Sport

Tyson Fury – Dillian Whyte, lupta anului în box, se dispută pe “Wembley”! Câţi bani vor câştiga cei doi pugilişti

Tyson Fury şi Dillian Whyte se vor întâlni în lupta anului în box, într-o gală care va avea loc, pe 23 aprilie 2022, pe stadionul "Wembley". Câţi bani sunt puşi în joc.
26.02.2022 | 11:23
Tyson Fury  Dillian Whyte lupta anului in box se disputa pe Wembley Cati bani vor castiga cei doi pugilisti
ADVERTISEMENT

După lungi negocieri, Tyson Fury şi Dillian Whyte se vor confrunta pe 23 aprilie. Gala celui mai aşteptat meci al anului în box va avea loc pe stadionul “Wembley”, astfel că britanicul se va lupta din nou, pe teren propriu, după aproape patru ani.

Au fost puse la punct detaliile luptei Tyson Fury – Dillian Whyte

Dillian Whyte a semnat contractul pentru lupta cu Tyson Fury pe 22 februarie, ultima zi în care putea să facă acest lucru. Campionul mondial a făcut marele anunţ şi l-a ironizat pe adversarul său.

ADVERTISEMENT

“Dumnezeule! Dillian Whyte a semnat contractul. Ce surpriză. Un idiot absolut. Ar trebui să vorbim despre asta? Omul a semnat contractul care îi va aduce o sumă pe care nu a câştigat-o în toată viaţa lui. O să-l fac praf pe Dillian Whyte”, a spus Tyson Fury într-un story postat pe Instagram.

Tyson Fury este campion mondial la categoria grea, după ce şi-a apărat cu succes titlul în lupta cu Deontay Wilder, de pe 9 octombrie 2021, ultimul episod dintr-o trilogie care a făcut deliciul lumii boxului.

ADVERTISEMENT

Câţi bani sunt puşi în joc pentru lupta Tyson Fury – Dillian Whyte

Frank Warren şi Eddie Hearn, doi dintre cei mai importanţi promoteri britanici, s-au duelat pentru drepturile luptei, iar primul a avut câştig de cauză după oferta de 30.000.000 de lire sterline. Hearn oferise 24.000.000 de lire, însă nu a fost “făcut KO” de adversarul său.

Bursa luptei va fi împărţită de cei doi pugilişti, după ce 10% (3.000.000 de lire) din sumă va fi depozitată. Astfel, Tyson Fury va primi 80% din bani, adică 21.500.000 de lire, în timp ce Dillian Whyte se va alege cu 5.500.000 de lire.

ADVERTISEMENT

Câştigătorul luptei va mai primi încă 3.000.000 de lire, suma depozitată înaintea luptei. În plus, o cotă din contractele pay-per-view va ajunge în buzunarele celor doi luptători.

Tyson Fury ia o pauză de la reţelele de socializare

După anunţul oficial al luptei, Tyson Fury le-a transmis fanilor de pe reţelele de socializare că nu va mai folosi conturile de Twitter şi Instagram în următoarea perioadă, când va începe antrenamentele.

ADVERTISEMENT

“Voi părăsi complet reţelele de socializare pentru următoarele opt săptămâni. Trebuie să încep antrenamentele. Niciodată nu am subestimat pe cineva.

Îi voi acorda lui Dillian tot respectul cuvenit cuiva care a devenit challenger la titlul mondial. Vă rog să nu mă sunaţi, să nu-mi scrieţi şi să nu mă contactaţi. Sunt out până în mai.

Ne revedem la toate conferinţele de presă. De acum mă antrenez, aşa că vă rog să-mi preţuiţi intimitatea”, a anunţat Tyson Fury.

ADVERTISEMENT