Sport

U BT Cluj a ratat calificarea în Final Four-ul Champions League! Dramatism pe finalul meciului cu Ludwigsburg

FANATIK vă oferă detalii despre meciul U BT Cluj-Napoca - Ludwigsburg, partida decisvă pentru calificarea în Final Four al Champions League la baschet masculin, care a avut loc marţi.
19.04.2022 | 18:40
U BT Cluj a ratat calificarea in Final Fourul Champions League Dramatism pe finalul meciului cu Ludwigsburg
U BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în Final Four-ul Champions League
ADVERTISEMENT
19-04-2022
16:01

U BT Cluj-Napoca - Ludwigsburg 73-79 în sferturile Champions League

FINAL: Aventura lui U BT Cluj în Champions League s-a oprit după înfrângerea din meciul cu Ludwigsburg, scor 73-79. Ardelenii au jucat modest în primele două sferturi, iar la pauză erau conduşi cu 14 puncte. Campioana României a forţat revenirea, iar în ultimul sfert a început o urmărire a nemţilor, iar la un moment dat diferenţa era doar de 4 puncte în favoarea lui Ludwigsburg. 

Min. 8 (ultimul sfert): Nemţii sunt aproape de calificare după ce au stopat avântul lui U BT Cluj, iar Mihai Silvăşan, antrenorul ardelenilor, a fost trimis la cabine. Scor 60-69.

Min. 6 (ultimul sfert): Clujenii au un sfert fenomenal şi diferenţa a ajuns la 7 puncte, scor 53-60.

Min. 4 (ultimul sfert): U BT Cluj încearcă să forţeze pe finalul meciului şi distanţa s-a micşorat la 9 puncte, scor 49-58.

Min. 2 (ultimul sfert): U BT Cluj a recuperat 2 puncte în startul ultimului sfert, scor 44-56.

Finalul celui de-al treilea sfert: Diferenţa este aceeaşi ca la pauză, iar Ludwigsburg se apropie de calificarea în Final Four, scor 42-56.

Min. 8 (sfertul al treilea): Clujenii reuşesc să mai micşoreze diferenţa faţă de Ludwigsburg, scor 37-50.

Min. 6 (sfertul al treilea): Ludwigsburg continuă să aibă un avans de 16 puncte, scor 34-50.

Min. 4 (sfertul al treilea): Nemţii s-au trezit după un start slab de sfert şi s-au distanţat la 16 puncte, scor 31-47.

Min. 2 (sfertul al treilea): U BT Cluj a început în forţă cu două lovituri de 3 puncte reuşite, scor 29-37.

A început sfertul al treilea al meciului U BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg.

Pauză – finalul celui de-al doilea sfert: Ludwigsburg intră la cabine cu un avantaj confortabil, după ce U BT Cluj nu a reuşit să aibă o prestaţie prea bună în primele două sferturi. Scor 23-37.

Min. 9 (al doilea sfert): Nemţii continuă să aibă un avans de 11 puncte, scor 20-31.

Min. 6 (al doilea sfert): Echipa germană controlează jocul şi are un avans de 11 puncte, scor 17-28.

Min. 3 (al doilea sfert): Ludwigsburg s-a distanţat la şapte puncte, scor 14-21.

Finalul primului sfert: Nemţii conduc după primul sfert al meciului de la Cluj, scor 11-16.

Min. 9 (primul sfert): Ludwigsburg s-a distanţat pe tabelă, iar clujenii trec prin primul moment mai dificil al meciului, scor 11-16.

Min. 6 (primul sfert): U BT Cluj-Napoca a trecut pentru prima oară la conducere, scor 9-8.

Min. 3 (primul sfert): Cele două echipe se află la egalitate, scor 2-2.

A început primul sfert al meciului U BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg.

Atmosfera creată de cei 10.000 de spectatori din BT Arena este de-a dreptul electrizantă, iar fanii speră s-o împingă de la spate pe U BT Cluj-Napoca spre calificarea în Final Four.

Meciul U BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg are loc marți, 19 aprilie, cu începere de la ora 19:00 și este partida decisivă a sfertului de finală din Champions League la baschet masculin, învingătoarea urmând să participe la Final Four, programat între 6-8, mai la Bilbao. După primele două meciuri scorul este egal, 1-1, fiecare echipă câștigând pe teren propriu.

Unde se joacă meciul U BT Cluj – Ludwigsburg

Întâlnirea U BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg se dispută marți, 19 aprilie, de la ora 19:00 în BT Arena din municipiul de pe Someș. Inutil de vorbit despre interesul enorm existent în oraș pentru acest meci de istorie pentru baschetul clujean dar și pentru cel românesc.

ADVERTISEMENT

Aceasta este și explicația faptului că va fi o atmosferă de-a dreptul incendiară în tribune, toate cele 10.000 de bilete puse în vânzare epuizându-se în mai puțin de două ore iar numărul celor care ar fi vrut să fie prezenți fiind mai mult decât dublu!

Cine transmite la TV partida U BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg

Partida U BT Cluj – Ludwigsburg se joacă marți, 19 aprilie, de la ora 19:00, în BT Arena din capitala județului Cluj și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe canalul Prima Sport 1, fost Look Plus. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Va fi, cu siguranță, un joc extraordinar de greu pentru echipa clujeană, pentru că are în față un adversar dintr-un campionat net superior celui din România, dar scorul egal care este după primele două manșe conferă totuși o doză de optimism mai ridicat.

Mihai Silvășan speră ca publicul să fie factorul decisiv

Antrenorul studenților de pe Someș, fostul internațional Mihai Silvășan, spune că își pune mari speranțe în aportul fantasticului public, pentru a putea timora într-un fel echipa oaspete. La Cluj U BT a câștigat primul meci la trei puncte diferență,76-73, dar în Germania gazdele s-au impus fără drept de apel, cu 92-75, clujenii rezistând doar primele două reprize.

ADVERTISEMENT

Mihai Silvășan nu ia în calcul faptul că Ludwigsburg a pierdut net meciul din ultima etapă de campionat cu Bayern Munchen, echipă de Euroligă, pentru că a menajat cei mai buni doi jucători, Halls și Happ, special pentru partida de la Cluj.

Cote la pariuri la meciul U BT Cluj – Ludwigsburg

Pentru bookmakeri echipa germană este mai experimentată și are, în consecință, prima șansă la victorie pe parchetul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj. Ludwigsburg are cotă de 1,70 la victorie, față de 2,15 cât au primit cei de la U BT Cluj. Varianta șansă dublă X2 are cotă 1,45 iar cea șansă dublă 1X, ceea ce ar însemna egal la finalul timpului regulamentar și prelungiri cotă 1,95.

ADVERTISEMENT

Faptul că echipa lui Mihai Silvășan va fi susținută frenetic de 10.000 de oameni este foarte important dar nu poate influența decât ca atmosferă partida. Patrick Richard, unul dintre numeroșii străini din lotul lui U BT, caracteriza succint momentul magic: E cu siguranță o plăcere să joci într-un asemenea meci. Avem așteptări, dar nimeni nu cred că bănuia că vom ajunge aici. Am continuat să fim mai buni de la meci la meci și acum, cu 10.000 de oameni în tribune trebuie să dăm totul”.

ADVERTISEMENT