sâmbătă.

ADVERTISEMENT