Sport
notix pixel id

Tyson Fury vs. Deontay Wilder, lupta finalului de an în boxul profesionist. Sume amețitoare pentru a treia confruntare dintre cei doi „grei”

Tyson Fury și Deontay Wilder se înfruntă pentru a treia oară, învingătorul fiind așteptat să se bată cu ucraineanul Oleksandr Usyk, într-o super luptă ce ar urma să aibă loc anul viitor
07.10.2021 | 17:15
Tyson Fury vs. Deontay Wilder, lupta finalului de an în boxul profesionist. Sume amețitoare pentru a treia confruntare dintre cei doi „grei”
Tyson Fury vs. Deontay Willder, lupta finalului de an în boxul profesionist. Sume amețitoare pentru a treia confruntare dintre cei doi „grei”. FOTO Twitter Chris Gonz
ADVERTISEMENT

Pugiliștii de categorie grea Tyson Fury și Deontay Wilder își vor măsura forțele pentru a treia oară, sâmbătă, 9 octombrie, în Statele Unite ale Americii. Este pentru a doua oară într-un interval de doar o săptămână, când are loc un uriaș eveniment de box, după confruntarea dintre Anthony Joshua și Oleksandr Usyk.

Al treilea episod al trilogiei Fury – Wilder se va disputa în arena „T-Mobile”, din Las Vegas, iar cel care va reuși să câștige lupta din „orașul păcatelor” va urca în ring cu Usyk, pentru unificarea centurilor, într-un super meci, care cel mai probabil se va desfășura în 2022.

Tyson Fury vs. Deontay Wilder 3 trebuie inițial să aibă loc în vară, mai exact pe 24 iulie, dar meciul a fost reprogramat pentru luna octombrie, după ce britanicul a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Sume amețitoare de bani pentru finalul trilogiei Tyson Fury vs. Deontay Wilder

Puțină lume se aștepta să mai vadă o a treia luptă între Tyson Fury și Deontay Wilder, majoritatea fanilor boxului profesionist dorind să asiste la o confruntare 100% britanică, între Fury și Joshua, pentru titlul de campion mondial la categoria grea, dar Wilder a invocat clauza pentru revanșă.

Americanul a pierdut în fața lui „The Gypsy King”, în februarie 2020, atunci când a fost făcut K.O. în runda a șaptea, după ce primul lor meci, care a avut loc în decembrie 2018, s-a terminat cu o remiză.

ADVERTISEMENT

Din amețitoarea sumă de bani pusă la bătaie pentru acest meci, 60% va merge în conturile lui Fury, în timp ce restul de 40% îi vor reveni lui Wilder. „The Gypsy King” e favorit să câștige ultimul episod al trilogiei, britanicul fiind invincibil la profesioniști, 31 de lupte fără înfrângere.

Astfel, în urma meciului trei cu Deontay Wilder, Tyson Fury va încasa nu mai puțin de 26 de milioane de euro, plus 60% din vânzările pay-per-view-ului.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Deontay Wilder are o singură înfrângere la profesioniști. Fury este singurul pugilist care l-a învins pe american. Wilder va primi 17 milioane de euro și 40% din încasările pentru PPV.

  • Tyson Fury își apără centurile WBC și „The Ring” la categoria grea împotriva lui Deontay Wilder, pe 9 octombrie, în Las Vegas
ADVERTISEMENT

Diferență uriașă de bani față de luptele anterioare

Indiferent de rezultatul meciului din Las Vegas, în mod cert, ambii sportivi vor părăsi mult mai bogați arena „T-Mobile”. Sumele pe care cei doi le încasează la finalul trilogiei sunt astronomice în comparație cu ceea ce au primit după primele două episoade.

La prima lor luptă, cea din 2018, Deontay Wilder a primit aproximativ 3,5 milioane de euro, cu un milion mai mult decât Tyson Fury.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește Fury – Wilder 2, ambilor pugiliști li s-a promis suma de 4,4 milioane de euro, plus bonusuri din vânzarea pay-per-view-ului. La final, atât Fury, cât și Wilder au plecat acasă cu aproximativ 22 de milioane de euro.

  • aproximativ 86 de milioane de euro așteaptă să încaseze promotorii din drepturile de televizare ale galei care are ca main event Tyson Fury vs. Deontay Wilder 3
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik